Σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και συγκίνηση, η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, τίμησε πρόσφατα τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, βραβεύοντας τον και ανακηρύσσοντας τον επίτιμο Πρόεδρό της, υπό τους ήχους της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Η  συναυλία διοργανώθηκε εις ένδειξη βαθύτατου σεβασμού για την ανεκτίμητη και αδιάλειπτη για 70 ολόκληρα χρόνιακαλλιτεχνική προσφορά του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. O προαύλιος χώρος του Μεγάρου της ΕΣΤΙΑΣ, η πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης γέμισε από τις χιλιάδες του κόσμουπου προσέρχονταν από νωρίς για να παρακολουθήσουν την συναυλία της διεθνούς Μπάντας του Πολεμικού μας Ναυτικού με τίτλο“ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ 60’s”. 

Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, κατά τη βράβευσή του, την ώρα που παραλαμβάνει τιμής ένεκεν Έπαινο και το Χρυσό Μετάλλιο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης από τον Πρόεδρο τηςΙωάννη Παπαδάτο

Ο Μίμης Πλέσσαςσυνοδευόμενος από την αγαπημένη του σύζυγο Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, παρέστη στην εκδήλωση, κατά την οποία ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος τηςΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννης Παπαδάτος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Απόψε είναι για όλους εμάς μια ξεχωριστή βραδιά! Μια βραδιά σταθμός, καθώς έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε στην ΕΣΤΙΑ μια από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας, έναν σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.  Τον αγαπημένο μας Μίμη Πλέσσα!

Σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης και στο πλαίσιο του 4ου κύκλου επετειακών εκδηλώσεων μνήμης «ΜΙΚΡΑΣΙΑ Χαίρε!» θέλουμε να τιμήσουμε έναν από τους σπουδαιότερους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας.

Γι’ αυτή του την μεγαλειώδη προσφορά στην μουσική, γι’ αυτήν την υπέρτατη προσφορά του στην πατρίδα μας, αλλά και στην παγκόσμια πνευματική κοινότητα, το Σωματείο μας τον ανακηρύσσει σήμερα ομόφωνα επίτιμο Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Σμύρνης  και του απονέμει τιμής ένεκεν Έπαινο και το Χρυσό Μετάλλιο της ΕΣΤΙΑΣ».

Φωτό του Μίμη Πλέσσα με τη Νάνα Μούσχουρη την οποία θα υποδεχτεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Πέμπτη 26/9/2019.

Από την πλευρά του, ο Μίμης Πλέσσας εμφανώς συγκινημένος, παρέλαβετο βραβείο και το χρυσό μετάλλιο της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Σμύρνηςαπό τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαδάτο και ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική αυτή βραδιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι αδελφών Μικρασιατικών Σωματείων. Το Πολεμικό Ναυτικό εκπροσώπησε, ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Πολεμικού Ναυτικού, Πλοίαρχος Αναστάσιος Μιχέλης