Λίγους μήνες μετά την ενθρόνιση του ο νέος βασιλιάς της Βρεττανίας Κάρολος Γ’, άφησε το λαμπρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην Ελλάδα, κάνοντας μια έκθεση ζωγραφικής με λιθογραφίες του στο St.George Lycabettus, με πρωτοβουλία της Ελληνίδας φίλης του, γνωστής για το φιλανθρωπικό της έργο Χρυσάνθης Λεμού, σε συνεργασία με την Belgravia Gallery και την SG Art Gallery του St.George Lycabettus Hotel, , με σκοπό τη στήριξη του έργου του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μέσω της διάθεσης μέρους των εσόδων για την εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ (SG ART GALLERY), ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ANNA HUNTER, ΥΒΕΤ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΕΜΟΥ, MR MATTHEW LODGE

MR MATTHEW LODGE (ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΝΩΜ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ), ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΕΜΟΥ

 

Η τιμητική πλακέτα με την οποία με τίμησαν οι διοργανωτές την βραδιά των εγκαινίων για την στήριξη μου στην έκθεση λιθογραφιών του βασιλιά Καρόλου, μου έδωσε χαρά και υπερηφάνεια, αλλά όχι περισσότερη χαρά και υπερηφάνεια από αυτή που μου έδωσε η Χρυσάνθη Λεμού όταν μου ανακοίνωσε εδώ και αρκετούς μήνες ότι θα επέλεγε να ενισχυθεί  αυτό το σωματείο, γιατί τα κατά καιρούς άρθρα μου  για το Make a Wish την είχαν συγκινήσει και εμπνεύσει!

Η ΜΑΡΙΖΑ ΛΕΚΚΑ, Η ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ 

« Όπως ξέρεις η πραγματοποίηση ευχών ήταν το αντίστοιχο έργο που εκτελούσα στο Λονδίνο μαζί με την Πριγκιπισα Daiana» έγραφε στο μήνυμα που μου είχε στείλει η Χρυσάνθη Λεμού επ´ ευκαιρία κάποιας άλλης εκδήλωσης του Make a Wish που είχε διαβάσει μέσα από το άρθρο μου και συνέχιζε: «Θυμάμαι το Make a Wish είχε στείλει στο Λονδίνο ένα άρρωστο κοριτσάκι που είχε την επιθυμία να  γνωρίσει  την Πριγκίπισσα Νταιάνα. Εκείνη λοιπόν το καλωσόρισε στο Kensington Palace μαζί με τα δυο αγόρια της. Περάσαμε ένα ευχάριστο απόγευμα! Δεν θα ξεχάσω το χαμόγελο του παιδιού αυτού,και την δική μας ευχαρίστηση που δώσαμε χαρά και ικανοποίηση στο αίτημα αυτό».

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΕΜΟΥ

Το επόμενο μου βήμα ήταν να φέρω σε επαφή την μεγάλη κυρία της φιλανθρωπίας, την Χρυσάνθη Λεμού με την CEO του Make a Wish Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, προκειμένου να βγει κάτι πολύ καλό,  όπως και έγινε και όπως συνήθως συμβαίνει όταν οι χημείες κάποιων ανθρώπων με περίσσεια θετική ενέργεια και διάθεση για προσφορά μπλέκονται όμορφα μεταξύ τους!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ ( (SG ART GALLERY), ANNA HUNTER (BELGRAVIA GALLERY), ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Όταν μου είπες Σίσσυ μου ότι ήθελες να μας φέρεις σε επαφή με την κα Χρυσάνθη Λαιμού, αναφέροντας μου αυτό που είχε στο μυαλό της, συγκινήθηκα» λέει αποκλειστικά στο sissysworld η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, CEO του Make a Wish και συνεχίζει: «Είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή της προσπάθειας μας το να σε εμπιστεύονται άνθρωποι που δεν σε γνωρίζουν προσωπικά. Βέβαια γνώριζα το σημαντικό της έργο και  μάλιστα ήξερα ότι η ίδια είχε συμμετάσχει σε εκπλήρωση ευχής στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Όπως σου είπα σε μία από τις συχνές μας επικοινωνίες,
φέτος βιώνουμε μια αύξηση των αιτημάτων εκπλήρωσης ευχών κατά 50%. Δεν έχουμε σταματήσει να εκπληρώνουμε κάθε ευχή που φτάνει στο γραφείο μας αλλά η αγωνία να συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό, είναι μεγάλη.
Ανυπομονούμε να αγκαλιαστεί η πρωτοβουλία της κυρίας Λαιμού που πραγματοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη της κυρίας Ειρήνης Βασιλοπούλου του Saint George Lycabettus»

ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΖΑ ΛΕΚΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ

Η έκθεση ζωγραφικής περιελάμβανε 17 λιθογραφίες, περιορισμένης έκδοσης και υπογεγραμμένες από τον ίδιο τον Κάρολο όταν ήταν Πρίγκιπας. Οι τιμές τους κυμαίνονταν από 2.500 Ευρώ μέχρι 16.000 Ευρώ με βάση την τιμολόγησή που τους είχε γίνει όταν ο Κάρολος ήταν ακόμα Πρίγκιπας.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αυτά είναι τα τελευταία έργα του βασιλιά Καρόλου και ότι οι αγορές είναι δυνατές μέχρι και την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο SG Art Gallery στο ξενοδοχείο
St.George Lycabettus.

ΤΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ANNA HUNTER, ΥΒΕΤ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ, MR MATTHEW LODGE, ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Η ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ(ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΠΙΝΑΚΑ), Η ANNA HUNTER ΚΑΙ Η ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ΑΕ Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, Mr Matthew Lodge ενώ παρευρέθησαν σημαίνουσες προσωπικότητες της χώρας και Έλληνες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων η Μαρίνα, Σύζυγος του Πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδας.


ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ, ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ

ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

Στην έκθεση συμμετείχαν και δύο παιδιά ευχής, ο Λυμπέρης που υποδέχθηκε τον κόσμο παίζοντας στο πιάνο δημοφιλείς μελωδίες αλλά και η Νεμέα που λατρεύει τη ζωγραφική.


ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ, ΑΛΙΚΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ (SG ART GALLERY), ANNA HUNTER (BELGRAVIA GALLERY), ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΖΟΜΠΕΛ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΣ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΑΝΙΟΥ

Η Χρυσάνθη Λεμού απέφυγε να διοργανώσει επίσημο gala επ´ευκαιρία της έκθεσης, λόγω του πένθους που βιώνει  από την προ 3 ετών απώλεια του συζύγου της Παναγιώτη, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά  στο sissysworld.

ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ, ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟ, ΤΗΝ ΒΕΝΙΑ ΜΟΕΧΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΝΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΝΤΑΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ωστόσο, όπως έγραφε και η πρόσκληση, όποιος από τους επισκέπτες της έκθεσης ήθελε, μπορούσε επικοινωνώντας απευθείας με το ξενοδοχείο, να κλείσει από μόνος του τραπέζι για φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Le Grand Balcon», με την πανοραμική θέα της Αθήνας, όπου θα υπήρχε  ειδικά σχεδιασμένο ‘Tea mood’ μενού.

 


ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ


ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΕΣΣΥ ΝΟΔΑΡΑ, ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΦΟΥΡΛΗ

ΛΕΜΗ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΜΕΡΩ ΚΕΣΕΣΙΟΓΛΟΥ

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΥΒΕΤ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ, ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΖΑΙΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Ενδεικτικές της αγάπης της κυρίας Ειρήνης Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου St.George Lycabettus, στη λεπτομέρεια, υπήρξαν οι «πινελιές» γεύσης όπως το Royal Tea Cocktail και η Royal quiche, γεύσεις που κυριάρχησαν και στην πρόσφατη στέψη του Βασιλιά Καρόλου.

ΝΤΙΑΝΑ ΣΚΟΡΙΤΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΛΙΤΑ ΚΑΡΡΕΡ

ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΡΕΤΣΗ

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού για τους πίνακες, αυτοί παραμένουν διαθέσιμοι στο HM King Charles III Art | Belgravia Gallery ενώ αγορές είναι δυνατές μέχρι και την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο SG Art Gallery στο ξενοδοχείο St.George Lycabettus.

 

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΡΑΓΑΛΗ, ΦΩΦΗ ΚΑΜΠΟΣΙΟΡΑ, ΡΙΤΑ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΡΥΣΑΚΗ

Η Χρυσάνθη Λαιμού εμπνεύστηκε την ιδέα της έκθεσης των έργων του Καρόλου στην Ελλάδα λίγους μήνες πριν την ενθρόνιση του και  είναι γεγονός πως η ιδέα άρεσε πολύ στον τότε Πρίγκιπα!

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας διακρίνεται για την αγάπη του για την Ελλάδα και για την ζωγραφική!

 

Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη του βασιλιά Καρόλου  για την Ελλάδα, αλλά και για την ζωγραφική!

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας, ασχολήθηκε μόνο με ακουαρέλλα από μικρός,από τη δεκαετία του 1960, όταν μυήθηκε στην ζωγραφική από τον Ρόμπερ Γουεντέλ στο οικοτροφείο Gordonstoun στη Σκωτία, (ενώ στη συνέχεια εντρύφησε στην τέχνη  με τον βρετανό Έντουαρντ Σίγκο και με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Ντέρεκ Χιλ, ο Τζον Γουόρντ και ο Μπράιαν Όργκαν), απορρίπτοντας το χόμπυ της μητέρας του που ήταν η φωτογραφία και ακολουθώντας το χόμπυ της προ-προ-προγιαγιάς του, της βασίλισσας Βικτώριας Α ´.
Ο Κάρολος είναι «ενθουσιώδης ερασιτέχνης ζωγράφος», όπως αυτοαποκαλείται και εκθειάζει τα οφέλη της ζωγραφικής, θεωρώντας την χαλαρωτική, θεραπευτική και αναζωογονητική για την ψυχή και ότι τον «μεταφέρει σε άλλη διάσταση».


Παλαιότερο έργο του βασιλιά Καρόλου όταν ήταν Πρίγκιπας

Έχει ζωγραφίσει κάστρα, τοπία και φύση της Ελλάδος, όπως το Άγιο Όρος, αλλά και την φύση της Γαλλίας, της Σκωτίας και τις ελβετικές Άλπεις, όπως και τα κτήματα της βασιλικής οικογένειας, ανάμεσα στα οποία το κάστρο Balmoral και το Sandringham House κ.α

Παλαιότερο έργο του βασιλιά Καρόλου όταν ήταν Πρίγκιπας


Ο Κάρολος αρεσκόταν να ζωγραφίζει στην ύπαιθρο και αυτό το κάνει ειδικά όταν επισκέπτεται το Άγιο Όρος.  

Ο βασιλιάς Κάρολος θεωρεί την ζωγραφική αναζωογονητική και όταν ήταν Πρίγκιπας χαλάρωνε ζωγραφίζοντας στην ύπαιθρο!

Θεωρείται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους ζωγράφους ακουαρέλας στην Αγγλία και τα έργα του βρίσκονται πολύ υψηλά στο χρηματιστήριο της τέχνης και γίνονται ανάρπαστα με αποτέλεσμα να υπάρχουν κέρδη από τις κάθε φορά πωλήσεις πολλά εκατομμύρια δολλάρια, τα οποία διατίθενται για το ίδρυμα του, το The Prince’s Foundation
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1994, τα Βασιλικά Ταχυδρομεία της Βρετανίας παρουσίασαν πίνακές του σε μια σειρά γραμματοσήμων για τα 25 χρόνια από την τελετή κατά την οποία αναγνωρίσθηκε επίσημα ως Πρίγκιπας της Ουαλίας.
Χαρακτηριστικές είναι για τα 50 του χρόνια η έκθεση στο Hampton Court Palace το 1998 και για τα 70 του χρόνια η έκθεση στην  Εθνική Πινακοθήκη της Αυστραλίας. 
Τέλος η πρώτη «πλήρης έκθεση έργων του» με 79 ακουαρέλες, έγινε το 2022 από το Ίδρυμά του το The Prince’s Foundation στο παρεκκλήσι Garrison στο Λονδίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος μπροστά από τις λιθογραφίες του!

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η προσωπική του συνεργάτιδα και γκαλερίστρια εκ Λονδίνου Anna Hunter, επιμελήτρια της Έκθεσης “A.Hunter της γκαλερί Belgravia, που έχει το exclusivity των έργων του βασιλιά.

Είναι η δεύτερη φορά που η δραστήρια Χρυσάνθη Λεμού δείχνει την καλλιτεχνική και  κοινωνική της ευαισθησία με αφορμή τους πίνακες του Βασιλιά Καρόλου.
Πριν αρκετά χρόνια  είχε διοργανώσει ανάλογη έκθεση με έργα του Καρόλου πάνω  στο κότερο της το  ονομαζόμενο τότε «Mistral Blue». Τότε είχε ακολουθήσει δεξίωση και τα έσοδα από τα έργα είχαν δοθεί για την στήριξη για την ίδρυση του « Μουσείου Τουρισμού», ιδέα του Συνδέσμου Γυναίκες στον Τουρισμό , όπου ιδρυτική Προεδρος ήταν η κΕιρηνη Μαντζαβελακη Βασιλόπουλου,  ιδιοκτήτρια St George Lycabettus και φυσικά παρούσα εκείνη την βραδιά, είναι επιστήθια φίλη της.

 

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η Χρυσάνθη Λεμού αφήνει έμπρακτα το χρυσό αποτύπωμα ενός συνδυασμού της κοινωνικής αλλά και της καλλιτεχνικής της ευαισθησίας!
Η ίδια, όπως και ο προ 3ετίας εκλιπών και εξαιρετικού ήθους σύζυγός της, ο οποίος προερχόταν από τις πιο επιφανείς οικογένειες του εφοπλιστικού λόμπυ του Λονδίνου,  Παναγιώτης Λεμός, βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο όσους ομογενείς είχαν την ανάγκη τους στο Λονδίνο, γεγονός που όλοι στην ελληνική κοινότητα το γνωρίζουν και το εκτιμούν.
Μάλιστα για την επίτευξη των φιλανθρωπικών της στόχων το 1993 η Χρυσάνθη Λεμού,  η οποία ήταν ήδη ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή για την δράση της τόσο στον καλλιτεχνικό κόσμο, όσο και στον κόσμο των ευγενών, ίδρυσε τον σύλλογο «Life Action Trust», στον οποίο προεδρεύει, ο οποίος  απευθύνεται στην αφρόκρεμα του Λονδίνου και την παροτρύνει να προσφέρει εμπράκτως για να στηρίξει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, προσφέροντας υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες, σπουδαστές της κλασικής μουσικής στο Λονδίνο, καθώς και σε νέους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.
Η κα Λεμού, διοργάνωνε φιλανθρωπικά γκαλά για τον σκοπό αυτό, όπως και για τα προγράμματα του Ιδρύματος του πρίγκιπα Καρόλου, με καλεσμένες δημοφιλείς Ελληνίδες τραγουδίστριες όπως η Μαρινέλλα και η Αννα Βίσση.
Χαρακτηριστικό μάλιστα τότε ήταν το ζεϊμπέκικο που χόρεψε ο αείμνηστος Παναγιώτης Λεμός  στη φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε η σύζυγός του Χρυσάνθη στο Royal Opera House του Κόβεντ Γκάρντεν  στον ρυθμό του τραγουδιού που τραγουδούσε η Αννα Βίσση!

 

Εξάλλου είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια η Χρυσάνθη Λεμού και ο σύζυγος της Παναγιώτης, όσο ζούσε, ήταν προσωπικοί  φίλοι του τότε πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ και άλλων εστεμμένων.
Αξίζει δε να αναφερθεί πως το ζεύγος Λεμού   είχε φιλοξενήσει  την πριγκίπισσα Νταϊάνα  πολλές φορές στο σπίτι του στην αριστοκρατική συνοικία του Λονδίνου Belgravia. Ακόμη, με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ο Παναγιώτης και η Χρυσάνθη Λαιμού είχαν έρθει και μαζί στην Ελλάδα και είχαν κάνει διακοπέςστο Αιγαίο με τη θαλαμηγό «Στροβίλη».
Ο Κάρολος μάλιστα θέλοντας να  βοηθήσει την Χρυσάνθη Λεμού σε ένα φιλανθρωπικό gala που είχε οργανώσει κατά το παρελθόν, της είχε παραχωρήσει το παλάτι «St James Palace»,στο οποίο είχε παρευρεθεί όλη η αφρόκρεμα του Λονδίνου και της Ελλάδας. Σε εκείνο το γκαλά, το οποίο είχε τον τίτλο «Βραδιά όπερας», είχαν τραγουδήσει ο Μάριος Φραγκούλης και η Μαρινέλλα.
Ο Παναγιώτης Λεμός με την σύζυγό του, Χρυσάνθη, ήταν άλλωστε ανάμεσα στους ελάχιστους Έλληνες προσκεκλημένους στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011.