Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στοχεύοντας ναπαραμείνεικοντά στο κοινό και να συμβάλλει στη δημιουργική απασχόληση των πολιτών που μένουν σπίτι, παρουσιάζειδωρεάν στο διαδίκτυοτην εντυπωσιακή παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη». Η Πριήνη της Μικρασιατικής Ιωνίας αποτελεί την εκτενέστερα ανεσκαμμένη ελληνιστική πόλη της Μικράς Ασίας και είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της ελληνιστικής αρχιτεκτονικής. Η τριασδιάστατηαναπαράσταση εικονικής πραγματικότητας ταξιδεύει τους επισκέπτες σε μία από τις σημαντικότερες και λιγότερο αναγνωρισμένες πόλεις της Μικράς Ασίας: την αρχαία Πριήνη, η οποία έχει χαρακτηριστεί αλλιώς και «Πομπηία της Ανατολίας». Ο επισκέπτης ξεναγείται σε όλους τους δρόμους και τα σημαντικά της κτήρια και ανακαλύπτει με ρεαλιστικό τρόπο την πλούσια ιστορία της.
Τη δύσκολη αυτή περίοδο, το ΙΜΕ προσφέρει ψηφιακές διεξόδους ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους, παραμένοντας στο πλευρό των πολιτών. Ηεντυπωσιακή προβολή «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη», χρειάστηκε δύο χρόνια για την υλοποίησή της, για τη Θόλο Εικονικής Πραγματικότητας, με τη συνεργασία των Τμημάτων 3D & VR του Ι.Μ.Ε, καθώς και το εργαστήριο Χαρτογραφίας, το εργαστήριο Αρχιτεκτονικών Σχεδιασμών και Αποδόσεων, την Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια, την έντυπη έκδοση«ΠΡΙΗΝΗ» και τη βραβευμένη ψηφιακή ταινία μικρού μήκους «Ερμογένους Οίκος».
Είναι διαθέσιμηonlineστον παρακάτω σύνδεσμο: http://priene3d.ime.gr.
Για να ακολουθείτε την σελίδα μας ώστε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα, πατείστε εδώ Follow & Like
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΙΗΝΗ
Η Πριήνη της Μικρασιατικής Ιωνίας, η οποία αποτελεί την εκτενέστερα ανεσκαμμένη ελληνιστική πόλη της Μικράς Ασίας, εξέφρασε την ώριμη φιλοσοφική και πολιτική σκέψη των κλασικών χρόνων. Δημόσια κτήρια, ιδιωτικές κατοικίες και ναοί αποτελούν τους σταθμούς τηςσυναρπαστικής αυτής εικονικής διαδρομής. Κάθε «σταθμός» είναι εμπλουτισμένος με ενδιαφέρουσες ιστορικές πληροφορίες.
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πόλη όπως ήταν το δεύτερο μισό του 2ου αιώνα π.Χ., εποχή της ακμής τη και να λάβουν μία εποπτική εικόνα σε ένα πλήρες και ομοιογενές οικιστικό σύνολο: Η πόλη χτίστηκε κατά το ιπποδάμειο σύστημα, ακολουθώντας αυστηρή γεωμετρική χάραξη. Όντας μία από τις πιο επικλινείς πόλεις της αρχαιότητας, για την ανέγερση δημόσιων κτηρίων, ιερών και συγκροτημάτων κατασκευάστηκαν εκτεταμένες τεχνητές πλατείες με επιχωματώσεις και ισχυρούς αναλημματικούςτοίχους. Τα δημόσια κτήρια χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη επιμέλεια στην κατασκευή τους, ενώ οι κατοικίες ήταν οργανωμένες σε οικοδομικά τετράγωνα, που περιλάμβαναν συνολικά οκτώ ίδιας επιφάνειας κατοικίες.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, πιστό στις καταστατικές του διατάξεις για προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών, δημιούργησε την προβολή «Ταξίδι στην αρχαία Πριήνη» για τη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0000
Για να μας ακολουθήσετε στο Instagram πατείστε https://instagram.com/sissysworld_com?igshid=kyn3xhob0dwcκαι στο Facebook https://www.facebook.com/sissy.papageorgiou.9