Νέα Πρόεδρος της Ε.Σ.Ο.Α. (Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες) εξελέγη η δραστήρια και πολυβραβευμένη Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, «Aσημένια» Ολυμπιονίκης του 2004 στο πόλο.

Η δραστήρια και πολυβραβευμένη Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, «Aσημένια» Ολυμπιονίκης του 2004 στο πόλο είναι η  Νέα Πρόεδρος της Ε.Σ.Ο.Α. 

Η εκλογή αυτή της Βούλας Κοζομπόλη ως Προέδρου της Ε.Σ.Ο.Α. ,αποτελεί την συνέχεια μίας σειράς αναγνωρίσεων προς το πρόσωπό της σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, με κορυφαία εκείνη της εκλογής της ( ανάμεσα σε μόνο 5 γυναίκες παγκοσμίως) από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το «IOC Women & Sports Award 2015» ” ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 2015″ της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και του ορισμού της ως μέλους της Επιτροπής Marketing της ΔΟΕ.Η νέα Πρόεδρος της Ε.Σ.Ο.Α. Βούλα Κοζομπόλη

 Συγκεκριμένα η δραστήρια Πρόεδρος των Ολυμπιονικών, εκτός από την μεγάλη της φιλανθρωπική δράση,  εχει βραβευτεί με πάνω από 350 βραβεία στην Ελλαδα στην Ιταλία και στην Αμερική.

Η δραστήρια Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών έχει επίσης λάβει χρυσό μετάλλιο από την Βουλή των Ελλήνων, χρυσό σταυρό από τον Αρχιεπίσκοπο, έχει εμπνευστεί και ”τρέχει” το πρόγραμμα ”Make a place for one more woman” , ενώ 2 δρόμοι έχουν πάρει το όνομα της (ένας στο Ολυμπιακό χωριό στους Θρακομακεδόνες και ένας στον τόπο καταγωγής της στην Μεσσηνια).

Αξίζει δε να αναφερθεί πως στις τελευταίες εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, η Βούλα Κορομπόλη εκλέχτηκε στην Επιτροπή Αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, μαζί με άλλα 15 μέλη, αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς των αθλημάτων του υγρού στίβου . Επίσης ορίστηκε ως εκπρόσωπος των αθλητών στην Παγκόσμια Επιτροπή για την υδατοσφαίριση της FINA (TWPC) όπου εκτός της ιδίας, υπάρχει μία μόνο ακόμα γυναίκα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες προέκυψε από πρόσφατες εκλογές, στις οποίες υπήρξε πρωτοφανής συμμετοχή, ιδιαίτερα από τις νεότερες γενιές των Olympians και συγκροτήθηκε παρουσία  του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, 2004 και 2008. Στόχοι των παλαιών πρωταθλητών είναι να αναδείξουν τον θεσμό των Olympians, να βρεθούν δίπλα στους εν ενεργεία αθλητές αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν στοιχεία της Ολυμπιακής Παιδείας στη νέα γενιά και να βοηθήσουν στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος δήλωσε : «Οι Έλληνες Olympians είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ολυμπιακής οικογένειας, καθώς πρεσβεύουν σε όλη τη ζωή τους τις Ολυμπιακές αξίες. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στεκόταν πάντα στο πλευρό της ΕΣΟΑ και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον μέσα σε πλαίσιο εξαιρετικής συνεργασίας. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο της νέας διοίκησης της ΕΣΟΑ, η οποία πρέπει να συνεχίσει να υπηρετεί τον ελληνικό αθλητισμό και Ολυμπισμό, όπως έκαναν κι όλες οι προηγούμενες». 

 

Μετά το τέλος του συμβουλίου  για την κατάρτιση  του  νέου ΔΣ της ΕΣΟΑ σε σώμα  η νέα Πρόεδρος Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου Olympians που με τίμησαν με την ψήφο τους. Είμαστε μία νέα ομάδα η οποία, με τη στήριξη και την εμπειρία των παλαιότερων, έχει ως όραμα να αναδείξει τον θεσμό των Olympians αλλά και τον ρόλο που έχει η χώρα μας ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων εντός και εκτός Ελλάδος».

Το νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο.Α:

1. Πρόεδρος: Βούλα Κοζομπόλη

2. Α’ Αντιπρόεδρος: Bιργινία Κραβαριώτη

3. Β’ Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Σιρανίδης

4. Γ’ Αντιπρόεδρος: Μιρέλα Μανιάνη

5. Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων: Γιώργος Ανδρεάδης

6. Γενικός Γραμματέας: Ειρήνη Αϊνδιλή

7. Α’ Ειδικός Γραμματέας: Δημήτρης Μαγγανάς

8. Β’ Ειδικός Γραμματέας: Έυα Χριστοδούλου

9. Γραμματέας Ιστορικού ΕΣΟΑ: Γιώργος Λιβέρης

10. Ταμίας: Χρύσα Μπισκιτζή

11. Αναπληρωτής Ταμίας: Δήμητρα Μαγκανουδάκη

12. Υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων: Δημήτρης Μούγιος

13. Κοσμήτορας: Τάσος Παπαναστασίου του Νικολάου

14. Μέλος: Χαλκίδης Γιώργος

15. Μέλος: Βασδέκης Σπύρος

16. Μέλος: Μάλτση Εβίνα

17. Μέλος: Παπαναστασίου Τάσος του Αλεξάνδρου

18. Μέλος: Κακλαμανάκης Νίκος

19. Μέλος: Ταμπάκος Δημοσθένης

20. Μέλος: Γιαννόπουλος Σταύρος

21. Μέλος: Φιλιππίδης Κώστας

Αναπληρωματικά μέλη: Κ.Λυμπεράκης, Δ.Κυτέας, Δ.Λιβέρης, Κ.Μάνθος, Ι.Μιτάκης.