Μια μουσική πανδαισία, μια συγκινητική βραδιά φορτισμένη συναισθηματικά, ήταν η πρόσφατη συναυλία του πολυβραβευμένου συνθέτη Μίνου Μάτσα με τον ίδιο στο πιάνο, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη στο τραγούδι και την επταμελή ορχήστρα από σολίστες μουσικούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «HOPEgenesis» ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ

Στη καρδιά της παλιάς πόλης των Αθηνών, κάτω από τον Παρθενώνα και τον έναστρο ουρανό, στη Ρωμαϊκή Αγορά, η μοναδικότητα του χώρου ενώθηκε με τη μαγεία της μουσικής υπέρ του κοινωφελούς σκοπού της HOPEgenesis.

 ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ 

Τραγούδια από το ξεκίνημα της καριέρας του συνθέτη ως σήμερα, ορχηστρικά κομμάτια αλλά και διασκευές κλασσικών τραγουδιών ενορχηστρωμένα όλα από τον ίδιο, ερμήνευσαν με σπάνια εκφραστικότητα οι δυο τραγουδιστές, έπαιξαν με υψηλή δεξιοτεχνία οι μουσικοί, επηρεασμένοι όλοι από την ενέργεια του χώρου, την αξία του σκοπού αλλά και την ανάγκη όλων μας για προσφορά και αλληλεγγύη γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει.


ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΣΑΡΑΚΑΚΗ

Τραγούδησαν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και συμμετείχαν (αλφαβητικά) οι μουσικοί: Αντώνης Ανδρέου – Τρομπόνι, Πέτρος Βαρθακούρης – Κοντραμπάσο, Τάκης Βασιλείου – Κρουστά, Χρήστος Ζερμπίνος – Ακορντεόν, Κυριάκος Γκουβέντας – Βιολί, Μανώλης Καραντίνης -Μπουζούκι, Γιώργος Χατζόπουλος – Κιθάρα και ο συνθέτης στο πιάνο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΓΚΑ, ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ

Η συναυλία έγινε με φιλανθρωπικό σκοπό για την ενίσχυση του έργου της ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε. HOPEgenesis, που έχει ως αποστολή την υποστήριξη της οικογένειας και την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΤΖΙΚΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Ο Μίνως Μάτσας, αφιλοκερδώς, χάρισε στο κοινό μία μαγική μουσική βραδιά και δήλωσε: «Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση για έναν τόσο ευγενή σκοπό, σε μία μουσική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, στη Ρωμαϊκή Αγορά, ένα τόπο συνάντησης, προκειμένου να μοιραστούμε μαζί μουσικές και τραγούδια γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει. Eύχομαι στο τέλος της βραδιάς να ανεβούμε, όλοι μαζί, λιγάκι πιο ψηλά στη μαγική πόλη της Αθήνας».

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής Α΄ Αθηνών ΝΔ, και πρέσβης του φιλανθρωπικού έργου της HOPEgenesis, ανέφερε: «Σε μία ξεχωριστή βραδιά, τέχνης, χαράς δημιουργίας και προσφοράς, στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα μαγικό σημείο με πάρα πολλούς συμβολισμούς, όπως είναι η Ρωμαϊκή Αγορά, ακούστηκαν οι υπέροχες μουσικές του Μίνου Μάτσα προκειμένου να δοθεί μέσω της HOPEgenesis ένα μήνυμα ελπίδας για ζωή σ’ αυτή τη σκληρή και πρωτόγνωρη συγκυρία. Όλοι μας χρειαζόμαστε να συναντιόμαστε να επικοινωνούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις, χρειαζόμαστε την τέχνη και τον πολιτισμό στη ζωή μας. Γιαυτό και ο στίχος του Τάσου Λειβαδίτη «o κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει», είναι τόσο επίκαιρος.»

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, ΕΛΙΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

 

Τέλος, ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος της HOPEgenesis, συγκινημένος τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, που ένας σπουδαίος και καταξιωμένος καλλιτέχνης όπως ο Μίνως Μάτσας αφιέρωσε τη συναυλία αυτή για τους σκοπούς της HOPEgenesis. Είμαστε ευγνώμονες τόσο στον ίδιο για την πρωτοβουλία όσο και στην Εφορία Αρχαιοτήτων για την διάθεση του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών».ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ 

ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΤΟΝΙΑ ΦΟΥΣΕΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΤΖΑΝΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΘΩΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΙΝΚΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΕΝΥ ΣΑΡΡΗ, ΜΑΚΗΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΡΟΥΛΑ ΜΑΤΣΑ, ΕΥΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΑΝΑΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΠΗ ΣΙΝΑΝΙΩΤΗ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ, ΜΑΚΗΣ ΜΑΤΣΑΣ

ΠΗΓΗ:studio panoulis