Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η έκθεση φωτογραφίας “Eyes behind bars” του φωτογράφου Νίκου Ζήκου. O φωτογράφος σε συνεργασία με την φιλοζωική οργάνωση Save a Greek Stray, αφιέρωσε την έκθεση αυτή στα αδέσποτα της Ελλάδας.

Τα πορτρέτα των σκύλων ήταν τοποθετημένα πάνω σε μαύρο φόντο και με τον απαλό φωτισμό και την lounge μουσική μπορούσε ο επισκέπτης να διαβάσει την ιστορία και να διακρίνει το συναίσθημα κάθε σκύλου. Βλέμματα χαρούμενα, δυστυχισμένα, προβληματισμένα. Αρκετοί επισκέπτες φωτογραφήθηκαν μπροστά από τη φωτογραφία που τους έκανε να αναγνωρίσουν είτε τον εαυτό τους ή το δικό τους τετράποδο φίλο.

ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ, ΕΡΙΕΤΤΑ ΛΑΤΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

Ο στόχος του φωτογράφου επετεύχθη και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, η σύμπραξη της τέχνης με την κοινωνική ευαισθησία μπορεί να αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Οι επισκέπτες ρωτούσαν και ενδιαφερόντουσαν για την ιστορία κάθε σκύλου. Κοινό και διοργανωτές συζητήσανε και μοιραστήκανε τις ιστορίες τους. Αναγνωρίσανε το πρόβλημα ως κοινωνικό και συμφωνήσανε όλοι: υιοθετούμε μέχρι να αδειάσει και το τελευταίο κλουβί.


ΝΙΝΟ ΞΥΠΟΛΗΤΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ

Η φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, Save a Greek Stray, τα τελευταία 5 χρόνια έχει ταχθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζωών, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων ,διασώζοντας, στειρώνοντας και φιλοξενώντας στο καταφύγιο μας ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, που είχαν ανάγκη θεραπειών και προστασίας από τους κίνδυνους του δρόμου.


ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ, ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ

ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΓΙΟΥΛΗΣ


ΤΑΜΤΑ, ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ

ΝΙΝΟ ΞΥΠΟΛΗΤΑΣ, ΤΖΩΝΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ

ΠΗΓΗ: studio panoulis