Μια διαφορετική ημέρα της γυναίκας ,με έγνοια και στήριξη στις γυναίκες που εκτίουν ποινές και ελπίζουν σε μια ” δεύτερη ευκαιρία “.

Η επιτροπή “Πιερ ντε Κουμπερτέν”  της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Μοντέρνου Πεντάθλου σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τον Σύλλογο Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες επισκέφτηκαν το κατάστημα κράτησης γυναικών στη Θήβα

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου κ.Ντόρα Πάλλη σε ομιλία προς τις κρατούμενες ανέφερε μεταξύ άλλων για τις αξίες του ολυμπισμού και της φιλοσοφίας της επιτροπής “Πιερ ντε Κουμπερτεν” και της άθλησης και για τα οφέλη της στην ψυχική και σωματική υγεία .


Η δραστήρια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου κ.Ντόρα Πάλλη σε ομιλία 

 

Αυτός ήταν και ο σκοπός της  επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε και με τη στήριξη του Γραμματέα αντιεγκλιματικής πολιτικής Κώστα Παπαπαθανασίου:

Να τις βοηθήσουμε να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής σ ένα ομαδικό άθλημα ,να καταλάβουν την έννοια της ισότητας, και της διαφορετικότητας , καθώς και  να εκτονωθούν και να ξεφύγουν απο την καθημερινότητά τους.

Τις αθλητικές δράςεις πραγματοποίησαν η Ολυμπιονίκης  Ειρηνη Αινδιλή (Α’ Αντιπρόεδρος ΕΣΟΑ), η Μαρία Καρπαθάκη παγκόσμια πρωταθλήτρια του ταε κβο ντο  και Αστυνόμος Α Ντενιζ Παναγοπούλου, η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ και πανευρωπαική πρωταθλήτρια του τέννις, ο Γρηγόρης Χασατουριάν Ολυμπιονίκης του Χαντμπολ και πρεσβευτής του ΔΚΟΕ και η Νεκταρια Κωνσταντίνου Καθηγήτρια Φυσικής  Αγωγής και συντονίστρια της δράσης.
Την εκδήλωση κάλυψε η κ.Σπυριδούλα Ιριδα Σπανέα δημοσιογράφος της “Καθημερινής “.

Μια δράση που κατά  τα λεγόμενα του διευθυντή του καταστήματος κράτησης γυναικών Ελαιώνα Θήβας, κ.Μακρή  γινόταν για πρώτη φορά  και με μοναδική  ανταπόκριση απο τις γυναίκες που κρατούνται εκεί .
“Σας ευχαριστούμε για το κέφι σας. Μας δώσατε πολλή χαρα και φτιάξατε τη μέρα μας» ήταν η διαπίστωση των κρατουμένων .

 Η επίσκεψη έκλεισε με την φύτεψη μιας ελιάς από τον διευθυντή των Φυλακών και όλους τους συμμετέχοντες στην δράση, σαν σύμβολο της Ειρήνης και της αλληλεγγύης, με την υπόσχεση η δράση να συνεχιστεί και με την ελπίδα ότι στην επόμενη επίσκεψη, με την φροντίδα των γυναικών θα έχει μεγαλώσει η “ελιά”…