Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί ο πλανήτης και ως εκ τούτου άπαντες οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου) λοιπόν η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) ανακοίνωσε τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Olympic Green Values”,  μέσα από το οποίο οι Έλληνες Olympians θα ενισχύσουν την περιβαντολλογική συνείδηση των μαθητών των σχολείων της χώρας, παρουσιάζοντάς τους παράλληλα την σχέση μεταξύ Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, το οποίο μάλιστα εγκρίθηκε και θα υποστηριχθεί από την Παγκόσμια Ένωση των Olympians (World Olympians Associatio).

 

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΣΟΑ με την συνεργασία των Τοπικών Αρχών καθώς και θεσμικών Φορέων της χώρας, μέσα από το νέο πρόγραμμα Olympic Green Values θα διεξάγει μία σειρά επισκέψεων σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους ώστε τα παιδιά να ενστερνιστούν τα μηνύματα της περιβαντολλογικής συνείδησης και να αναγάγουν την προστασία του περιβάλλοντος σε τρόπο ζωής και καθημερινή πράξη. Προς επίτευξη των ανωτέρω το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει γνωριμία με τους Olympians και λοιπούς διακεκριμένους αθλητές της χώρας και κατόπιν την διεξαγωγή αθλητικών δρώμενων με περιβαντολλογική προσέγγιση στο ύπαιθρο και παράκτια.  

Η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ και Olympian Υδατοσφαίρισης κα Βούλα Κοζομπόλη

Η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ και Olympian Υδατοσφαίρισης κα Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε: «Η δυνατότητα να ζούμε σε ένα καθαρό, βιώσιμο και ανθρώπινο περιβάλλον, είναι η σημαντικότερη κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας και στις γενιές που ακολουθούν. Στην ΕΣΟΑ προσπαθούμε να την διασφαλίσουμε, κάνοντας το καλύτερο που μπορούμε σήμερα, εκπονώντας το πρόγραμμα “Olympic Green Values” και ξεκινώντας άμεσα τις δράσεις μας. «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που το ‘Olympic Green Values’ έτυχε της θερμής αποδοχής της World Olympians Association όπως εκφράστηκε και μέσα από την επιστολή της επιστολής του Προέδρου της κ. Joel Bouzou προς τoν Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο, και το εντάσσει στο εξής στο επίσημο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των Olympians ανά τον κόσμο, ενώ με την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Θεσμικών Φορέων του Κράτους θα προσπαθήσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις Πράσινες Ολυμπιακές μας Αξίες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου Olympians καθώς και τους συνεργάτες μου στην ΕΣΟΑ, για την μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν για το πρόγραμμα από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό του»

Η Project Leader του προγράμματος είναι η Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΟΑ και Olympian της Ιστιοπλοΐας κα Βιργινία Κραβαριώτη, η οποία και σημείωσε: «Μέσα από το Olympic Green Values ο στόχος που επιτυγχάνουμε είναι διπλός. Μέσα από τις παρουσιάσεις που θα κάνουν οι Olympians και λοιποί διακεκριμένοι αθλητές σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους, δίνουμε την έμπνευση στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ευεργετώντας έτσι τον εαυτό τους, προτρέποντάς τα παράλληλα να μάθουν να σέβονται, να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον, ευεργετώντας έτσι τον κόσμο ολόκληρο»Η πρώτη δράση του προγράμματος «Olympic Green Values” ξεκινάει το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 8:30πμ, όπου στην ευρύτερη περιοχής της Ακρόπολης, με την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και τήρησης των αποστάσεων -ελέω της περιόδου που διανύουμε- οι Olympians θα περάσουν για πρώτη επίσημη φορά το μήνυμα της περιβαντολλογικής ευαισθητοποίησης.