Πριν λίγες μέρες μια φρικιαστική ιστορία στο διαδίκτυο συντάραξε τους ζωόφιλους χρήστες των social media.

Επρόκειτο για κάποιο άτομο ψυχοπαθές που σκότωνε γατάκια και καλούσε μέσα από τους λογαριασμούς του στο Instagram τους αναγνώστες  να παρακολουθήσουν από βίντεο του το φρικιαστικό αυτό θέαμα.

Συγκεκριμένα ο λογαριασμός με το όνομα  «Kill With Eva» είχε δημοσιεύσει μερικές φωτογραφίες από μια ασπρόμαυρη γάτα με το όνομα Leo μαζί με τις λέξεις «Kill With Eva» που γράφονταν σε ένα κομμάτι χαρτί στο ίδιο ποστ. Το άτομο που είχε τον λογαριασμό διέθετε επίσης έναν ιστότοπο με την ονομασία killwitheva.ru όπου φέρεται ότι δημοσιεύονταν  όλα τα βίντεο που σκότωνε ή κακοποιούσε  γάτες.

 

Τι είναι το KillwithEva.ru;

Δεδομένου ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βάζουν ένα όριο στο περιεχόμενο που είναι κατάλληλο για κοινή χρήση, αυτό το άτομο κατέφευγε  στην ανάρτηση της πλήρους βιντεοσκόπησης της εγκληματικής του πράξης μόνο στον παραπάνω ιστότοπό του (ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ανενεργός) και όχι στο Instagram. Άτομα στο Διαδίκτυο που έχουν δει τα ανατριχιαστικά του βίντεο έχουν προσπαθήσει να συλλέξουν στοιχεία εναντίον του ατόμου  που κρύβεται πίσω από τις αποτρόπαιες πράξεις και να τον βάλουν φυλακή

Το άτομο αυτό είχε ανοίξει κι άλλους λογαριασμούς στο Instagram και έναν στο Twitter με το όνομα Eva  με φωτογραφία προφίλ μια κούκλα μαριονέτα, όλους με φωτογραφίες της γάτας Leo

 

Αυτό το άτομο είχε επίσης λογαριασμό με το όνομα χρήστη mrs_magnotta, μια πολύ ύποπτη επιλογή ονόματος. Αυτός ήταν ο λογαριασμός όπου δημοσιεύθηκαν τα σπασμένα γεμάτα αίμα άκρα που ανήκαν προφανώς στην ασπρόμαυρη γάτα, τον Leo.Πολλοί ζωόφιλοι αναγνώστες κινητοποιήθηκαν και κάνοντας πολλές αναφορές και αρνητικά σχόλια στο ίδιο το ποστ που απεικόνιζε τον Leo, κάλεσαν πολλές Οργανώσεις για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων και ο mrs_magnotta καταργήθηκε από το Instagram, όπως καταργήθηκαν και οι άλλοι λογαριασμοί με την ονομασία KillwithEva

Ποιος βρίσκεται πίσω από τη σελίδα;

Το άτομο είχε λογαριασμούς με το όνομα “Eva”, ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι αυτό είναι πραγματικό όνομα. Δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα αυτού του ατόμου. Όμως, οι χρήστες κάνουν όλες τις προσπάθειες για να συλλάβουν αυτό το άτομο. Αρκετοί από αυτούς ισχυρίζονται ότι το έχουν εντοπίσει, ωστόσο τίποτα δεν είναι σκόπιμα σίγουρο.

Δυστυχώς ένας νέος τρελός εμφανίστηκε και συνεχίζει τη φρικτή κληρονομιά που άφησε ο Magnotta.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κάτι τόσο φρικαλέο στα ζώα μέσω Ίντερνετ.

Η πρώτη φορά ήταν στις αρχές αυτής της δεκαετίας όταν βίντεο όπως «1lunatic 2 cats» έγιναν viral στο Διαδίκτυο. Το βίντεο αυτό έδειχνε  δύο αδύναμα γατάκια και έναν άντρα λευκό που τα σκότωσε κλειδώνοντας τα σε μια τσάντα ώστε να πεθάνουν από ασφυξία.

Αυτό το άτομο απολάμβανε να δολοφονεί, να βιντεοσκοπεί τη δολοφονία και στη συνέχεια, να δημοσιεύει τα βίντεο με τις εγκληματικές του πράξεις στο Διαδίκτυο και δεν σταμάτησε μόνο στις γάτες. Ένας Κινέζος φοιτητής μαχαιρώθηκε από αυτόν  πολλές φορές, τα κομμάτια του τεμαχίστηκαν και στάλθηκαν σε διάφορα μέρη σε όλη τη χώρα του Καναδά, ορισμένα τμήματα είχαν σταλεί ακόμη και σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο δολοφόνος ταυτοποιήθηκε τελικά ως Luka Magnotta, ένας gay star πορνό, του οποίου η υπόθεση έγινε το κύριο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ Netflix «Don’t F ** k with Cats». Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Magnotta συνελήφθη σε ένα Internet cafe στο Βερολίνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο John Green και η Deanna Thompson ήταν πρωτοπόροι στο κυνήγι online για τη Magnotta. Μαζί με τους άλλους που δούλεψαν ατελείωτα για να συγκεντρώσουν στοιχεία, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη σύλληψη της Magnotta και αυτοί που έχουν μάθει για την KillwithEva ελπίζουν ότι οι προσπάθειές τους θα μπορούσαν να σταματήσουν ώστε να συμβεί ένα μεγαλύτερο έγκλημα.

Ας ελπίσουμε πως ο εγκληματίας θα συλληφθεί και πως το διαδίκτυο θα πάψει να είναι πεδίο δράσης ψυχοπαθών και επικίνδυνων «ανθρώπων» και θ αποτελέσει  χώρο αποκλειστικά εποικοδομητικών ενεργειών και δημιουργικών δραστηριοτήτων