Το jenny. gr διοργάνωσε πρόσφατα το “Hautes Grecians 2022”, τον πιο upper θεσμό της Ελληνικής Υψηλής Ραπτικής, στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ

Το φετινό Hautes Grecians ήταν μία μοναδική εμπειρία για τους πάνω από 900 καλεσμένους με το ηλιοβασίλεμα και τη θάλασσα να αγκαλιάζουν το μεγαλείο και τη μοναδικότητα της ελληνικής Υψηλής Ραπτικής και το μπλε να δεσπόζει στον χώρο.

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

H φετινή διοργάνωση του Hautes Grecians στήριξε τους σκοπούς του ELIZA (Εταιρία κατά της Παιδικής Κακοποίησης), δίνοντας όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια που πωλήθηκαν για τα έργο του ΕΛΙΖΑ.

ΡΙΤΑ ΠΙΚΡΟΥ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ, ΕΛΕΝΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το runway άνοιξε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο ο Sotiris Georgiou και οι εντυπωσιακές δημιουργίες του. Ο σχεδιαστής μας πήγε σε ένα ταξίδι από τις εμβληματικές δεκαετίες του ’80 και του ’90 στη σύγχρονη εποχή. Η νέα σχεδιάστρια Ελένη Καββάδα και το 240791ek ήταν η ιδανική συνέχεια, με τις ανατρεπτικές φιγούρες της και το ιδιαίτερο show της να καθηλώνουν το κοινό. Επιβλητικοί όγκοι, χειροποίητες λεπτομέρειες και 3D στοιχεία έκλεψαν τις εντυπώσεις. Το σταθερά ασυναγώνιστο δίδυμο της μόδας, οι Deux Hommes, απέδειξαν για άλλη μια φορά πως κανείς δεν κάνει το glam όπως αυτοί. Στο runway του HG22 ξεκίνησε μια ανάλαφρη και αισιόδοξη παρέλαση γυναικών με ρούχα που είχαν μοναδικό στόχο να αποθεώσουν τη μοναδικότητα της κάθε μίας. Η πιο δυνατή και ταυτόχρονα συγκινητική στιγμή του show, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το tribute στην Σοφία Κοκοσαλάκη, από τον φίλο και συνεργάτη της Μιχάλη Πάντο.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

To Emerge των Fischerspooner έδωσε τον ρυθμό, και οι ασυναγώνιστες δημιουργίες της θρυλικής σχεδιάστριας -από όλη την διαδρομή της Σοφίας Κοκοσαλάκη, από παλαιότερες και προσωπικές συλλογές και custom ρούχα- έφεραν την αύρα της στην ατμόσφαιρα. Σύσσωμο το κοινό επιδόθηκε στο πιο συγκινητικό standing ovation που έχουμε ζήσει εδώ και καιρό. Οι αιθέριες δημιουργίες της Atelier Loukia έκλεισαν το φετινό Hautes Grecians όπως άξιζε, δηλαδή με τον πλέον ονειρικό τρόπο. Η καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια έδειξε τι σημαίνει Υψηλή Ραπτική. Ένα σπουδαίο κλείσιμο από μια σπουδαία δημιουργό.

ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΖΑΙΟΥ

Η conceptual artist & designer Caroline Rovithi exclusively represented by Mamush Gallery δημιούργησε live ένα έργο τέχνης, μία ωδή στο ελληνικό στοιχείο, εμπνευσμένο από το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, το οποίο έχει διατεθεί προς πώληση και τα έσοδα θα δοθούν εξ’ ολοκλήρου στο ΕΛΙΖΑ.

ΔΗΜHTΡΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ,TZENH ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΒΒΑΔΑ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Στο χώρο ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού και για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν limited edition prints από την νέα της σειρά “All you need is Greece”. Στο https://allyouneedisgreece.gr/ μέχρι 30 Ιουνίου μπορείτε να αγοράζετε τα έργα όπου μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα πάνε στο ΕΛΙΖΑ.

ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

ΕΛΕΝΑ ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΑΝΩ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΙΟΥΛΑ

ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ, DEUX HOMMES

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑ ΝΙΚΑΣ ΗΡΩ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΡΤΣΙΝΕΒΕΛΟΥ

ΠΗΓΗ: studio panoulis