Με μέγιστη ανταπόκριση του φιλότεχνου κοινού και διακεκριμένων προσωπικοτήτων του πολιτισμού, της τέχνης, των γραμμάτων, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, εικαστικών καλλιτεχνών και συλλεκτών έργων τέχνης, ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης εγκαινίασε πρόσφατα την αναδρομική έκθεση γλυπτικής με τον προφητικό και επίκαιρο τίτλο «Ειρήνην ελώμεθα» στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ, ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗ

Η Αννίτα Πατσουράκη – ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, αναφέρει μεταξύ άλλων, στον κατάλογο της έκθεσης (Εκδόσεις PrepackArt):

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ

«Ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης παρουσιάζει μία ιδιαίτερα σημαντική αναδρομική έκθεση με αντιπροσωπευτικές γλυπτικές δημιουργίες του, από διαφορετικές θεματικές ενότητες, που αναδύουν την ελληνικότητα αλλά ταυτόχρονα αποκτούν οικουμενικό χαρακτήρα. Έργα μνημειώδη, επιβλητικά, μεγάλης κλίμακας, με σύγχρονη και πρωτοποριακή απόδοση, αναδεικνύουν κι εξυμνούν διαχρονικές αξίες και ιδανικά, αποτυπώνουν ιδεώδη κοινωνικά και πανανθρώπινα με συμβολική έννοια και μεταφορική διάσταση, επαινούν την ευγενή άμιλλα, την αριστεία, την πρωτιά και προωθούν οράματα μεγαλείου και δόξας. Ψήγματα της ιστορίας και της πολιτιστικής μνήμης συναντώνται στον εμβληματικό χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και διατυπώνουν μέσα από το παρελθόν της έμπνευσης, το παρόν της δράσης και το μέλλον των προσδοκιών ουμανιστικές επιδιώξεις. Η αναζήτηση του στοιχειώδους και θεμελιακού, ο επιδιωκόμενος στόχος για την ανθρωπότητα εμπεριέχεται στη φράση παρότρυνσης του Θουκυδίδη «Αντί πολέμου ειρήνην ελώμεθα».  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ

Τη βραδιά των εγκαινίων, μέγιστη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου, κου Τάσου Λιάσκου που υποδέχθηκε το εκλεκτό κοινό συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Χριστίνα Τετράδη, μαζί και με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Π.Μ., κο Κώστα Σπυριούνη. Πολλοί και εκλεκτοί οι καλεσμένοι που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ, ΜΑΡΑ ΔΕΣΥΠΡΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ, ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗ

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ: studio panoulis