Οσον αφορά τις παραλίες της Σκιάθου, προσπάθησα να διαλέξω τις 10 πιο λατρεμενες μου παραλίες,αλλα μου έβγαιναν παραπάνω και δεν μου έκανε καρδια να παραλείψω κάποια απ αυτές.

ΛΑΛΑΡΙΑ: απο τις πιο γνωστές παραλίες της Σκιαθου ,προσβάσιμη μονο με καικακι που το τελευταίο φεύγει στις 10 πμ,οποτε δεν ειναι για…τουs ξενυχτηδεs,η με σκάφος.Η παραλια Πηρε το όνομα της απο τα όλο στρογγυλά λευκά βότσαλα της( Λαλαρια λένε οι σκιαθιτες αυτα τα βότσαλα),.Το άσπρο της πέτρας αντανακλά στο νερό,με αποτέλεσμα νερα τυρκουαζ,διάφανα,ονειρεμενα!Εκει και ” Η σπηλιά της Φονισσας”,για τιs οποιεs εχει γραψει ο εμπνευσμένο

Όπως συνέλαβε τα Λαλαρια ο φωτογραφικος μου φακός!

Η απόλυτη αίσθηση,οτι είσαι μακρυα απο όλους και ολα,οτι είσαι αλλου,δηλαδη στον Παράδεισο!!!

 

 

ΤΣΟΥΓΡΙΑ: Πολυ γνωστη και δημοφιληs παραλια,λατρεμενη μου!Με το καικακι απο το παλιο λιμανι ειναι μολις 10 λεπτα αυτο το πανέμορφο νησάκι με τα τροπικά τυρκουαζ νερα.Ουτε Μαλβιδες,ούτε Καραιβικη δεν συγκρίονται με το μαγευτικο νησάκι!.Γι αυτο και κατα καιρούς υπηρξαν πολλοι οι…μνηστήρες Γι αυτη την…Πολυφερνους νύφη: οι Beatles,η Γιαννα Αγγελοπουλου,η Μαριαννα Λατση και πρόσφατα ο σειχης του Καταρ,εχουν ενδιαφερθεί για την Αγορα αυτου του νησιου ,με την ψιλη χρυση αμμο που την αγκαλιαζουν καταπρασινα πευκα και που διαθέτει ηδη εκκλησάκι,οργανωμενο ταβερνακι και νερό!Η πρόσβαση γίνεται μονο με καικακι η σκάφος,και το μειονέκτημα ειναι οτι το τελευταίο καικακι επιστρεφει απο την Τσουγκρια στις 6,οπότε δεν προλαβαίνει κανείς ν απολαύσει ως αργα αυτόν τον Παράδεισο!

13599663_1740985666173641_532913284_n

Ενας μικρός παράδεισος!

13578649_1740986749506866_952292929_n

ΜΑΡΑΘΑ: Η οχι τοσο γνωστη παραλία δίπλα στις Κουκουναριες ,που ανήκει στο πένταστερο ξενοδοχείο με την εκπληκτικη θέα ,στο skiathos palace,το οποίο αν και ανακαινιστηκεπρόσφατα διατηρεί τους ρυθμούς των 70 s!

φωτο απο την παραλία Μαραθα και το skiathos palace πνιγμένο στο πράσινο και με υπεροχη θέα θάλασσα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς απο τις διακοπες του;

Τα μαραθα λοιπον ,δεν ειναι τουριστικη παραλια,ειναι πιο ησυχη και πιο prive,για λιγους και εκλεκτους! Η παραλια ανακηρυχθηκε φετος απο τους sunday times ως μια απο τις11 ωραιοτερες παραλιες της ευρωπης και εχει βραβευθει με γαλαζια σημαια,που σημαινει οτι ειναι απο τα καθαροτερες παραλιεs και οτι εχει αρτια οργανωση!

Στην πρώτη φωτο διακρίνεται και η γαλάζια σημαία!

Το ταβερνακι της παραλιας αυτης ειναι καλογουστο με καλο φαγητο και με πολυ καλη χαλαρωτικη μουσικη!τα μαραθα ειναι απο τις 5 πιο αγαπημενες μου παραλιες και η πιο αγαπημενη παραλια του σειχη του καταρ,ο οποιος κολυμπαει μονο εκει.αν λοιπον δειτε ενα πλωτο παλατι 133 μετρων ” αροδου” στα μαραθα,και μερικους γιγαντοσωμους αμερικανους να κολυμπουν ,ειναι γιατι βρισκεται εκει ο σειχης.αν δειτε επισηs μια πλωτη εξεδρα πανω στη παραλια των μαραθων ειναι για να παιζουν τα παιδια του σειχη μπαλα! Sos η παραγραφος η πιο κατω ως ” σε εμπειρια ομως ναι”σβηνει! Δεν ειναι και τοσο ευκαταφρονητο να κολυμπας διπλα ς εναν απο τους πλουσιοτερους ανθρωπους του κοσμου,συμφωνα με το περιοδικο ” forbes”! Θα μου πειτε: θα γινουμε εμεις πλουσιοτεροι;” και θα σας απαντησω: σε χρηματα οχι,σε εμπειρια ομως,ναι! Αγια ελενη: απιθανη παραλια,οχι τοσο τουριστικη οσο οι κουκουναριες,αλλα αρκετα γνωστη και διαδεδομενη τα τελευταια χρονια,βρισκεται στο πισω μερος της ακτογραμμης! Χρυση ψιλη αμμος,πεντακαθαρα νερα,πολυ καλα ταβερνακια ,συμφεροντων του skiathos palace και live μουσικη απο τους μουσικους του skiathos palace ,καποιες μερες την εβδομαδα!

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ:Διπλα απο τις κουκουναριες,η τελευταια παραλια ,τα αμπελακια ειναι καταπληκτικη.καταγαλανα τροπικα νερα και πρασινο,σε συνδυασμο με ενα μπαρ -εστιατοριο υψηλων προδιαγραφων και με υπεροχη διακοσμηση( αλλα λιγο …αλμυρες τιμες),το “mystique”,συμπληρωνουν το ονειρεμενο σκηνικο.μουσικη ωραια και χαλαρη και οι ηλικιες μεγαλυτερες απο οτι σε αλλες παραλιες που κατακλυζονται απο 20 χρονα παιδια.ο κοσμος που συχναζει εκει ειναι εκλεκτος και ” μιλημενος”,γιατι η παραλια αυτη δεν ειναι μαζικη και ” τουριστικη”! Η προσβαση γινεται μεσα απο την παραλια των κουκουναριων,η κατηφοριζονταs απο ενα δρομακι παραδεισενιο γεματο δεντρα,εκει οπου παλια ηταν το μοναδικο σε θεα ξενοδοχειο” ξενια” ,το οποιο ειχε εγκαταλειφθει ρημαγμενο για αρκετα χρονια.ευτυχως περυσι το αγορασε ο πετυχημενος επιχειρηματιας ηλιας ναθαναηλιδης,κατασκευαστης και εργολαβος δημοσιων εργων απο την πτολεμαιδα, ο οποιος σκοπευει στα 65 στρεμματα που αγορασε εκει, να ανασκευασει το ξενοδοχειο και να χτισει μεζονετες ,και του χρονου ολα αυτα βεβαια θα ειναι ετοιμα!το μονο μειονεκτημα της υπεροχης αυτης παραλιας ,για αυτους που θελουν να κανουν ηλιοθεραπεια ως αργα το βραδυ, ειναι οτι ο ηλιος ” κρυβεται” σχετικα νωρις,δηλαδη κατα τις 6-6,30!απο ο,τι βλεπετε εχω…εντρυφησει πολυ στο θεμα…

13590496_1742404242698450_2903904176637468674_n

 

ΜΠΑΝΑΝΑ: Ειναι η πιο τουριστικη παραλια μαζι με τις κουκουναριες και τον βρωμολιμνος.αυγουστο μηνα ειναι γεματη ιταλους και ελληνες και δεν πεφτει καρφιτσα!αν ομως ειστε party animals,και θελετε να ξεκινησετε τη μερα σας με ξεφρενους ρυθμους,να πατε αυγουστο μηνα!γι αυτο η παραλια γεμιζει συνηθως απο ατομα σε πολυ μικρες ηλικιες που ξεσαλωνουν απιστευτα με χορο και ποτο στα ταβερνακια της παραλιας!αν ομως θελετε ν ακουτε το θροισμα των δεντρων και να απολαυσετε το ωραιοτερο ηλιοβασιλεμα ever,να πατε στην πεντακαθαρη αυτη παραλια,μεχρι μεσα ιουλιου και απο 25 αυγουστου και μετα!

13598895_1741316382807236_1138695204_n

Απιστευτος ο συνωστισμός τον Αύγουστο!

Παρ ολα αυτα Κοιταξτε θάλασσα!!! Και τα πεύκα πάνω στο νερό!!!

 
 13598911_1741317156140492_2100368470_n

Τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα ever!

Η Μπανάνα ειναι γνωστη εκτος απο την ομορφια της και για έναν ακόμη λόγο: Γιατι ξεκινησε σαν απο τις πρώτες παραλίες γυμνιστών! Σημερα αυτο δεν ισχυει στη μεγαλη παραλια τηs Μπαναναs.Υπαρχει ομωs ακριβωs διπλα η ” μικρη Μπανάνα”,που ειναι αποκλειστικά παραλία γυμνιστων και ειναι υπεροχη,με ησυχία και φυσικα με λιγότερο κόσμο!Τυχεροι οι γυμνιστές που απολαμβάνουν ήρεμα και χαλαρά την φύση και τον Αύγουστο!

Φωτο απο την ” Μικρη Μπανάνα”

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ: Απο τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης,εχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία,που σημαίνει οτι ειναι απο τις καθαροτερες και πιο οργανωμένες παραλίες! Πράγματι υπάρχουν ναυαγοσώστες,πολλές σχολές σκι,πολλα μπαρ και ταβερνάκια! Η αλήθεια ειναι πως η φυσικη της ομορφια ειναι ανυπέρβλΗΤΗ!Οι Κουκουναριες ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ την ψιλή χρυση άμμο και τα νερα ειναι απίστευτα! Ομως και αυτη την παραλία δεν την συνιστώ απο 15 Ιουλίου ως τελος Αυγούστου ,γιατι ειναι Πολυ δημοφιλής και εκείνο το διάστημα γίνεται χαμός! Τι να το κανείς το μπάνιο,όταν δεν ακούς τα τζιτζικια,το θροισμα των δέντρων,τον ήχο του κυμματος,όταν σε πατάει ο διπλανος σου και η θάλασσα εχει χάσει την καθαρότητα της απο τα λάδια μαυρισματος; Παρ ολα αυτα την υπόλοιπη περίοδο οι Κουκουναριες ειναι πραγματικα υπέροχες και η πρόσβαση γίνεται οχι μονο οδικά,αλλα και με καικακι! Που αν θυμάμαι καλα στοιχίζει 10 ευρω το άτομο aller retour

Ακριβώς δίπλα ειναι η παραλία Μαραθα που προανέφερα και ακριβώς απο πάνω το ξενοδοχείο με την μοναδικη θέα,το skiathos palace,πνιγμένο στα δέντρα( φωτο)

 
 13576516_1741324926139715_1631859564_n

 

 

Οι Κουκουναριες ειναι σπάνιος υγροβιοτοποs ,γι αυτο και υπαρχει δίπλα λιμνοθάλασσας οπου ζουν λευκοί και μαύροι κύκνοι!Στη φωτο μου οι κύκνοι κολυμπούν στην θάλασσα σχεδόν δίπλα μου! Μαγεία!!!

13566066_1741327016139506_94209653_n

 

ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ: Η κλειστή αυτη παραλία ,περικυκλωμενη απο πράσινο,διακρίνεται περισσότερο για το ρομαντικό της περιβαλλον!

Τον κολπισκο αυτόν ,αρκεί μονο και να τον βλέπεις απο το ειδυλιακο ξενοδοχείο ” Cape Kanapitsa” των επιτυχημένων επιχειρηματιών Ηλία και Πανου Ανδριτσοπουλου ,η απο την ταβέρνα ” Καναπιτσα”με το φρέσκο ψάρι !Η τοποθεσία της Καναπιτσας ειναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρική,Γι αυτο Κ πολλοι επώνυμοι διαθέτουν η νοικιάζουν βιλλες εκει!

Στη φωτο με τους ιδιοκτήτες του “cape kanapitsa ” Ηλία και Πανο Ανδριτσοπουλο και η μαγευτικη θέα απο την πισίνα του ξενοδοχείου τους!

 

ΒΡΩΜΟΛΙΜΝΟΣ: Εκπληκτικη παραλία στο μπροστινό μέρος της ακτογραμμής ,προσβάσιμη και με Αυτοκινητο ,λεωφορείο,και καικακι! Καταγαλανα νερα ,πλούσια βλάστηση ειναι απο τιs πιο τουριστικεs παραλιεs και ειναι ιδανική για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες ,εκτος Αυγούστου για κάποιον που θέλει ήρεμο μπάνιο!Απο τελος Ιουλίου ως τελος Αυγούστου γίνεται χαμός,οπότε δεν την Προτιμω για τον εαυτο μου.Για κάποιον ομως …party animal ειναι ιδανική τότε!Εχει και beach volley και ωραία ταβερνάκια και φημισμένο εστιατόριο το ” Βρωμολιμνος”!

Ο Βρωμολιμνος τον Αυγουστο