Ξέρω πως μόνο και με τη σκέψη βαριέστε. Και εγώ μη νομίζετε πως τρελαίνομαι από τη χαρά μου…

Όμως πώς θα φορέσετε τα συνολάκια που «λιγουρεύεστε» από τώρα στις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες; Πώς θα είστε οι ομορφότερες στα χριστουγεννιάτικα γκαλά, και στις γιορτινές  επισκέψεις, που ξεκινούν οσονούπω; Και τέλος πώς θα υποδεχτείτε το νέο χρόνο αν δεν είστε κομψές και γυμνασμένες, ώστε να του αρέσετε και να σας φέρει όλα τα καλά;

Μπορεί οι περισσότερες από εσάς  να πιστεύετε πως το φαγητό των εορτών είναι αυτό που μας χαρίζει απλόχερα τα παραπανίσια κιλά, αλλά αυτή ειναι η αλήθεια κατα το ήμισυ .

Στην πραγματικότητα σημασία έχει πόσο σωστά φροντίζουμε τη διατροφή και το σώμα μας πριν τις γιορτές, όσο και μετά από αυτές.

Οπότε ας σηκωθούμε από τον καναπέ μας και ας ξεκινήσουμε τη σωστή προετοιμασία,να υποδεχτούμε φέτος το 2020 πιο γυμνασμένες και πιο κομψές από ποτέ με ένα πλάνο γυμναστικής 6 εβδομάδων!

Κάθε εβδομάδα θα μοιράζομαι μαζί σας 2 προγράμματα γυμναστικής, με εύκολες ασκήσεις για το σπίτι, χωρίς όργανα γυμναστικής.
Το μόνο που χρειάζεσαι αγαπημένη μου φίλη είναι ένα αθλητικό outfit ,ένα μπουκαλάκι νερό και η αποφασιστικότητα σου. Η μετρ του είδους Σάντυ Κανίου Αναστασίαδη( [email protected], τηλέφωνο: 6972364213 ) που έχει ήδη κάνει «φέτες» όλες τις κυρίες των βορείων προαστίων, μου έχει υποσχεθεί να μας κάνει «φέτες»! Απλά, εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα!Έλα μαζί μου και… ξεκινάμε!

Ζέσταμα

Eπιτόπιο τρέξιμο, 45”-1′ ,κουνώντας περιστροφικά από τον κορμό τα χέρια μου.

Άσκηση 1

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ ΑΝΩ ΜΟΙΡΑΣ

Ξαπλώνω και με τα πόδια λυγισμένα και ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης, τοποθετώ τα χέρια πίσω από το κεφάλι και προσπαθώ να σηκώσω τον κορμό, μέχρι να ξεκολλήσουν οι ωμοπλάτες από το έδαφος.

Επαναλαμβάνουμε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Άσκηση 2

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ ΚΑΤΩ ΜΟΙΡΑΣ

Ξαπλώνω και τοποθετώ τα πόδια, σε θέση τραπεζάκι (90 μοίρες) και τα χέρια πίσω από το κεφάλι, ανασηκώνω τον κορμό, μέχρι να ξεκολλήσουν οι ωμοπλάτες από το έδαφος.

Επαναλαμβάνουμε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

Άσκηση 3

ΣΑΝΙΔΑ

Έρχομαι σε θέση τετραποδική.

 Στη συνέχεια στηρίζω τα χέρια μου είτε στους πήχεις είτε στις παλάμες, εκτείνοντας τα πόδια μου πίσω,ούτως ώστε να φέρω το σώμα μου σε μια τέλεια ευθεία ελέγχοντας τους κοιλιακούς και τους ραχιαιους μου.

Παραμένω στο σημείο 30”-1′ ,αναλόγως το επίπεδο του εκάστοτε ασκούμενου

Άσκηση 4

ΓΕΦΥΡΑ

Ξαπλώνω ανάσκελα και τοποθετώ τα πόδια λυγισμένα κα ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης ή για τις πιο τολμηρές τοποθετώ τα πόδια σε μιά καρέκλα ή σε ένα ψηλότερο σημείο(π.χ σκαλοπάτι) από το σώμα μου,και εδώ ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης.

Στη συνέχεια,αρχίζω να ανεβάζω τη λεκάνη μου προοδευτικά μέχρι το ύψος των ωμοπλατών σφίγγοντας τους γλουτούς και κατεβάζω ξανά τη λεκάνη στο αρχικό σημείο.

Εναλλακτικά, αφού ανεβάσω τη λεκάνη,μπορώ ταυτοχρόνως να σηκώνω και ένα πόδι τη φορά.

Επαναλαμβάνω 12 φορες επί 3 σετ

Άσκηση 5

ΡΑΧΙΑΙΟΙ

Ξαπλώνω μπρούμυτα και  τοποθετώ τα χέρια ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων και τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης, στη συνέχεια ανασηκώνω και τα τέσσερα μέλη  καθώς και το στήθος από το έδαφος,σφίγγοντας ταυτόχρονα και τους γλουτούς.

Επαναλαμβάνω 10 φορές επί 3 σετ

Σε λίγες μέρες το επόμενο μάθημα. Ωστόσο εσείς θα επαναλαμβάνετε τις σημερινές οδηγίες καθημερινά (αν θέλετε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα στις γιορτές)! Περιμένω σχόλια και παρατηρήσεις για να μου πείτε πώς πήγε η πρώτη μέρα της γυμναστικούλας! Μην ξεχνάτε πως «τα αγαθά κόποις κτώνται!»

Καλή επιτυχία!

 

  •