Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε πρόσφατα  η έκθεση “When Law goes pop(!)” του project {Just/Art}* στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ ΒΕΝΙΑ ΜΠΕΧΡΑΚΗ

 

Πλήθος κόσμου περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθει στον χώρο της έκθεσης και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις απόλαυσε από κοντά τα έργα των καλλιτεχνών ath1281, Κανέλλα Αράπογλου, Λεωνη Γιαγδζόγλου, Ασπασία Μουριάδου, Σοφία Παπαδοπούλου, Φωτεινή Πούλια, Αμαλίας Σωτηροπούλου και Luca de Salvia.

ΚΑΝΕΛΛΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΛΕΩΝΗ ΓΙΑΓΔΖΟΓΛΟΥ LUCA DE SALVIA ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΟΥΛΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ ΣΙΣΣΥ ΜΟΥΡΙΑΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση νέων- κυρίως- καλλιτεχνών στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΖΥΓΟΥΡΟΥ (Δ/ΝΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ)ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών; Και μπορεί να συμβιώσει με το δίκαιο; Σε ποια σημεία το δίκαιο και η τέχνη συμπίπτουν; Πότε λειτουργούν συμπληρωματικά και πότε βρίσκονται σε αντιπαράθεση; Τι ρόλο διαδραματίζει η τέχνη στην αναζήτηση της κοινωνικής και πολιτικής δικαιοσύνης και πως το δίκαιο επηρεάζει τις εκφάνσεις της τέχνης; Eπίσης πως επικοινωνεί το κοινό με την τέχνη, όταν αυτή δεν βρίσκεται σε αναμενόμενους χώρους, αλλά σε χώρους συνυφασμένους με το δίκαιο


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

Ένας σύγχρονος εκθεσιακός χώρος σε μια ιστορική τοποθεσία «απόδοσης δικαιοσύνης», οκτώ καλλιτέχνες που η δουλειά τους συγγενεύει με το σύγχρονο ποπ ιδίωμα παρουσιάζουν έργα προβληματισμού σε αυτήν την αλλόκοτη για την τέχνη εποχή.

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΠΕΖΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΝΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΟΥΣΥ ΣΟΦΡΩΝΗ

O ath1281 εξερευνώντας τις μεταμορφωτικές ιδιότητες του πηλού παρουσιάζει μια εγκατάσταση από χειροποίητα κεραμικά. Επηρεασμένος από τις κομικ φιγούρες, το χιούμορ, την αστική κουλτούρα – πάντα με χαλαρή και ενδοσκοπική διάθεση- δημιουργεί λεπτομερείς ζωγραφικές παραστάσεις, ποντίκια και φωτιές σχηματίζοντας έτσι το περίεργο σύμπαν του.

ΝΑΤΑΛΙ ΒΑΓΙΩΝΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΑΓΙΩΝΗ

Η Κανέλλα Αράπογλου, με αφετηρία την προσωπική της κληρονομία, δημιουργεί έργα με ετερόκλητα υλικά και τεχνικές, αναδομώντας τα παραδοσιακά κεντήματα και δίνοντας τις δικές της λύσεις, κεντώντας την «προίκα» της νέας εποχής

ΚΑΝΕΛΛΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΝΑ ΠΑΤΣΗ

Η Λεώνη Γιαγδζόγλου, παλιά γνώριμη του project {Just/Art}* πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα αφηγείται μέσα από τις κεραμικές της δημιουργίες, εμπνευσμένες από μνήμες, βιώματα, συναισθήματα και εμπειρίες της.

ΕΛΠΙΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΧΟΥΝΤΑΣΗ

Η Ασπασία Μουριάδου με την ιδιαίτερη τεχνική της από μέταλλο και χαρτί κατασκευάζει έργα τέχνης- εγκαταστάσεις με κύριο στοιχείο την προοπτική και οπτική ψευδαίσθηση και τον αντικατοπτρισμό.

ΡΕΝΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΑΥΓΗ ΛΟΤΖΙΕ ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΧΡΥΣΗ ΤΣΙΤΟΥΡΑ

H Σοφία Παπαδοπούλου θρυμματίζει πάνω στο χαρτί με την τεχνική του κολαζ τον κατακερματισμένο κόσμο των ονειρικών «παραμυθιών» μιας μαζικής κοινωνίας αναδεικνύοντας την εσωτερική της ανάγκη έκφρασης και δημιουργεί εικόνες που ξυπνούν την μνήμη.

ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

Η Φωτεινή Πούλια δελεάζει με την ζωγραφική της δεινότητα τον θεατή δημιουργώντας εικόνες ενός φαινομενικά άρτιου και συμμετρικά αλληλοσυμπληρωμένου κόσμου μέσα από μια καλειδοσκοπική ματιά.

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΠΕΖΑΝΟΥ ΜΕΗ ΖΑΝΗ

Η Αμαλία Σωτηροπούλου ζωντανεύει με τον γνωστό καλλιτεχνικά τρόπο της την αυθεντική διάσταση της ποπ κουλτούρας αναμειγνύοντας στοιχεία και συνθέσεις που καθιστούν πλέον τα έργα της διαχρονικά

ΑΜΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τέλος, Ο Luca de Salvia επηρεασμένος από τις illustration φωτογραφίες των περιοδικών συνθέτει ψηφιακά πολύχρωμες εικόνες μιας άλλης ποπ εποχής, τόσο όμως επίκαιρης, γνώριμης και ακόμη επιδραστικής.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ LUCA DE SALVIA ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Τόπος συνάντησης αποτελεί ο σύγχρονος εκθεσιακός χώρος ‘Κέντρο Τεχνών’ στο Πάρκο Ελευθερίας. Ο χώρος αυτός που κάποτε ήταν στρατώνας και αρχηγείο της στρατονομίας κατά την διάρκεια της χούντας, συνυφασμένος με κατασταλτικά κυβερνητικά μέτρα, όπως η λογοκρισία, η δίωξη- μετατρέπεται σε έναν παραδοσιακό «λευκό κύβο» αξιοποιούμενος ως χώρος σύγχρονης τέχνης, ως χώρου διαλόγου και εν τέλει ως αφετηρία για σύγχρονες αναζητήσεις.

ΧΡΥΣΗ ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΤΑΣΟΣ ΠΥΡΓΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Για την υλοποίηση του project {Just/Art}* φέτος, το just/art ευχαριστεί την Crux Gallery και ιδιαίτερα τον Σάκη Παπακωνσταντίνου για την ευγενική παραχώρηση των καλλιτεχνών ath1281, Luca de Salvia και Φωτεινή Πούλια.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Χορηγοί της βραδιάς το Ktima Spiropoulos και η Perrier.
Στον εκθεσιακό χώρο τηρούνται τα μέτρα προστασίας, όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί.

ΔΑΝΑΗ ΔΕΡΜΑΤΑ ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που μπορούν να παρευρεθούν ταυτόχρονα στον χώρο είναι 20 άτομα.

ΚΛΕΙΩ ΛΥΜΠΕΡΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

Διοργανωτής: {Just/Art}*

Καλλιτέχνες: ath1281, Κανέλλα Αράπογλου, Λεώνη Γιαγδζόγλου, Ασπασία Μουριάδου, Σοφία Παπαδοπούλου, Φωτεινή Πούλια, Αμαλία Σωτηροπούλου, Luca de Salvia

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ

Χώρος Έκθεσης: Kέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων, Βασ. Σοφίας – Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής, τηλ.: 210 7224028 Διάρκεια Έκθεσης: 23-29 Ιουνίου 2020 (από τις 11:00 -19:00)

ΒΕΝΙΑ ΜΠΕΧΡΑΚΗ

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ

ΡΕΑ ΤΟΥΤΟΥΖΗ

ΜΑΣΑ ΦΑΣΟΥΛΑ

LUCA DE SALVIA ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ


ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ ΑΜΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΚΩΝΑΣ

ΠΗΓΗ: studio panoulis