Το κοινωνικό πρόγραμμα του «People for People» ανακοίνωσε πρόσφατα ο ATHENA Organizationσε συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Μπενάκη.

Η Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization

Οι δημοσιογράφοι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας παρουσίασαν και συντόνισαν τη συνέντευξη τύπου.

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας

Το καινοτόμο κοινωνικό πρόγραμμα στοχεύει να ενώσει όλους τους κοινωνικούς φορείς της Ελλάδα σ’ έναν δυναμικό κόμβο γνώσης, συνεργασίας και δράσης και τους καλείνα συμμετάσχουν, δίνοντας φωνή και βήμα στις κοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα. Ο ATHENA Organization επιδιώκει μέσω του προγράμματος του, την υποστήριξη δράσεων και την κάλυψη διαπιστευμένων αναγκών από κάθε πόλη, χωριό ή απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, με τρόπο άμεσο και διαφανήσε επτά θεματικούς τομείς προς ανάδειξη και βελτίωση: υγεία, πολιτιστική κληρονομιά, περιβάλλον, κοινωνική μέριμνα, αθλητισμός, κοινωνική επιχειρηματικότητα και εκπαίδευση.Βασίλης Κεφαλογιάννης, Αγάπη Πολίτη, Στέλιος Καφαντάρης, για την Avant Tales

Το βασικό κανάλι του προγράμματος είναι η κατάλληλα διαμορφωμένη κοινωνική  πλατφόρμα online δωρεών www.athena.org.gr, όπου κάθε εξάμηνο θα αναρτώνται έργα κοινωνικών φορέων (ΜΚΟ, δήμοι, σύλλογοι, κ.α.) που εντάσσονται στους επτά τομείς, καθώς και του ΑΤΗΕΝΑ Organization για την κοινωνική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Η ομάδατου ATHENA Organization Ειρήνη Τσιαγκούδη, Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization, Ράνια Φιλοπούλου, Μαριάννα Δουκάκου, Μαίρη Αλιβιζάτου

Στο ξεκίνημα του νέου προγράμματος και με δική του πρωτοβουλία, ο ATHENA Organization συμμετέχει με τρεις δράσειςπου αφορούν την υποστήριξη των νησιών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας σε ιατρικό εξοπλισμό, τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για την ψυχική υγεία των νέων και την υποστήριξη ενός ντοκιμαντέρ για τη διαχρονική και σημαντική πορεία του ελληνικού μαρμάρου που ενώνει την τέχνη, τη γη και το εμπόριο.

Στέλιος Καφαντάρης, Χριστίνα Πολίτη

Σε δήλωση της η Πρόεδρος του ATHENA Organization, Αθηνά Πάσσιου, τόνισε: «Με οδηγό μας τη συλλογικότητακαι πυξίδα την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο μας,δημιουργήσαμε το People for People– Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο – ένα πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που εργάζεται για τον άνθρωπο, για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά, ένας δυναμικός κόμβος γνώσης, συνεργασίας και δράσης έρχεται να δώσει φωνή και βήμα σε κοινωνικούς φορείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως μέσο ενημέρωσης και κινητοποίησης προς υποστήριξη, σε όσους θέλουν να ενισχύουν με δωρεά την προσπάθεια των συνανθρώπων τους, του τόπου καταγωγής τους, της ντόπιας κοινωνικής ανάγκηςπου σε αρκετές περιπτώσεις  δεν θα μπορούσε να έρθει στην επιφάνεια και να ακουστεί σε όλη τη χώρα, πόσο μάλλον να καλυφθεί. Σκοπός μας είναι το People for People να έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες της Ελλάδας μας, στην Κοινωνία Πολιτών».

Η Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization, κατά την ομιλία της

Τη διοργάνωση, επικοινωνία και το συντονισμό των ΜΜΕ της συνέντευξης τύπου, ανέλαβε η εταιρεία Avant Tales.

Η Αθηνά Πάσσιου, Πρόεδρος του ATHENA Organization, κατά την ομιλία της και ο Στέλιος Καφαντάρης της Avant Tales.

Λίγα λόγια για τον ATHENA Organization:

O ΑΤΗΕΝΑ Organization είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2018 και αποτελεί την φυσική εξέλιξη του Θάλπος-Ψυχική Υγεία. Mε πλούσια εμπειρία και γνώση δεκαπέντε ετών και με ενεργό και ουσιαστικό ρόλο σε κοινωνικά προγράμματα, στο χώρο της ψυχικής υγείας και γενικότερα της Κοινωνίας Πολιτών, o ΑΤΗΕΝΑ Organization έχει αποκλειστικά κοινωφελή χαρακτήρα και ενστερνίζεται ένα μεγαλόπνοο όραμα: την αλλαγή στις συνθήκες και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τα κανάλια επικοινωνίας του ATHENA Organization www.athena.org.gr, Facebook, Instagram& LinkedIn.

Ναταλία Αργυράκη, Ευφρονύνη Πολυζώη, Μαρένα Καδιγιανοπούλου