Για 6η συνεχόμενη χρονιά, έλαβε χώρα ο ψηφιακός σχολικός διαγωνισμός «Λέμε Όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό», με πολυάριθμες συμμετοχές σχολείων και μαθητικών κοινοτήτων ανά την ελληνική Επικράτεια. Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί προϊόν κοινής πρωτοβουλίας του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του British Council, αλλά και αγαστής συνεργασίας με τη Samsung Hellas. Παράλληλα, φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενώ για την υλοποίηση του έχει αποδειχθεί καθοριστική η συμβολή των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, που διήρκησε από τις 17 Οκτωβρίου 2018 έως και τις 26 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μουσείο της Ακρόπολης, η τελετή βράβευσης των σχολείων που ξεχώρισαν. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Η Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κ. Ντόρα Πάλλη, προσέθεσε πως «βρισκόμαστε για 6η συνεχόμενη χρονιά εδώ, για να χειροκροτήσουμε παιδιά με κοινωνικές ανησυχίες και αποθέματα ευσυνειδησίας. Παιδιά που δεν ετεροκαθορίζονται από στερεότυπα και ομαδοποιήσεις. Παιδιά που θέλουν ο καθένας και η καθεμία από τους συμμαθητές τους τους να απολαμβάνει τον ίδιο σεβασμό που απαιτούν και για τον εαυτό τους. Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι πως το bullying δεν εντοπίζεται στη σφαίρα της φαντασίας των μαθητών, αλλά αναδεικνύεται καθημερινά σε μάχη της «διπλανής σχολικής αίθουσας».
 
Το παρών έδωσαν, επίσης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, οι Ολυμπιονίκες, κ.κ. Εύη Μωραϊτίδου, Βιργινία Κραβαριώτη, Δημήτρης Μούγιος, Κώστας Φιλιππίδης, Γρηγόρης Χατζατουριάν, Μαριά Καραγιαννοπούλου, Νέρρυ Νιαγκουάρα, Δημήτρης Καφάτος, Δημήτρης Μητελούδης, οι Παραολυμπιονίκες κ. Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Θοδωρής Αλεξάς, Ειρήνη Κουρούβανη, Θοδωρής Χωραφιάρης και ο «Στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, κ. Μίμης Δομάζος. Την παρουσίαση της άκρως επιτυχημένης εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος, κ. Γιώργος Παπαδάκης.
 
Την πρώτη θέση του διαγωνισμού κατέλαβε το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, ενώ διακρίθηκαν με την ακόλουθη σειρά το 7ο δημοτικό σχολείο Καματερού, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας και το Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών «Μποδοσάκειο». Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για το βίντεο με το πιο ευφάνταστο περιεχόμενο, στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης για την πιο πρωτότυπη παρουσίαση και στο Δημοτικό Σχολείο Αδένδρου Θεσσαλονίκης για την πιο πρωτότυπη εργασία.