Ένα μικρό κομμάτι από αυτό που ζούμε, παρουσιάστηκε πρόσφατα  στο 8ο NGFL, το μοναδικό event που προβάλλει αποκλειστικά τους νέους σχεδιαστές, σε υπαίθριο χώρο 2500τμ(στο The Hub Events στα Πετράλωνα), στο live fashion event των νέων σχεδιαστών, περνώντας το μήνυμα ότι μπορούμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις και να ψυχαγωγηθούμε με οργάνωση και ατομική ευθύνη τηρώντας όλους τους όρους ασφαλείας, ενώ το NGFL9 προγραμματίζεται για τον Απρίλιο 2021!!

Ένα διάλογο χωρίς κουβέντες για την ομορφιά και τη διαφορετικότητα, ανάμεσα σε κόσμο που βιώνει το social distancing, δηλαδή τη κοινωνική απόσταση, απόλαυσαν 350 λάτρεις της μόδας σε 14 εντυπωσιακά outdoor catwalks με συλλογές από νέους σχεδιαστές μόδας, για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021.

Καθίσματα σε αποστάσεις, επισκέπτες κρυμμένοι πίσω από μάσκες, χωρίς αγγίγματα και ανάμεσα τους τα μοντέλα χωρίς μάσκες, σημείο των καιρών, σε ένα περιβάλλον down town και industrial που δημιούργησε μία νεανική και street style αίσθηση που κυριάρχησε στο NGFL8.

Το NGFL, που διοργανώνεται από τη Stalexpo, είναι το μοναδικό fashion event που έγινε live μετά την πανδημία και το μοναδικό στην Ελλάδα που παρουσιάστηκε live streaming σε χιλιάδες κόσμου που το απήλαυσε από την άνεση του σπιτιού του !!

Οι διοργανώτριες Ασπασία Κόντου και Τζένη Οικονόμου Ρίζου

Οι συλλογές των νέων σχεδιαστών κατά γενική ομολογία ήταν με σχεδιαστική λεπτομέρεια και ραφή που επάξια μπορεί να σταθεί στα καλά καταστήματα της αγοράς .

Έντονα χρώματα, άρωμα ethnic, χειροποίητα πλεκτά μαγιό, μεγάλα κοσμήματα, εντυπωσιακές τσάντες αλλά και αέρινα μακριά φορέματα κυριάρχησαν στα fashion shows και ξύπνησαν μέσα μας την επιθυμία να ζήσουμε του χρόνου ένα καλοκαίρι ελληνικό και ξένοιαστο, αφήνοντας πίσω το άγχος και τη πίεση της φετινής χρονιάς.

Ανάμεσά τους, η συλλογή του Νίκου Αλιάζη η οποία κέρδισε στο διαγωνισμό NGFL AWARD, τον οποίο χορήγησε το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και εμπνεύστηκε ο αντιπρόεδρός του κ. Simone Arnaboldi.