Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανάμεσα στον Δημήτρη και την Ελένη Μπούση


Η Βίκυ Παλυβού και ο dr. Leonidas Platanias

Εμπνευσμένη από το όραμα να σώσει τον πλανήτη από τη μάστιγα του καρκίνου, έχει το χάρισμα να εμπνέει και τους άλλους, να τους μεταδίδει το πάθος της και την πίστη της για το όραμά της και να τους κάνει συνοδοιπόρους της και κοινωνούς στον αγώνα της!

Η Ελένη Μπούση με τον Ελληνοαμερικάνο επιχειρηματία σύζυγο της Δημήτρη Μπούση

Ο αδερφός της Ελένης Μπούση Πέτρος Παλυβός με τη σύζυγό του Βίκυ Παλυβού

Η Βικτώρια Μπούση με τη μητέρα της Ελένη Μπούση

Η Ελένη Μπούση με τον γιό της Γιώργο Μπούση

Η Ελένη Μπούση με τα παιδιά της Γιώργο και Βικτώρια Μπούση και τον εγγονό της 

Η Ελένη Μπούση με τον κορυφαίο γιατρό δρ. Λεωνίδα Πλατάνια 

Απόδειξη ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι από όλα τα μήκη  και πλάτη της γης και από ολες τις εθνικότητες «της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης », καθώς έδωσαν το παρών στη ετήσια μεγαλειώδη συγκέντρωση που οργάνωσε με τεράστια επιτυχία στο Navy Pier Grand Ballroom στο Σικάγο η σπουδαία αυτή γυναίκα, που κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε μία μόνο βραδιά το ιλιγγιώδες ποσό των 1,3 εκατομμυρίων δολλαρίων, το οποίο θα διατεθεί ολοσχερώς για τον σκοπό του Hippokratic Cancer Research Foundation, που αφορά την έρευνα και την καταπολέμηση του καρκίνου!

 

Η Ελένη Μπούση  με τη στενή της φίλη Αλεξία- Στέλλα Μάτζαρη

Η Ελένη Μπούση ανάμεσα στην Kathy και στον Konstantino Marousis


Η πρόξενος του Παναμά Γωγώ Αθανασοπούλου με τη Βίκυ Παλυβού


Η Σούλα Μιστρά, η Ντορέττα Μιστρά και η Ελένη Μπούση

Η Ελένη Μπούση με τον John και την Elena Manos

Η Ελένη Μπούση με τη Μάιρα Βαγιωνή Στασινοπούλου 


Η Ελένη Μπούση, με τους παρουσιαστές της βραδιάς, Nicole Liadis

Elena Manos, Vicky Palyvos, Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη, Eleni Bousis, Μάιρα Βαγιωνή Στασινοπούλου

Η Ελένη Μπούση ανάμεσα στη Kristine Farra και τα παιδιά της


Nicole Liadis, Ελένη Μπούση, Teddi Furla Galanis

Dame Charlene Seaman, Laura C Dantuma, Vonita Reescer, Irene Michaels, Scott Seaman

Πύρος Δήμας, Peter Palyvos

Μαριάνθη Λογοθέτη

Αφροδίτη Κοτρώτσιου, Paul Kotrotsios

 Αλεξάνδρα Προκάκη, Εριέττα Απολωνάτου

 

Ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής Ελπιδοφόρος, δεκάδες πολιτικοί των ΗΠΑ μεγάλης βαρύτητας, σημαντικοί αξιωματούχοι, billionaires επιχειρηματίες και κορυφαίοι γιατροί από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Robert Krantz και ο Lou Canellis, φιλάνθρωποι, φίλοι και κυρίως η οικογένειά της που τη στηρίζει πάντα, αλλά και ο  κορυφαίος γιατρός ογκολόγος  δρ.Λεωνίδας Πλατάνιας (dr Leonidas Platanias) βρέθηκαν  τη μεγάλη βραδιά της 16ης Νοεμβρίου δίπλα στην Ελένη Μπούση, που έχει θέσει σκοπό της ζωής της την καταπολέμηση του καρκίνου!

 

Η Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη με την Deborah Wince-Smith President & CEO του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ

Γωγώ Αθανασοπούλου, Βίκυ Παλυβού

Μαιρα Βαγιωνή -Στασινοπούλου


Κάθυ Μαρούση, Κωνσταντίνος Μαρούσης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόφος ανάμεσα στους Peter & Vicky Palyvos, Eleni Bousis, Elena Manos


Helen Kalantzis, Kathy Marousis, Eleni Bousis

Kristinne Fara, Nicole Liadis

Μαιρα Βαγιωνή Στασινοπούλου

Greg Palyvos, Amanda Palyvos, Vicky Palyvos, Peter Palyvos
Βίκυ Παλυβού, Ελένη Μπούση


Βίκυ Παλυβού

Elena Manos, John Manos

Vicky Palyvos, Teddi Furla Galanis, Elena Manos

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανάμεσα στους John Karamanos, Peter Palyvos, Vicky Palyvos, Jim Palyvos, Elena Manos, John Manos

Nicole Liadis, Vicky Palyvos

Αφροδίτη Κοτρώτσιου,Βίκυ Παλυβού

Ελενα Μάνος,Βίκυ Παλυβού

Πέτρος Παλυβός ,Βίκυ Παλυβού

Soula Mystras, Vicky Palyvos

Greg Palyvos

Victoria Bousis, Vicky Palyvos

Το Hippocratic Cancer Research Foundation με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, που ίδρυσε η Ελένη Μπούση το 2015, με τη σημαντική συμβολή του dr.Λεωνίδα Πλατάνια και με σκοπό την ενίσχυση ερευνών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ειδικεύεται στη μεταφραστική έρευνα του καρκίνου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη εργαστηριακών μεθοδολογιών και εφαρμογών κλινικού ενδιαφέροντος. Δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στήριξη στο έργο της καταπολέμησης του καρκίνου, χρηματοδοτώντας morning διεπιστημονικές ερευνητικές ομάδες στο Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center του πανεπιστημίου Northwestern.

Στόχος του είναι μεταξύ άλλων να ενδυναμώσει τη δράση των ερευνητών του, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουν επείγοντα ζητήματα στους τομείς της βιολογίας του καρκίνου και της ογκολογίας με την εφαρμογή καινοτόμων θεραπευτικών διαδικασιών. Το ερευνητικό κέντρο Lurie είναι ένα από τα 47 εθνικά κέντρα για την έρευνα και την και την αντιμετώπιση του καρκίνου στις ΗΠΑ, το οποίο τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης. Καθοριστική είναι η συμβολή στην έρευνα και αντιμετώπιση του καρκίνου του ομογενούς Λεωνίδα Πλατανιά, που από το 2014 είναι διευθυντής του Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center. Στη διάρκεια της θητείας του έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του κέντρου, εισάγοντας προγράμματα μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο και έχοντας αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας, με τουλάχιστον 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων σε σχέση με τα καρκινικά κύτταρα και την ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι οποίες συμβάλουν στη θεραπεία κακοηθειών. Πρόσφατα μάλιστα ο δρ.Πλατάνιας προχώρησε πολύ τα επιτεύγματά του όσον αφορά την θεραπεία του καρκίνου σε διάφορες μορφές του.

οι Παρουσιαστές της βραδιάς

Dr.Leonidas Platanias

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλανθρωπική δράση της κυρίας Μπούση, παρ όλο που είναι αθόρυβη, αφήνει τα ανεξίτηλα ίχνη της σε πολλούς τομείς και σε όλο τον πλανήτη, αφού με μεγαλείο ψυχής έχει αφιερώσει τη ζωή της και έχει ανοίξει την καρδιά της και μια μεγάλη αγκαλιά σε όλες τις ευάλωτες ομάδες που χρειάζονται την βοήθεια της, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Αμερική, Ελλάδα, Αφρική, Κούβα είναι μερικά μόνο από τα μέρη όπου η Ελένη Μπούση έχει κάνει έμπρακτα κατάθεση της ψυχής της και έχει βραβευτεί πολλες φορές γι αυτό!

Η βοήθειά της απευθύνεται σε όλα τα «παιδιά της» όπως λέει η ίδια, εννοώντας τα «ανάπηρα παιδάκια της», τα «γεροντάκια της», τα «ορφανά της», τους καρκινοπαθείς της!

Η Ελένη Μπούση είναι Πρόεδρος στο Γηροκομείο στο Ιλινόις, το Greek American Nursing Home and Rahabilitation (το Ελληνικό Γηροκομείο). Το Γηροκομείο αυτό που στηρίζει τους Έλληνες ηλικιωμένους στο Σικάγο που έχουν ανάγκη στέγης, τροφής και περίθαλψης, είναι ένα ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών, που θυμίζει πεντάστερο ξενοδοχείο- έχει ακόμα και ελληνικό καφενείο μέσα-, το οποίο είχαν αρχικά ιδρύσει Έλληνες για ανθρώπους που απέτυχαν ή έχασαν την περιουσία τους.

Η φιλάνθρωπη αυτή γυναίκα στηρίζει επίσης τα «ανάπηρα παιδάκια της» που τα βοηθάει από μικρά και καθ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.Είναι στο Συμβούλιο πάνω από 30 χρόνια και έχει μάλιστα βραβευτεί από τα ανάπηρα παιδιά για αυτή την πολυετή υποστήριξή της!
Η κυρία Μπούση βοηθάει και τα «ορφανά παιδιά της», όπως τα αποκαλεί, στο Ορφανοτροφείο του Μεριβελ στο Σικάγο, αλλά και στο ορφανοτροφείο που ίδρυσε η οικογένειά της στην Κένυα, στο οποίο μπορούν να ζήσουν 120 ορφανά!

 

 

Στους κοινωνικά χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου δεσπόζει το έλλειμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αφύπνισης της κοινωνικής συνείδησης, προσωπικότητες χαρισματικές σαν της Ελένης Μπούση, είναι πράγματι άξιες συγχαρητηρίων και βραβεύσεων και μας κάνουν να νιώθουμε όχι μόνο περήφανοι ως Έλληνες, αλλά και περήφανοι ως άνθρωποι γενικότερα!

Η Ελένη Μπούση έχει εμπνευστεί ένα όραμα για το καλό όλης της ανθρωπότητας και μας έχει εμπνεύσει να το ακολουθήσουμε!

Ας γίνουμε λοιπόν αρωγοί και συνοδοιπόροι με όλες μας τις δυνάμεις, όπως μπορεί ο καθένας, στο μεγάλο αυτό αγώνα που δίνει με πάθος, συστηματικά και τόσο αποτελεσματικά η σπουδαία αυτή γυναίκα!

(http://WingsToCure.com)

Helen Kalantzis, George Kalantzis

 


  •