Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 140 μέλη του ICC WOMEN HELLAS παρακολούθησαν την ομιλία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με τίτλo : «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός : Το Παράδειγμα της Ελλάδας»


Κυριάκος Πιερρακάκης-Μαρίνα Γιαβρόγλου

 

Παράλληλα το ICCWH ανακοίνωσε

τη «FINDIS – πλατφόρμα» των

απανταχού αξιόλογων Ελληνίδων.

Μαρίνα Γιαβρόγλου-Εφη Τριτοπούλου- Πέτρος Δούκας -Αγγελική Μπούρα

Χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Πιερρακάκη ήταν τα εξής : – το 2021 Γλιτώσαμε πάνω από 300 εκ «πηγαινέλα»σε γκισέ χάρις στο gov.gr – η συμμετοχή περισσότερων Ελληνίδων στην αγορά εργασίας, θα αυξήσουν πάνω από 25% το ΑΕΠ της χώρας.

Ελευθερία Στεφάνου, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Κυριάκος Πιερρακάκης, Άννα Καμαρίδη

Ο προσκεκλημένος Υπουργός στην εκδήλωση – δείπνο του ICC Women Hellas παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία του ψηφιακού επιτεύγματος gov.gr , επισημαίνοντας : «Ξεκινήσαμε με 501 υπηρεσίες gov.gr το Μάρτιο του 2020, τώρα έχουμε περίπου 1300, αρκεί κανείς να κάνει τη διαίρεση με τις ημέρες, για να δει την ταχύτητα με την οποία προστίθενται οι υπηρεσίες. Το δεύτερο νούμερο το οποίο είναι πολύ σημαντικό είναι ο αριθμός των ψηφιακών συναλλαγών, το 2018 είχαμε 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, δηλαδή χωρίς να πάμε σε γκισέ, λόγω των ψηφιακών συστημάτων, το 2019 ήταν 34 εκατομμύρια, το 2020 ήταν 94 εκατομμύρια και το πρώτο εξάμηνο του 2021 είναι 150 εκατομμύρια. Άρα θα περάσουμε εύκολα, τα 300 εκατομμύρια. Αυτή είναι μία κλασσική εκθετική καμπύλη, όπως λέμε στα μαθηματικά, είναι η πολύ μεγάλη αλλαγή που έχει αντανάκλαση στις ζωές μας και αλλάζει με ραγδαία ταχύτητα. « Κερδισμένος χρόνος, κερδισμένη ζωή και εν τέλει, σεβασμός».


Ελίζα Βόζεμπεργκ-Μιμή Ντενίση-Κυριάκος Πιερρακάκης-Μαρίνα Γιαβρόγλου

Mερικά ακόμη αποσπάσματα από την εξαιρετικά κατατοπιστική ομιλία του κύριου Πιερρακάκη: «η πληροφορική είναι ανολοκλήρωτη επανάσταση, έχει νόημα όταν υπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες και η αξία μιας τεχνολογίας εν τέλει, έγκειται στη χρήση της»

Ειρήνη Βενιάμη, Μενέλαος Μακρυγιάννης

«Συμβολικά ξεκινήσαμε από τη γέννηση των παιδιών, που αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όταν γεννιέται ένα παιδί, ο γονιός λαμβάνει 2 sms, ένα με τον ΑΜΚΑ του παιδιού και ένα δεύτερο, που λέει αν το επίδομα πιστώθηκε και είναι το πρώτο επίδομα στην ιστορία του ελληνικού κράτους, το οποίο πιστώνεται αυτόματα, δεν υπάρχει άλλο στην πορεία»

Έλενα Βρετού-Ελίζα Βόζεμπεργκ

«Το αμερικάνικο σύστημα εμβολιασμού δεν δούλεψε εγκαίρως όπως σε εμάς που το Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμού δούλεψε το επόμενο πρωί, αλλά για να δουλέψει το επόμενο πρωί, χρειάστηκε ο ιδρώτας, ο κόπος, η προσπάθεια και η προσήλωση δεκάδων ανθρώπων και σε αυτούς αξίζουν τα πολλά συγχαρητήρια.»

Λούκα Κατσέλη-Ειρήνη Νικολοπούλου -Αννα Διαμαντοπούλου

Σε ότι αφορά συνολικά τη συμμετοχή των γυναικών, στο Υπουργείο εργάζονται πάνω από 100 γυναίκες σε ρόλους κλειδιά, σε σχέση με την ανάπτυξη ψηφιακών Συστημάτων και στα ψηφιακά συστήματα.


Μαρίλια Βαζαίου

 

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι : «Προτιθέμεθα να στηρίξουμε το ICCWH σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να συνεργαστούμε, γιατί σε τελική ανάλυση είναι ένας χώρος που πέρα από ηθικά και αξιακά, υπάρχει και ένα πάρα πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον οικονομικό αποτύπωμα, σε σχέση με τη χαμηλότερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. Στην Ελλάδα συμμετέχουν το 60% των ανδρών στην αγορά εργασίας, ενώ μόνο το 43% των γυναικών. Αυτό το 17%, λένε οι μελέτες, ότι αν μπορούσε να καλυφθεί από γυναίκες, η Ελλάδα θα είχε ΑΕΠ πάνω από 25%»

Αγνή Μαρμαρίδου-Άτζυ Μαργαρίτη Andrews

Τελειώνοντας τόνισε ότι : «για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε το κράτος με τους όρους που θέλουμε και είναι απολύτως εφικτό, αρκεί να έχεις ομάδα, σχέδιο και βούληση και υπό αυτήν την έννοια, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι, το οποίο ίσως, είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά για κάθε τομέα, για κάθε κομμάτι που αφορά τη χώρα»

Ο Δημήτρης Δαμπασίνας με την σύζυγο του Νίκη Γιαβρόγλου και την Μαρίνα Γιαβρόγλου

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ICC HELLAS Πέτρος Δούκας και η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου με θερμούς χαιρετισμούς.

Πέτρος Δούκας - Ιωάννα Μάτσα- Αντωνία Καρρά- Νικέζης Γιώργος

 

Ο Πέτρος Δούκας, είπε : «Καλωσορίζω έναν διακεκριμένο επιστήμονα που ως Υπουργός, επιτελεί το γιγάντιο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας και τον ευχαριστώ, γιατί απόψε μοιράστηκε μαζί μας, τόσο σημαντικές και ολοκληρωμένες πληροφορίες για το μέλλον της Ελλάδας. Χαίρομαι που θα είναι κοντά στο ICC WOMEN HELLAS για να συμβάλουμε από κοινού στην μεγαλύτερη συμμετοχή Ελληνίδων στην αγορά εργασίας και στην αύξηση του Α.Ε.Π.»

Η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Γιαβρόγλου

Κατόπιν έλαβε τον λόγο, η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου χαιρετώντας θερμά τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για την στήριξή του στο Σύνδεσμο και παρουσίασε την οργανωτική δομή του ICCWH, το οποίο υπέρ-αναπτύχθηκε μέσα σε 24 μήνες με τη συμμετοχή Ελληνίδων από όλο τον πλανήτη και με όραμα να συμβάλουν καθοριστικά στην επόμενη ημέρα της χώρας μας.

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ηλέκτρα Καλούδη, Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Επίσης, στην ομιλία της τόνισε : «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την ηλεκτρονική πλατφόρμα FINDIS όπου θα παρουσιάζονται όλα τα μέλη μας με τα βιογραφικά τους και τα contact details τους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων για πρώτη φορά, με τις αξιόλογες απανταχού Ελληνίδες, εν δυνάμει κατάλληλες για διοικητικά συμβούλια ή οπουδήποτε στην κοινωνία απαιτείται ισότιμη συμμετοχή».

Η ιδιοκτήτρια του St.George Lycabettus Ειρήνη Βασιλοπούλου

Το όνομα της πλατφόρμας είναι ένα λεκτικό λογοπαίγνιο του αγγλικού “FIND IS” με το Αρχαίο Ελληνικό όνομα «ΦΥΝΤΙΣ», μιας γυναίκας του 6ου π.χ. αιώνα που έμεινε στην ιστορία ως εμπνεύστρια της ισότητας, κόρη του Καλλικράτη και μαθήτρια του Πυθαγόρα.

Ελευθερία Στεφάνου, Μαρίνα Γιαβρόγλου, Χριστίνα Τριποδιανάκη

Η πλατφόρμα αυτή, θα αποτελέσει φυσικά και το flagship εργαλείο μας για διεθνές lobbying . Επιλέξαμε την ελληνική εταιρεία ΒΕWISE που καθόλου τυχαία έχει μότο της και ταυτότητα το «DIGITAL TRANFORMATION SPECIALISTS» με την οποία δρομολογούμε τον σχεδιασμό του portal FINDIS.

Μαριλένα Κουτσούκου-Μαρίνα Γιαβρόγλου-Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου

Η Πρόεδρος Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους όλων των μελών του ICCWH, την BEWISE για την ευγενική τους χειρονομία να χρηματοδοτήσουν την δημιουργία του portal. 

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Αντωνία Καρρά, Νίκη Γιαβρόγλου, Έλενα Βρεττού

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο St George Lycabettus, τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου. 


Ειρήνη Βενιάμη- Ζήνα Μαυροειδή-Ιωάννα Βελλίδου- Μαρία Χαλά- Μαριλένα Κουτσούκου-Αλεξάνδρα Πέτσα-Ειρήνη Νικολοπούλου

Ελένη Γιαννοπούλου, Μαριλένα Κουτσούκου


Άννα Γριμάνη

Μαρία Συρεγγέλα- Μαρίνα Γιαβρόγλου


Μαρίνα Γιαβρόγλου-Ειρήνη Νικολοπούλου-Αναστασία Μανδραβέλλη-Ζήνα Μαυροειδή

Άννα Καμαρίδη

Μαριάννα Χατζητόλιου Βιλδιρίδη -Τζέλη Καλτσίδη -Μαρία Καμπάκη

Αλεξία Κουλούρη

Εβίτα Τσάκα-Μαρίνα Γιαβρόγλου-Ηλέκτρα Τσάκα


Όλγα Μπορνόζη

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Dima Samaan, Αγνή Μαρμαρίδου

Αγγελική Μπούρα

Τζίνα Τσαντρίζου

Αντωνία Καρρά, Μαρίνα Γιαβρόγλου


Δέσποινα Πορτοκάλη, Ελίζα Βόζεμπεργκ


Ειρήνη Νικολοπούλου-Ζέφη Δημαδάμα-Μαρίνα Γιαβρόγλου-Δανάη Μπεζεντάκου-Γιώτα Σταθάκου

 

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Εύη Μιγιάκη

 • ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙCC WOMEN:
  To  ICC  Women είναι η δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών , διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με την συνδρομή του παγκόσμιου networking του ICC .
  Αξίζει να σημειωθεί ότι
  όραμα του ICC  Women είναι:
  -Να συμβάλλει καθοριστικά αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του γυναικείου φύλου στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας
  -Να δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις & συνθήκες ώστε οι αυριανές γενιές της Ελλάδας να περάσουν επιτέλους σε μια υγιή ανάπτυξη
  -Η συμμαχία του καλού να κτίσει γερές βάσεις & ισχυρά θεμέλια αξιών
  -Για τις Ελληνίδες επιχειρηματίες των 5 Ηπείρων να καταστεί σημείο αναφοράς
  -Το με κάθε τρόπο διεκδικούμενο όραμα σε παγκόσμια κλίμακα για το empowerment of women να ενσωματωθεί στην στρατηγική του ICC  Women
  -Να αλλάξει  η νοοτροπία των Ελλήνων & Ελληνίδων ώστε να επιχειρούν σε ισότιμο περιβάλλον μέχρι το 2030
 •  Η ιδρυτική Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS είναι η Μαρίνα Γιαβρόγλου, η «σιδηρά κυρία» του επιχειρείν, γνωστή και  ως Mrs Soya Mills Group, που εκτός από την έντονη φιλανθρωπική δράση, αποτελεί σύμβολο της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας, έχοντας τεράστια εμπειρία-πάνω από 30 χρόνια– στις εξαγωγές, μιας κι ο Όμιλος της εξάγει 100 εκατομ. ευρώ σε 30 χώρες. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) , Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Γυναικών WorldBusinessWomenInitiative (WBW).,κ.α

Αλίκη Τσιαμούρα

Ηλέκτρα Καλούδη-Ματίνα Μέγκλα

Έλενα Βρεττού, Βάσω Τζίντζου

Ντίνα Νικολάου, Μαρίνα Γιαβρόγλου

Σάγια Τσαουσίδου, Μαρίνα Γιαβρόγλου

Μάχη Σταυρίδου-Νανώ Κουγιουμτζόγλου

Μαρίνα Γιαβρόγλου - Νικολέτα Συρεγγέλα Δήμα

Αλίκη Κελαϊδή

Ευγενία Δακορώνια-Μαρίνα Γιαβρόγλου

Ιωάννα Λαγουμίδου

Μαρία Παπαζαρκάδα-Βούλα Χορμόβα

Χριστίνα Ταχιάου-Μαριαλένα Σωτηροπούλου

Νίκη Γιαβρόγλου, Ειρήνη Νικολοπούλου

Ιφιγένεια Κατσαρίδου, Μαριλένα Κουτσούκου, Κυριάκος Πιερρακάκης, Ελένη Γιαννοπούλου

Μαρίνα Γιαβρόγλου, Δημήτρης Παρασκευάς

 

Πηγή: studio panoulis, sissysworld