Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) διοργάνωσε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο ξενοδοχείο Crowne Plaza.

Ο κορυφαίος γυναικολόγος, ειδικευμένος σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ιδιοκτήτης του “ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ” Ιατρικού Κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής   Κωνσταντίνος Πάντος, η  Εριέττα Κούρκουλου και ο Μιχάλης Κουτσιλιέρης ( Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής )

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και είχε ως θέμα «Η σύγχρονη Ελληνίδα, μια ένσαρκη διαχρονικά Καρυάτιδα». Η σύγχρονη Ελληνίδα που παρά το εύρος των σύνθετων κοινωνικών ρόλων που αναλαμβάνει στις επιστήμες και στην οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής οικογένειας, του ελληνικού οίκου, της ελληνικής εστίας. Είναι μάνα, παιδαγωγός, φορέας παραδόσεων, στήριγμα ψυχικό για σύντροφο και παιδιά και φυσικά σταυροφόρος του εθελοντισμού.


Βύρων Βασιλειάδης Εριέττα Κούρκουλου Κωνσταντίνος Πάντος

 

Το Συνέδριο αυτό, παρακολούθησαν 300 περίπου Επιστήμονες από την Ελλάδα. 

Φωτεινή Θειακού Μάγδα Καργάκου Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη

Κατερίνα Γιαννέτου Γεωργία Κόκκαλη

 

Το συνέδριο επικεντρώθηκε στη συνεργασία όλων των συναφών ιατρικών ειδικοτήτων και επιστημών πάνω στις θεραπευτικές εξελίξεις, στις καινοτόμες πρακτικές και στις πολιτιστικές, νομικές, ηθικές και οικονομικές συνιστώσες της Αναπαραγωγής και Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη χώρα μας.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση,η οποία βραβεύτηκε για την προσφορά της με το πρόγραμμα ΗΒΗ για την κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με Καρκίνο.

 

Ο συνδυασμός όλων αυτών οδηγεί στην υλοποίηση με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του στόχου των υπογόνιμων ζευγαριών για τεκνοποίηση αλλά και αποτυπώνει τις κοινωνικές ανάγκες στους θεσμικούς φορείς της πολιτικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας.

Ο κορυφαίος γυναικολόγος, ειδικευμένος σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ιδιοκτήτης του “ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ” Ιατρικού Κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής  Κωνσταντίνος Πάντος

Μαζί με την αλλαγή του τρόπου ζωής, που αφορά την άσκηση, την υγιεινή διατροφή και την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων στη σύγχρονη απαιτητική κοινωνία, οι νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα οι καινοτόμες εφαρμογές της έρευνας στο πεδίο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής οριοθετώντας την ως απαραίτητη προϋπόθεση, όσων προσδοκούν και προσβλέπουν στην εμπειρία της γονεϊκότητας.


Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη

 

Στο συνέδριο βρέθηκαν και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη αλλά και η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση η οποία βραβεύτηκε για την προσφορά της με το πρόγραμμα ΗΒΗ για την κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με Καρκίνο.

ΠΗΓΗ: papadakis press