Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το καθιερωμένο ετήσιο Christmas Charity Gala των «Αθηναίδων» στο Intercontinental, με επίτιμο καλεσμένο της βραδιάς τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.

Βίλυ Καμπόλη, Μαριλένα Κωνσταντινίδη, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Ρένα Βασιλάκη, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου, Αφροδίτη Πιτσάκη

 

Ο διεθνούς φήμης  χειρουργός, Επιστημονικός Διευθυντής, Διευθυντής Τμήματος Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, θεμελιωτής της Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα και ένας από τους πλέον πρωτοπόρους διεθνώς, δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε για την τεράστια προσφορά του!

Ο διεθνούς φήμης  χειρουργός, θεμελιωτής της Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα, δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  που βραβεύτηκε στην εκδήλωση των Αθηναίδων για την τεράστια προσφορά του, με την σύζυγό του, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαριλένα Κωνσταντινίδη

Ο δρ. Κωνσταντινίδης είναι ο πρώτος χειρουργός στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που εφάρμοσε τη ρομποτική χειρουργική το 2006 και ο οποίος  βρέθηκε πρόσφατα στην πρώτη θέση της παγκόσμιας ρομποτικής χειρουργικής,τιμώντας την χώρα μας, ως βραβευθείς  από την Intuitive Surgical ως ο κορυφαίος στον κόσμο γενικός χειρουργός στη ρομποτική χειρουργική.
Αναγνωρίζοντας έτσι τη 15ετή προσφορά, την ιατρική πρωτοπορία, τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμού επιτυχημένων επεμβάσεων, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου του Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη σε συναδέλφους χειρουργούς και φοιτητές της ιατρικής, σε διεθνές επίπεδο, και εθνικό επίπεδο, οι Αθηναίδες του απένειμαν βραβείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα 15 έτη που ασκεί τη ρομποτική χειρουργική, ο διακεκριμένος χειρουργός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.500 επεμβάσεις. Σε συνδυασμό με τις 16.500 και πλέον λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που έχει εκτελέσει, η εμπειρία του στην ελάχιστα τραυματική χειρουργική ξεπερνά τον αριθμό ορόσημο των 20.000 επεμβάσεων.

Άδωνις Γεωργιάδης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Ρένα Βασιλάκη, δρ.Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Βασιλική Κορδερά

Επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, όπως ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιαδης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. Στέλιος Κονταδάκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, καθώς και εκλεκτοί πολιτικοί και επιχειρηματίες που στηρίζουν το έργο των Αθηναΐδων, μοιράστηκαν μια απίστευτη βραδιά με πολύ κέφι, εκλεκτά εδέσματα, χορό και τραγούδι!

Η Πρόεδρος των Αθηναίδων Ρένα Βασιλάκη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιαδη

Η Πρόεδρος των Αθηναίδων Ρένα Βασιλάκη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο

 

Οι Αθηναΐδες είναι τμήμα των Daughters of Penelope του μεγαλύτερου Ελληνοαμερικανικού οργανισμού των ενώ AHEPA. Πρόεδρός τους είναι η Ρένα Βασιλάκη, πολιτεύτρια με τη ΝΔ και γυναίκα με έντονη φιλανθρωπική δράση. Οι Αθηναίδες  Ιδρύθηκαν  τον Νοέμβριο του 2014 με πρωτοβουλία του τότε κυβερνήτη Region 10, Νικόλαου Παπαδόπουλου, και σκοπός τους είναι να προωθήσουν και να ενισχύσουν τους θεσμούς του Ελληνισμού, της Εκπαίδευσης, της Φιλανθρωπίας, της Κοινωνικής Ευθύνης και της Οικογένειας.


Η Πρόεδρος των Αθηναίδων Ρένα Βασιλάκη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο

Βασιλική Κορδερά, Βούλα Σαραντάρη, Ρένα Ταμπακάκη


Η Οδύσσεια Κωνσταντούρα της ODC médical clinic με τον καρδιοχειρουργό σύζυγό της

Μαρία Νικόλτσιου, Μάιρα Βαγιωνή

Αλέκα Σαμίου, Παρή Κόλλια, Όλγα Καραβερβέρη, Ρένα Ταμπακάκη

Ρένα Βασιλάκη, Κατερίνα Παναγοπούλου

Δήμητρα Νικολοβγένη, Νάνσυ Αγγελοπούλου, Κρίστη Κρανά

Βαρδής Κορδεράς, Αφροδίτη Πιτσάκη


Γιώργος Παπαδάκης, Ευριδίκη Σφακιανάκη, Μαρία Δεφίγγου, Μαίρη Μπακογιάννη

Ρένα Ταμπακάκη, Βίλυ Καμπόλη


Αθηνά Τρανούλη, Κωνσταντίνα Δημητρίου

Μαρία Πιταρίδη

Βίλυ Καμπόλη, Ρένα Βασιλάκη

Δημήτρης Χατζημιχάλης

Γιώργος Παπαδάκης, Κρίστη Κρανά, Ευριδίκη Σφακιανάκη, Νάνσυ Αγγελοπούλου, Φαίη Δασκαλοπούλου

Όλγα Καραβερβέρη, Ρένα Ταμπακάκη, Φώτης Καρύδας

Ευριδίκη Σφακιανάκη, Μαίρη Μπακογιάνη

Μαρία Δεφίγγου, Δήμητρα Νικολοβγένη

Βασίλης και Αλεξία Σαβράμη

Μαρία Πιταρίδη