«Έφυγε» ήσυχα στον ύπνο της σε ηλικία 59 χρονών η Μαρία Διαμαντή Πατέρα, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και αδερφή του μεγαλοεφοπλιστή Νίκου Πατέρα.

Η πανέμορφη και αγαπητή σε όλους γυναίκα, που ξεχώριζε για την ποιότητα και το ήθος της, εντυπωσίαζε σε όποια μέρη και αν εμφανιζόταν, από τη Γενεύη όπου πήγαινε σχολείο και το κοσμικό city του Λονδίνου όπου είχε πάει για σπουδές, μέχρι τον Αστέρα, ή την Μύκονο, όπου απολάμβανε τα μπάνια της, ή τη γνωστή «Bora Bora» και τις «Εννέα Μούσες» όπου διασκέδαζε τακτικά στη δεκαετία του  ´80.

 

Άνθρωπος low profile η Μαρία Πατέρα εργαζόταν από νεαρή ηλικία στην ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειάς της,  έκανε δύο γάμους και έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά.

Την πρώτη φορά ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον γνωστό συνθέτη- τραγουδιστή Χρήστο Κυριαζή, τον οποίο είχε ερωτευθεί κεραυνοβόλα και ο οποίος μάλιστα είχε γράψει κάποιο γνωστό τραγούδι αφιερωμένο σ´ αυτήν. Με τον Χρήστο Κυριαζή είχε αποκτήσει ένα γιο, τον Άρη, ενώ διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις μαζί του, μέχρι τον θάνατο του στις 13 Νοεμβρίου που του έστειλε το τελευταίο αντίο στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.

 

Ο δεύτερος γάμος της έγινε  με τον εφοπλιστή Γιάννη Ξυλά, με τον οποίο απέκτησαν 3 παιδιά τον Αντώνη, τον Διαμαντή και τον Μάρκο.

Ο γιός της Αντώνης Ξυλάς, συντετριμμένος από τον θάνατο της πολυαγαπημένης του μητέρας, ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία τους  σε νεαρότερη ηλικία που τον αγκάλιαζε, γράφοντας «Θέλω μια τελευταία αγκαλιά»…

 


Η γυναίκα που παλιότερα είχε νικήσει τον καρκίνο, έφυγε αθόρυβα και ακαριαία στον ύπνο της, το βράδυ της Δευτέρας, το πιθανότερο όπως φημολογείται,  από κάποιο απρόβλεπτο και μοιραίο καρδιακό επεισόδιο.

Καλό ταξίδι στο φως να έχει…

  •