Και καθώς πλησιάζουμε στη «γιορτή της γυναίκας» να μην σας πω ποιό είναι το πολυτιμότερο δώρο για να κάνουμε στους εαυτούς μας εμεις οι γυναίκες; Ο συστηματικός έλεγχος με Co-testing, ThinPrep Pap test + Aptima.
Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί την αποτελεσματικότερη ασπίδα προστασίας από τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Σε αυτό το πόρισμα κατέληξαν για πολλοστή φορά κορυφαίοι και καταξιωμένοι γιατροί στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, όταν   συναντήθηκαν στο ΙΑΣΩ σε ειδική εκδήλωση και παρουσίασαν ο καθένας από την πλευρά του το νέο συνδυαστικό Τεστ, ThinPrep Pap test+Aptima, για την πρόληψη αυτού του καρκίνου.

 

 

Ο ομότιμος καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Λεγάκης, ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Ομάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA Group), Ευάγγελος Παρασκευαίδης, ο Μ/Γ και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΙΑΣΩ, Εμμανουήλ Δουλγεράκης, ο Μ/Γ και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου, Ευριπίδης Μπιλιράκης και η Κυτταρολόγος, επιστημονική υπεύθυνη του κυτταρολογικού εργαστηρίου τους ΙΑΣΩ, Ιωαννίνα Βιδάλη.

Σε μία αίθουσα κατάμεστη από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων η ομάδα των ειδικών παρουσίασε δεδομένα και στοιχεία για το Co-testing, ThinPrep Pap test + Aptima, με το οποίο κάθε γυναίκα πρέπει να ελέγχεται συστηματικά. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί την αποτελεσματικότερη ασπίδα προστασίας από τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας.

 

Ο κ. Ευριπίδης Μπιλιράκης ανέλυσε την σημασία του Co-testing. Τόνισε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο τεστ που συνδυάζει το ThinPrep Pap Test και το Aptima. Μόνον ο συνδυασμός αυτών των εξετάσεων σήμερα μπορεί να μας προστατεύσει με απόλυτη σχεδόν ασφάλεια,  καθορίζοντας με ακρίβεια εάν η HPV λοίμωξη, η οποία είναι μεν πολύ συχνή,  μπορεί εντούτοις να οδηγήσει σε προκαρκινική βλάβη ή όχι.

Ο Ευριπίδης Μπιλιράκης, Γυναικολόγος, Δρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης & Παθολογίας Τραχήλου, εξηγεί πως μόνο  ο συνδυασμός των εξετάσεων ThinPrep Pap Test και το Aptima μπορεί να μας προστατεύσει με απόλυτη σχεδόν ασφάλεια από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.