Στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός και Πολιτισμός, το St George Lycabettus γιόρτασε τον ένα χρόνο δημιουργίας του δωματίου Jitrois Stay Gold, αφιερωμένο στον μεγάλο φιλέλληνα Γάλλο σχεδιαστή Jean-Claude Jitrois , ο οποίος συνεχώς προβάλλει την Ελλάδα που αγάπησε.
Η ιδιοκτήτρια του βραβευμένου για τη θέα του St George Lycabettus  Ειρήνη Βασιλοπούλου, η Axelle Marine και ο Jean-Claude Jitrois 

Η βραδιά εξελίχτηκε στον πολυβραβευμένο χώρο του Grand Balcon στο St. George Lycabettus που έχει βραβευτεί για την ωραιότερη θέα της Ευρώπης στα World Luxury Hotel awards στην Ελβετία.  O Jean-Claude Jitrois εμφανίστηκε στην εκδήλωση συνοδευόμενος με την διάσημη γαλλίδα ηθοποίο και σεναριογράφο κυρία Axelle Marine.

Χάρης Τσιμόγιαννης, Axelle Marine και ο Jean-Claude Jitrois 

Την βραδιά τίμησε με την παρουσία της   η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κυρία Άντζελα Γκερέκου, η οποία θα χρήσει τον σχεδιαστή Πρέσβυ της Ελλάδας και με την ευκαιρία αυτή του παρέδωσε το βιβλίο Antikythera Mechanism του Κωνσταντίνου Στίκα.

Ο Jean-Claude Jitrois  και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου

Περνώντας στο δείπνο, στο set up του τραπεζιού τους καλεσμένους περίμενε ένα μπουκετάκι από βασιλικό και λεβάντα, θέλοντας να δώσει μια ελληνική essence στο τραπέζι.

Στέλλα Γιαμπουρά, Στράτος Τζώρτζογλου, Σοφία Μαριόλα

Η βραδιά ξεκίνησε με εκλεκτό aperitif και ακολούθησε δείπνο μοντέρνων ελληνικών γεύσεων στα χρώματα της Ελλάδας από τους σεφ του St.George Lycabettus , chef Βασίλη Μήλιο και τον sous chef Γιάννη Ντούρο.

Ο Jean-Claude Jitrois, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και η ιδιοκτήτρια του βραβευμένου για τη θέα του St George Lycabettus  Ειρήνη Βασιλοπούλου

Το μενού παρουσίασε μια πολύ μοντέρνα εκτέλεση Amuse Bouche: με φάβα cream σε τραγανό χωνάκι και χταπόδι, risotto Blue Sea με γραβιέρα Αμφιλοχίας. Το κυρίως πιάτο ήταν λαβράκι με βότανα , ξύσμα πορτοκαλιού,  baby λαχανικά και χτένια σε θαλασσινό νερό.

Το δείπνο ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή ελληνική μαστίχα (υποβρύχιο) σε μοντέρνα έκδοση.

Το art de la table περιελάμβανε μία εντυπωσιακή σύνθεση σε vintage βάζα μπλέ-γκρί απόχρωσης με ορτανσίες στο μπλέ της θάλασσας και πινελιές από λευκούς λυσίανθους, περιτριγυρισμένα από κεριά.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν μια τούρτα ελληνική καρδιά με ένα κεράκι για τον ένα χρόνο του δωματίου Jitrois, η οποία ενθουσίασε τον σχεδιαστή που φώναζε “Ζήτω η ελληνική ψυχή”

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις δημιουργίες της νέας collection του Jean-Claude Jitrois, εμπνευσμένες από την Ελλάδα με το πολύ σύγχρονο υλικό cuir vegan.

 

ΠΗΓΗ: studio panoulis

 

  •