Ήταν πράγματι συγκλονιστική  η βραδιά του «ευχαριστώ» του “ Make a Wish” Ελλάδας και με συγκίνησε βαθειά, όχι  μόνο γιατί μου απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για την προσφορά μου στον σπουδαίο αυτό Οργανισμό που φέτος κατάφερε να υιοθετήσει 316 (!) ευχές, αλλά κυρίως γιατί άκουσα ιστορίες μικρών ηρώων που με δίδαξαν πολλά!

Έτσι συνειδητοποίησα πόσο εμείς οι «μεγάλοι» γκρινιάζουμε για το παραμικρό, όταν τα παιδιά ευχής χαμογελούν με αισιοδοξία ακόμα και όταν ανεβαίνουν τον Γολγοθά τους.
Έτσι επίσης συνειδητοποίησα πόσο εμείς οι «μεγάλοι» κάνουμε τα απλά πράγματα να φαίνονται δύσκολα και πολύπλοκα, όταν τα παιδιά ευχής κάνουν τα πιο δισεπίλυτα  και πολύπλοκα προβλήματα να μοιάζουν απλά και εφικτά.
Έτσι ακόμα κατάλαβα πως η ουσία της ζωής κρύβεται στα πιο απλά πράγματα, αυτά που ενώ για κάποιους είναι τα ζητούμενα, εμείς τα θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα και τα εκτιμούμε μόνο όταν τα χάσουμε…
Διδάγματα ζωής από τους μικρούς μας ήρωες, οι οποίοι γίνονται πρότυπα ζωής…

Με την Πρόεδρο του «Make a Wish» Ελλάδος Υβέτ Κοσμετάτου και την οδοντίατρο και πολιτεύτρια με την ΝΔ στην Ανατολική Αττική Βασιλική Τσίντζου


Για τον κόσμο των ευχών ήταν ένα ΠΛΗΡΕΣ 2023. Ο οργανισμός συνέχισε να γεμίζει αυτό που παιδιά και γονείς αναφέρουν ως «κενό» όπως ανέφερε και η Πρόεδρος του οργανισμού, Υβέτ Κοσμετάτου: το κενό της παιδικότητας, της καθημερινής επικοινωνίας… της μοναξιάς που επιφέρει μία σοβαρή ασθένεια. Το 2023 εκπληρώθηκαν
316 ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες. Η “πλήρωση” του κενού μεταμορφώθηκε σε ΕΚ-ΠΛΗΡΩΣΗ!

Με την γενική διευθύντρια του Make a Wish Ελλάδας Σάντρα Ζαφειρακοπούλου και την οδοντίατρο και πολιτεύτρια με την ΝΔ στην Ανατολική Αττική Βασιλική Τσίντζου

Το σλόγκαν της βραδιάς ήταν «Καμία Θέση Κενή»! Και πράγματι η ετήσια Βραδιά του Ευχαριστώ του Make-A-Wish Ελλάδος δεν είχε… κενά! 1500 θέσεις καλύφθηκαν!
1500 συμμετέχοντες απέτισαν φόρο τιμής στα παιδιά που χάθηκαν!

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία με πλήθος επωνύμων #WishMaker να δίνουν το παρόν και την αγάπη τους στα παιδιά ευχής και στις οικογένειές τους που βρίσκονταν στην εκδήλωση.

Το ΔΣ του Make a Wish Ελλάδας με την Πρόεδρό του Υβέτ Κοσμετάτου

 

Κάποια παιδιά ευχής μίλησαν, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο συγκινητική!

Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε η Γεωργία Αβασκαντήρα, εθελόντρια και φίλη του οργανισμού, με τη Φωτεινή, ένα ταλαντούχο παιδί ευχής προ 5ετίας!


Φέτος και για πρώτη φορά επί σκηνής εκπληρώθηκε η ευχή της ανάπηρης
Αργυρούς που ονειρευόταν  να σταθεί στα πόδια της και να χορέψει. Το μηχάνημα που θα της επέτρεπε να σταθεί στα πόδια της,  της προσφέρθηκε στη σκηνή και η πραγματοποιπηση της ευχής της την  έκανε να ξεσπά σε λυγμούς ευτυχίας, αφήνοντας μας άφωνους!

Πάνω στη σκηνή επίσης εκπληρώθηκε και η ευχή της Όλγας που επιθυμούσε να αποκτήσει πιάνο και να παίξει στο Μέγαρο Μουσικής!

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Πρέσβειρα του Make a Wish  Ελλάδας Έφη Σκορδά, που βρίσκεται πάντα ανελλιπώς και με όλη της την ψυχή δίπλα στα παιδιά ευχής! 

Μπροστά σε κοινό και ο Λυμπέρης, παιδί ευχής και εθελοντής … πιανίστας του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, συνόδευσε με τη μουσική του, τόσο τον Κωνσταντίνο Αργυρό, όσο και την υπέροχη και πανέμορφη Όλγα μας!

 

 

Ο Μάριος μας έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και δύναμης μέσα από μία μοναδική συνέντευξη στην αγαπημένη Πρέσβειρα του οργανισμού, Φαίη Σκορδά,  όπου επεσήμανε με όλη του την ειλικρίνεια, την αθωότητα και την απλότητα, τα δικά του σοφά αποφθέγματα, όπως ότι «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς»  και «αν πιστέψεις στον εαυτό σου θ´ απελευθερωθεί δύναμη, πίστη, Ελπίδα»!

Ο Βασίλης Τσώλης και η Ραφαέλλα Πιτσικάρη, μπορεί δυστυχώς να μην τα κατάφεραν, όμως οι γονείς τους ήταν εκεί, υποστηρίζοντας το έργο του οργανισμού!

«Δεν θα πώ μόνο  ένα ευχαριστώ» είπε συγκινημένη η μητέρα της πρόωρα χαμένης Ραφαέλλας που είχε συγκινήσει όπλο το πανελλήνιο. «Θα πω πως υποκλίνομαι σε όλους αυτούς από το Make a Wish που βοήθησαν τόσο πολύ την Ραφαέλλα και της έδωσαν παράταση ζωής…»

Η πολυβραβευμένη επιχειρηματίας και ιδρύτρια της Focus Bari Ξένια Κούρτογλου 

 

Η γκουρού των δημοσκοπήσεων και ιδρύτρια της Focus Bari Ξένια Κούρτογλου επεσήμανε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει το “Make a Wish”σαν έναν σοβαρό Οργανισμό που επιτελεί σημαντικό έργο! Η  κυρία Κούρτογλου τόνισε επίσης ότι η εκπλήρωση της ευχής επιδρά θετικά  όχι μόνο στην ψυχολογία του παιδιού γεμίζοντας το με χαρά και ελπίδα, αλλά και στην φυσική του κατάσταση, στην παθολογία του!


Απόδειξη της ευρείας αποδοχής του Οργανισμού από τον κόσμο, είναι ότι ευαισθητοποιημένοι ιδιώτες και εταιρείας υιοθέτησαν 316 ευχές.
Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος υιοθέτησε 91 ευχές το 2023, διαθέτοντας στον Οργανισμό πάνω από 450.000 Ευρώ και η Δήμητρα Κατσαφάδου της «la vie en rose» διέθεσε για την εκπλήρωση ευχών πάνω από 150.000 Ευρώ, ενώ δεσμεύτηκε ότι και φέτος θα υιοθετήσει 20 ευχές!


Κατερίνα Γκαγκάκη, Εύη Καντόνια

Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μάρκος Σεφερλής


Μαρία Ηλιάδη

Κώστας Μαρτάκης

Γιώργος Χρανιώτης

Ζοζεφίνα


Όταν εκπληρώνεται μια ευχή, το άρρωστο παιδί γεμίζει με χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα! Πιστεύει ότι, αφού εκπληρώθηκε η ευχή του, όλα μπορούν να συμβούν: Ακόμα και το να γίνει καλά! Και αυτό ενισχύει όχι μόνο την ψυχολογία του, αλλά και το ανοσοποιητικό του σύστημα!

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ξένια Κούρτογλου, Θοδωρής Βαρβίας, Βασιλική Τσίντζου

Αν θέλεις και εσύ να συνεισφέρεις, μπορείς! Υπάρχει δυνατότητα για όλα τα βαλάντια: Από το να υιοθετήσεις ολικά ή μερικά μια ευχή, μέχρι να αγοράζεις τα χριστουγεννιάτικα ή πασχαλινά δώρα σου από το καλαίσθητο e shop του Make a Wish, ή να κάνεις τις μπομπονιέρες του γάμου σου ή της βάπτισης του παιδιού σου μέσω του Οργανισμού, ή ακόμα και να γίνεις εθελοντής στον Οργανισμό!

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Γιώργος Κορμάς


Προσωπικά νιώθω πολύ περήφανη που είμαι από εκείνους που έβαλαν έστω ένα μικρό λιθαράκι προσφοράς, κάτι που πάντα αναγνωρίζει το Make aWish  με τα πολύτιμα «ευχαριστώ» του!

Του χρόνου , την βραδιά του ευχαριστώ, ελπίζω να είσαι και εσυ ανάμεσα σε αυτούς που θα βάλεις το λιθαράκι σου…

Η οδοντίατρος και πολιτεύτρια με την ΝΔ στην Ανατολική Αττική Βασιλική Τσίντζου, γνωστή για την φιλανθρωπική της δράση

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Ιωάννα Λουρίδα

Η βραδιά του Ευχαριστώ διεξήχθη με την πολύτιμη υποστήριξη:
Χορηγοί: Duty Free, Kallergis Machines, Avaton Water. Μεγάλοι χορηγοί σε είδος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Intercatering, Vibes Pro, Publicom Group – God, Studio 7, Dream Star – Christmas Factory, Defingou Events, Proelectro Event Production, Zisis Group – Carousel, ANEK Lines, Wedding Scene, Ginger Communications, Zoinos Winery, ΝΙΚΗ Εκδοτική, Pepsico, Grand Hyatt Athens, Alphabet, Kryolan, Royal Olympic, Intercontinental, Airotel, Diastasis, Fresh Patisserie, Musou Music Group, ΙΕΚ Δέλτα, Pixelated Noise, Music Now, Sky Exress, Zafolia Hotel, The Modernist, Στεργίου, ΙΕΚ Αλφα, ΔΙΕΚ Πειραιά, Colors Hotels, Cocooning Catering, Crown Plaza, Grafistes, Madame Shoushou.

Με την αποτελεσματική CEO του Οργανισμού Σάντρα Ζαφειρακοπούλου

Με τον Θοδωρή Βαρβία και την Βάσω Τσίντζου

Με την οδοντίατρο και πολιτεύτρια με την ΝΔ στην Ανατολική Αττική Βασιλική Τσίντζου, που συμμετέχει ενεργά σε σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις!

 

Δρ.Βασιλική Τσίντζου