Μεγάλη προσέλευση του κόσμου κι ένα θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν ο Όττο Ρεχάγκελ, που ταξίδεψε από τη Γερμανία και οι ήρωες του Euro 2004, στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Βασιλιάς Όττο” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον θερινό κινηματογράφο Cine Αίγλη.

Ο ΤΖΟΖΕΦ ΚΑΙ Η ΜΑΖΝΤ ΣΑΜΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ, ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΚΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥ 2004

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς έκαναν δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες και φωτογραφήθηκαν με το κοινό. Η ταινία “Βασιλιάς Όττο” βγήκε πρόσφατα πανελλαδικά στις θερινές κινηματογραφικές αίθουσες από την Tanweer.

ΜΑΖΝΤ ΣΑΜΑΝ, ΛΟΥΛΟΥ ΖΕΗΝ

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο “Βασιλιάς Όττο” -με τίτλο που επανασυστήνει το όνομα κλείνοντας το μάτι στην βασιλεία του φιλέλληνα Όθωνα- είναι ένα διαφωτιστικό και εμπνευσμένο ντοκιμαντέρ – φόρος τιμής στον Όττο Ρεχάγκελ, τον θρυλικό προπονητή που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στον θρίαμβο του Euro 2004. Η ταινία ξετυλίγει ένα από τα μεγαλύτερα έπη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2004 από τη χώρα μας, στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη με εμπειρία στα αθλητικά ντοκιμαντέρ, η ταινία μας ξεναγεί στη διαδρομή που εκτόξευσε την Ελλάδα και μας θυμίζει το θαύμα που ένωσε ένα έθνος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΜΑ ΣΑΜΑΝ, ΜΑΖΝΤ ΣΑΜΑΝ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σύνοψη:

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’ Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Η ταινία “ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΤΤΟ” βγήκε στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 από την Tanweer


DAVID ANDREWS, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ANDREWS, ΑΤΖΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ANDREWS

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ, ΟΤΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ

ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ

ΚΑΤΛΗΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΒΙΒΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΕΦΗ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ, ΟΤΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ, ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΚΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΩ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ, ΟΤΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ

ΕΡΡΙΚΑ ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΥ

 

 

ΠΗΓΗ: studio panoulis