Το Ζάππειο φόρεσε τα γιορτινά του, τα δέντρα απέκτησαν ψυχή, το σκοτεινό μαύρο έδωσε τη θέση του στο λαμπερό μπλε, η απελπισία έδωσε τη θέση της στην αισιοδοξία, ο Γολγοθάς έδωσε τη  θέση του στον μπλε περίπατο στον ανοιξιάτικο κήπο του Ζαππείου, το δάκρυ έδωσε τη θέση του στο χαμόγελο και η δυστυχία αντικαταστάθηκε με την ευτυχία, που πλημμύρισε την καρδιά της μικρής Ειρήνης που στέφθηκε πριγκίπισσα, ενώ ήδη είχε γίνει πριγκίπισσα στην καρδιά μας!

Η πριγκίπισσα Ειρήνη με τον Πρίγκιπά της Θάνο, αυτή τη φορά δεν ανέβηκαν «Γολγοθά», μόνο περπάτησαν στον φωταγωγημένο με το μπλέ χρώμα της ελπίδας Εθνικό Κήπο, έναν κήπο ανοιξιάτικο, γιορτινό και χαρούμενο, συνοδευόμενοι όχι από δράκους και κακούς μάγους, αλλά από νεράιδες και ξωτικά, μέχρι που επιβιβάστηκαν στην πριγκιπική άμαξα!

Μια άμαξα που τους απογείωσε  σ αυτό το ευτυχισμένο παραμύθι, που ωστόσο ήταν πολύ πιο ζωντανό από κάθε άλλη πραγματικότητα, ένα παραμύθι λίγων στιγμών που χαράζουν ανεξίτηλα μια αιωνιότητα, ένα παραμύθι  που συνέτριβε ακόμα και αυτή την σκληρή πραγματικότητα της ασθένειας και του αβέβαιου!

Και τότε η Πριγκίπισσα μας βίωσε τη στιγμή σαν 10 ζωές και τότε πήρε το θάρρος να εξακολουθεί να ελπίζει και συνειδητοποίησε πως, αφού πραγματοποιήθηκε αυτή της η ευχή, μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά  της: Άρα και το όνειρό της να γίνει καλά! Άλλωστε  για μια Πριγκίπισσα, το παραμύθι πρέπει πάντα να έχει αίσιο τέλος!

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής το Σάββατο 7 Μαΐου, με έναν συμβολικό περίπατο στον Εθνικό Κήπο υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη φωταγώγηση του Ζαππείου Μεγάρου!


Η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, η Πρέσβειρα του οργανισμού, Φαίη Σκορδά, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Υβέτ Κοσμετάτου, η «πριγκίπισσα Ειρήνη» και ο «πρίγκιπας» Θάνος

Τα παιδιά ευχής και οι οικογένειές τους, έδωσαν ραντεβού για τον ετήσιο περίπατο του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Walk for Wishes 2022, στον Εθνικό Κήπο έπειτα από 2 χρόνια περιορισμών. Εκεί συνάντησαν τις νεράιδες και τα ξωτικά τους (εθελοντές και εργαζομένους) και ενώθηκαν ξανά, όλοι μαζί, σε μία συμβολική δράση προς τιμήν όλων των παιδιών του οργανισμού. Συνοδεύοντας την πριγκίπισσα Ειρήνη και τον πρίγκιπά της, Θάνο, προς τη μεγαλοπρεπή, πριγκιπική στέψη, περπάτησαν μέσα στον Εθνικό Κήπο και ανέδειξαν με μοναδικό τρόπο τη δύναμη της εκπλήρωσης μίας ευχής.

Στο Ζάππειο, μία άμαξα περίμενε το πριγκιπικό ζεύγος και η στέψη ολοκληρώθηκε όταν οι οικογένειες και οι εθελοντές ενώθηκαν στο σιντριβάνι του Ζαππείου με όλους τους φίλους του οργανισμού που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, για να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία. Κυρίες επί των τιμών και Ιππότες υπέβαλλαν τα σέβη τους, η ποιήτρια του πριγκιπάτου «τραγούδησε» την ξακουστή Ειρήνη και την ιστορία της, η επιβλητική Φιλαρμονικήτου Δήμου Αθηναίων έδωσε μελωδία με χαρούμενα, πριγκιπικά εμβατήρια και βαλς, ενώ οι υπήκοοι χόρεψαν και γιόρτασαν την τόσο σημαντική ημέρα.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη φωτογραφία της εκδήλωσης με φόντο το φωταγωγημένο μπλε Ζάππειο και με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα επιστρέψει ο ετήσιος περίπατος για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, ανοιχτός στο κοινό, σε περισσότερες πόλεις, φωτίζοντας έτσι την ελπίδα και την αισιοδοξία για όλα τα παιδιά που πάσχουν από μία σοβαρή ασθένεια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, η Πρέσβειρα του οργανισμού, Φαίη Σκορδά, και η Μαριάνθη – Χριστίνα Καφετζή, Αντιπρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου, άνθρωποι οι οποίοι συνέβαλαν πρακτικά και ουσιαστικά στην πραγματοποίηση του εορτασμού.

Εξίσου σημαντική ήταν η υποστήριξη εταιρειών και υποστηρικτών μέσω χορηγιών σε είδος: Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, Εθνικός Κήπος Α.Ε., Φιλαρμονική ΟΠΑΝΔΑ – Δήμου Αθηναίων, Όλγα Καραβερβέρη, ProAV, Bobos Club, Manginas Horses & Cariage, Cynthia’s Golf Cars, Artisan Handmade Jewelry and Gifts, L’Oréal Hellas, IKON – BBDO Athens, TEMPO OMD, Artix, Ανθοπωλείο Ρίζου Ελένη, Βιβλιοπωλείο ΔΙΕΔΡΟ, Χορευτικός Σύλλογος ΑΣΚΑΥΛΟΣ, Studio Live, Printin.

Ιδιαίτερο ευχαριστώ στη νεράιδα Χαρά Μαρκατζίνου, που πάντα γράφει εμπνευσμένα παραμύθια για τα παιδιά μας.


Η Μαριάνθη Καφετζή, Αντιπρόεδρος του Ζαππείου, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Σάντρα Ζαφειρακοπούλου και η Πρόεδρος του Οργανισμού Υβέτ Κοσμετάτου 

Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα.  Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, η Πρέσβειρα του οργανισμού, Φαίη Σκορδά, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης,  η Πρόεδρος του Οργανισμού Υβέτ Κοσμετάτου, η «πριγκίπισσα Ειρήνη» και ο «πρίγκιπας» Θάνος