Μια απο τις πολύ ζεστές, εκδηλώσεις έλαβε μέρος στην καταπληκτική αίθουσα του Σ.Α.Κ.Α. ( Σύλλογου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών -Κολλεγίου Ψυχικού), μετά τους περιορισμούς του Covid-19, το απόγευμα της Κυριακής(13/3)την οποία διοργάνωσε η Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη που κατόρθωσε, με την ζεστασιά της, να ενώσει όλες τις παρευρισκόμενες, σε μια μεγάλη συντροφιά.

Κατερίνα Ζαφειροπούλου Φανή Λεβέντη Τζίνα Θανοπούλου Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη Κατερίνα Πανουσοπούλου

Οι επιβλητικοί χώροι του Κολλεγίου Αθηνών , οι αξίες ,οι αρχές , και τα συναίσθήματα που προέρχονται απο την ζεστασία ,και την άμιλα μεταξύ γονέων ήταν διάχυτα και φόρτιζαν θετικά την ατμόσφαιρα.

Δήμητρα Μόσχου Κέλυ Μπατατούδη Χριστίνα Γραμματικοπούλου Χάρις Κονδύλη Κασταλία Σαμοϊλη

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε ξενάγηση στην έκθεση «Ελληνική Σημαία: Ένα Σύμβολο – 200 Αντικείμενα», που παρουσιάζεται στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών και εκτίθενταικειμήλια, κοσμήματα, ωρολόγια, εφημερίδες και σημαίες, που συνέλλεξε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Flag of Greece».

Φανή Λεβέντη Άτζυ Μαργαρίτη Άντριους

Όλα φέρουν πάνω τους την Ελληνική σημαία σε μικρογραφία και σκιαγραφούν ένα εικαστικό ταξίδι, στον χρόνο και στην ιστορία της Ελληνικής Σημαίας, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα. Η έκθεση η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», αποτελεί φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821, που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Επιπροσθέτως παρουσιάζει την Ελληνική Σημαία ως πηγή έμπνευσης στον χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της μόδας και του design.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας,δόθηκε ομιλία στην αίθουσα του Σ.Α.Κ.Α του Κολλεγίου Αθηνών,κατά την οποία η διαπρεπής Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, ανέπτυξε το θέμα: “Γυναίκα Νικήτρια Ζωής με Καλλιέργεια Ηθικών Αξιών & Δεξιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q. για Ενδυνάμωση & Εξισορρόπηση στις Σύγχρονες Δοκιμασίες”.

Μαρία Κοτρώτσιου Φαίνη Χατζηαθανασιάδη Ρούλα Ματσοπούλου

Την εκδήλωση τίμησε το Κ.Ε.Σ.Ο., που ήρθαν η Γενική Διευθύντρια του, κα Μαίρη Πίνη και το μέλος του ΔΣ, αναπληρωτής Ταμίας, κα Σοφία Κώνστα-Πέππα. Παραβρέθηκε ακόμα η σύζυγος του Διευθυντή/President των Σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών) Ακαδημαϊκού, Καθηγητή κ. Κώστα Συνολάκη κα Αικατερίνη-Λευκοθέα Κονιδάρη, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα Πολυάνθη Τσίγγου , η κα Κίκη Φώτη , η κα Αλέξανδρα Αιβαλιώτη, Director Communications Κολλεγίου Αθηνών , η κα Κασταλία Σαμοίλη, η κα Μαρία Θωμά, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Εκπαιδευτήρια Γείτονα, η κα Φωτεινή Βρύνα Αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα και σύμβουλος για θέματα Οικογένειας-Ισότητας των Φύλων και Εμφυλης Βίας, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρρευματικού Αγώνα(ΕΛΕΑΝΑ), κ. Αθανασία Παππά, η κα Όλγα Τριανταφύλλου Υπεύθυνη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, η κα Ξανθή Αντωνίου Ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και πολλές άλλες σημαντικές προσωπικότητες .

Ελίνα Δεληκωστοπούλου Κατερίνα Ζαφειροπούλου

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα θερμό μήνυμα συμπαράστασης προς τις γυναίκες της Ουκρανίας με την προσφορά μιας Ελληνικής σημαίας λογω της εκδήλωσης προς τις κυρίες, και δόθηκε η κοινή υπόσχεση ότι, με την πρωτοβουλία της κας Ρίτας Πικρού-Μωραϊτάκη, θα συναντηθούν όλες μαζί ξανά σε μία νέα εκδήλωση .

Κατερίνα Πανουσοπούλου Αλεξάνδρα Αιβαλιώτη Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη Μαίρη Τριανταφύλλου Κασταλία Σαμοϊλη

Φανή Λεβέντη Φαίνη Χατζηαθανασιάδη Τζίνα Θανοπούλου Κατερίνα Συνολάκη Κατερίνα Πανουσοπούλου Μαίρη Τριανταφύλλου Κασταλία Σαμοϊλη

Άτζυ Μαργαρίτη Άντιους Φωτεινή Βρύνα 

Βίβιαν Εφραίμογλου Κατερίνα Βόσσου


Αναστασία Ζανή, Κασταλία Σαμοίλη

 

Φλορίτα Πουλακάκη Στέλλα Παπαδάκη

Θάλεια Λώκα, Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη, Τζένη Σκλαβούνου


Πέγκυ Βραχνού Στέλλα Παπαδάκη Ρίτα Πικρού Μωραίτάκη Φωτεινή Βρύνα Δήμητρα Μόσχου

photo: papadakis press