«Και αν μας αντέξει η σκηνή θα φανεί στο χειροκρότημα» τραγούδησε σήμερα η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, προσφέροντας ένα απρόοπτο και ευχάριστο μουσικό διάλειμμα  3,5 ωρών στους Αθηναίους, οι οποίοι  απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν την δημοφιλή καλλιτέχνη που τραγουδούσε στη δική της “σκηνή”, ένα λευκό φορτηγό του Δήμου Αθηναίων που από τις 11 το πρωί γύριζε  στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας !

 

Η ιδιότυπη αυτή συναυλία έγινε με την υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, της ΔΑΕΜ και της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

 

Η γνωστή ερμηνεύτρια έκανε σύντομες στάσεις σε πλατείες αλλά και συμβολικές στάσεις, στο «Σωτηρία» και τον «Ευαγγελισμό», καταχειροκροτούμενη από γιατρούς, νοσηλευτές και συγγενείς νοσηλευόμενων και προσφέροντας μια ευχάριστη νότα στους γιατρούς και στους νοσηλευτές που δίνουν μάχη για τον  κορωνοϊό!

 

Το φορτηγό με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη  ξεκίνησε από την Τεχνόπολη όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε την δημοφιλή καλλιτέχνη και τους μουσικούς της για την ωραία της ιδέα και την ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία να τραγουδήσει αφιλοκερδώς, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να βγούν στα μπαλκόνια τους και να ανοίξουν τα παράθυρα τους χιλιαδες Αθηναίες και Αθηναίοι  και να απολαύσουν αυτή την ιδιότυπη συναυλία που έδινε μια νότα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα μας ενωμένοι και νικητές!

Η γνωστή ερμηνεύτρια  πριν σταθεί έξω

από τα  νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός», πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε εγκάρδια την ερμηνεύτρια.

«Ας γεμίσουμε με χρώμα και μουσικές τις γειτονιές μας. Ας πάμε κόντρα στο κλίμα των ημερών με ένα χαμόγελο, με μερικές ευχάριστες στιγμές που μας αποζημιώνουν. Κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση αλλά στρέφουμε και το βλέμμα μας στη θετική πλευρά της ζωής, στα αισιόδοξα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτή. Και τι πιο αισιόδοξο να ανοίγεις το παράθυρό σου και να απολαμβάνεις τη φωνή και τη παρουσία μίας από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της χώρας, της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που μοίρασε σήμερα τέτοια μηνύματα σε κάθε γωνιά της πόλης. Την ευχαριστώ, όχι μόνο γιατί πρωταγωνίστησε σε αυτή τη δράση του δήμου μας αλλά γιατί, το χαμόγελο και η φωνή της, μας έδωσε γεύση Άνοιξης» επεσήμανε για τη συναυλία ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ενώ η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τόνισε:

 

«Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αφού δεν μπορεί να έρθει ο κόσμος σ’εμένα, βρήκα τον τρόπο να πάω εγώ σ’αυτόν … συγκίνηση  και συναισθήματα μεγατόνων από τα μπαλκόνια, τους δρόμους, τις αυλές και τις ταράτσες. Αγαπώ τον κόσμο, τα  μάτια και η ψυχή μου γέμισαν αγάπη, χαμόγελα και δάκρυα. Ναι, το πιο συγκλονιστικό τρίωρο της ζωής μου… Εύχομαι σύντομα να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητά μας. Ευχαριστώ τους μουσικούς μου, Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο, Παντελή Ντζιάλα στη κιθάρα και Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο, τον ηχολήπτη μου Ζαχαρία Σταμούλο για την εθελοντική  συμμετοχή τους, και την παραγωγό μου Τώνια Δραγούνη για την προσφορά της και την άψογη εκτέλεση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Κωνσταντίνο Δέδε και τους συνεργάτες τους που υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα μου σε χρόνο ρεκόρ»