Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του σε αποτελεσματικές θεραπείες για τον κορωνοϊό.

Αναφερόμενος στη θεραπεία των ασθενών που νοσούν βαριά ο κ. Τσιόδρας είπε ότι, στην Ελλάδα εφαρμόζουμε, όσον αφορά τη θεραπεία, και κάποια από τα μοντέλα της Γαλλίας, που όπως φάνηκε σε πρόσφατη μελέτη οδήγησαν σε αρνητικοποίηση το 96% των ασθενών που την ακολούθησε.

Καλά νέα είχε και από την Κίνα όπου, όπως ανέφερε, υπάρχει θεραπεία με χρήση νέου φαρμάκου, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση στον ιό εντός τεσσάρων ημέρων από τη λήψη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τριάντα  ένα (31) νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν σήμερα με αποτέλεσμα τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 418.
Ο κ.Τσιόδρας εξάλλου επεσήμανε πως τα συνολικά κρούσματα στη χώρα εκτιμώνται πως είναι συνολικά 2.000 – 3.000, επικαλούμενος μελέτη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστασίας (Βάνα) Σύψα

ΠΗΓΗ:ATHENS VOICE