Η φαρμακοβιομηχανία Uni – Pharma του Ομίλου Τσέτη, στο πλαίσιο της ισχυρής και ανθρωποκεντρικής Στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ακολουθεί εδώ και χρόνια  ο Όμιλος, θα δωρίσει στο ελληνικό κράτος 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon, του φαρμάκου με χλωροκίνη, που θεωρείται ως πιθανή θεραπεία για την αντιμετώπιση  του κορονοϊού.

Η διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), Ιουλία Τσέτη

Η Uni-pharma SA που έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα το 1984, έχει ήδη προβεί σε παραγωγή του φαρμάκου Unikinon.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:   «Με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη Δημόσια υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ’ όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης».

Ιουλία Τσέτη 

Λίγα λόγια για τον Ομιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ)
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), περιλαμβάνει τις φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma και InterMed με ηγετική θέση στην Ελλάδα και αξιοσημείωτη παρουσία στον παγκόσμιο χάρτη, και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle, και κλείνει πάνω από μισό αιώνα συνεχούς και αδιάλειπτης δημιουργίας!

Στο τιμόνι του Ομίλου βρίσκονται οι κυρίες Ιουλία Τσέτη και Ειρήνη Τσέτη, συνεχίζοντας το ίδιο δυναμικά, το δημιουργικό και πρωτοποριακό έργο των γονιών τους Κλέωνα και Σόνιας Τσέτη, δημιουργών του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).

Ειρήνη Τσέτη, Ιουλία Τσέτη

Ο όμιλος, όχι μόνο δε μεταφέρει την έδρα του σε άλλες χώρες, αλλά εξακολουθεί να παραμένει, να παράγει και να επενδύει στην Ελλάδα, με γενναίες επενδύσεις πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ και πλάνο επενδύσεων για την επόμενη τριετία 2019-2021 που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ, επίσης όχι μόνο δεν απολύει προσωπικό, αλλά αντίθετα αύξησε τα τελευταία 3 χρόνια το προσωπικό κατά 150 εξειδικευμένα ανώτερα στελέχη και υπαλλήλους, και τέλος όχι μόνο δεν πτωχεύει, αλλά έχοντας ως κομβικό σημείο τον διεθνή προσανατολισμό, αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με σημαντικές εξαγωγές!

Ειδικότερα: Γενναίες επενδύσεις πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ, τρία εργοστάσια, ένα εκ των οποίων state of art – πραγματικό κόσμημα για την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη- ανακαίνιση του πρώτου ιστορικού εργοστασίου της Uni-pharma, έντονη εξωστρέφεια σε πάνω από 64 χώρες με brand name by Uni-pharma and InterMed και πάνω από 500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων το 57% υψηλής εξειδίκευσης και 38% γυναίκες, αποτελούν τα βαριά «χαρτιά» του Ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την τελευταία τριετία (2015-2018) ο Όμιλος αύξησε τους εργαζόμενους κατά 150 νέες θέσεις εργασίας. Η παραγωγική ικανότητα των βιομηχανικών μονάδων ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια δισκία και 50 εκατομμύρια μονάδες ενέσιμα ετησίως. Το πλάνο επενδύσεων εξάλλου για την επόμενη τριετία 2019-2021 ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου του Ομίλου επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, αλλά και της δημιουργίας ενός σύγχρονου Logistics Center. Επιπλέον, ετοιμάζεται μία νέα μονάδα εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών με την ονομασία Uniherbo, η οποία θα λειτουργεί και ως Ινστιτούτο Μελέτης για την εκπαίδευση των φοιτητών. Το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλαμβάνει πρωτοποριακά σκευάσματα τα οποία έγραψαν και εξακολουθούν να γράφουν ιστορία στο φαρμακευτικό γίγνεσθαι, μεταξύ των οποίων Salospir, Apotel, Algofren, εξειδικευμένα προϊόντα για την θεραπεία παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα -όπως το Τ4- μέχρι και πιο πρόσφατα, τα καινοτόμα και βραβευμένα Trebon Grippe Day & Night και EVA Mycosis. Στόχος του Ομίλου, είναι τα προϊόντα της Uni-pharma & της InterMed, να βρίσκονται σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα και σε κάθε νοικοκυριό του εξωτερικού, ώστε να προσφέρουν σύγχρονες και προσιτές λύσεις υγείας , βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής. Το 2019 ο ΟΦΕΤ θα συνεχίσει να επενδύει τόσο στην ελληνική, όσο και στην παγκόσμια αγορά, διότι αυτό επιτάσσουν οι προσδοκίες της διοίκησης αλλά και οι διεθνείς συνθήκες και προκλήσεις.

Ο ΟΦΕΤ κοιτάζει μπροστά, και τολμά με ανθρωπιά, με σεβασμό στο εργατικό προσωπικό, στην κληρονομιά και στις αξίες, με προσήλωση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αριστεία, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, με διεθνές όραμα, υπευθυνότητα και προοπτική! Ως μέλη της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Global Compact η Uni-pharma είναι η μοναδική φαρμακοβιομηχανία μεταξύ 30 επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία υπέγραψε στις 21 Ιανουαρίου 2019, την ίδρυση του Ελληνικού Δικτύου Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (Global Compact Network Hellas) και έχει δεσμευτεί για την τήρηση των αρχών των Ηνωμένων Εθνών σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συνθήκες εργασίας, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΗΔιευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Ιουλία Τσέτη, κατά τη βράβευσή της το 2017 ως γυναίκα-επιχειρηματίας της χρονιάς για την σημαντική και πολυετή δράση της και τη δυναμική της παρουσία στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία!


Παράλληλα είναι αξιοσημείωτο ότι η «καρδιά» του ΟΦΕΤ δεν χτυπά μόνο για τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια, αλλά και για την κοινωνία, μέσα από μία σειρά σημαντικών και κοινωφελών δράσεων φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης που τιμούν και σέβονται την κοινωνία και τον συνάνθρωπο και ειδικότερα, μέσα από την ισχυρή και ανθρωποκεντρική Στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου με το σύνθημα U & I Care, δηλαδή ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

Μεταξύ αυτών των σημαντικών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΩΗΣ σε απομακρυσμένες περιοχές, στήριξη της νέας γενιάς επιστημόνων μέσω της ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ (προκειμένου να πάψει η αιμορραγία της μετανάστευσης), στήριξη των καρκινοπαθών μέσα από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, Εθελοντικές Αιμοδοσίες, όπως η 8η Εθελοντική Αιμοδοσία που σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αγία Όλγα, οργάνωσε στις εγκαταστάσεις του ο Όμιλος την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 και ενέργειες για το μεγάλο μας ΣΠΙΤΙ που είναι το Περιβάλλον και η θάλασσα με τη δράση Save the Sea, επισκέψεις φοιτητών στο νέο state of art εργοστάσιο αλλά και έμφαση στην έρευνα μέσα από το «Science on the Go», το Κινητό Εργαστήρι του ΟΦΕΤ το οποίο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και συνεργάζεται με εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Για όλα τα παραπάνω ο ΟΦΕΤ έχει λάβει αμέτρητες διακρίσεις και βραβεία, για την εταιρική υπευθυνότητα και Ηθική, για τις δυναμικές επενδύσεις, για το βιοκλιματικό εργοστάσιο, για την έρευνα και την καινοτομία, αλλά και Διεθνείς Πιστοποιήσεις Επιχειρηματικής Αριστείας του Ομίλου.

Πρόσφατα μάλιστα βραβεύτηκε  με 6 σημαντικά βραβεία, στην εκδήλωση των «Best in Pharmacy 2019», καθώς και για την πορεία της επιχειρηματικής του εξωστρέφειας , στην Τελετή Απονομής των βραβείων-θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»!

Η Ιουλία Τσέτη κατά τη βράβευση της στην εκδήλωση των «Best in Pharmacy 2019»