Κλείνοντας μια πολιτική περίοδο της χώρας και πριν αρχίσει η επόμενη, ο γελοιογράφος της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» Δημήτρης Χαντζόπουλος παρουσιάζει μια επιλεγμένη σειρά πολιτικών γελοιογραφιών με καυστικό χιούμορ από τα πολιτικά και τα κοινωνικά γεγονότα που στιγμάτισαν την Κρίση και τα μνημόνια της τετραετίας που πέρασε.

Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Δάφνη Ζουμπουλάκη

Με έμφαση πάντα στην εικαστική διάσταση των σκίτσων του, η έκθεση έχει άμεσες αναφορές και στο ζωγραφικό έργο του καλλιτέχνη-γελοιογράφου· τα σκίτσα λειτουργούν θαυμάσια σαν αυτόνομα έργα μικρών διαστάσεων.Δημήτρης Χαντζόπουλος, Αλέξης Παπαχελάς

Με αυτό το σκεπτικό, παράλληλα με την έκθεση, θα παρουσιαστεί και το πρόσφατο Graphic Novel «Η ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ» του Εμμ. Ροΐδη (έκδοση The Athens Review of Books) ‒και ένα σχετικό video‒ για το πάντα επίκαιρο έργο στο πέρασμα του χρόνου και των καιρών.

Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Κώστας Σημίτης, Δάφνη Σημίτη

Οι γελοιογραφίες εκδίδονται σε περιορισμένη έκδοση (1/6 έως 6/6), υπογεγραμμένες από τον καλλιτέχνη, σε ψηφιακή εκτύπωση Giclée από την Graphicon.

Δόμνα Μιχαηλίδου, Μαρία Νικόλτσιου, Δημήτρης Χαντζόπουλος

Διάρκεια έκθεσης: 3 -12 Οκτωβρίου 2019, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20 Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00 Τετ. 11.00-15.00 & Σάβ. 11.00 –15.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Μαρία Δαμανάκη

Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Χαντζόπουλος

Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Παναγιώτης Πικραμένος, Αθηνά Πικραμένου, Δάφνη Ζουμπουλάκη

Παύλος Τσίμας, Κώστας Σημίτης

Σταύρος Θεοδωράκης, Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Τατιάνα Καραπαναγιώτη

Κάλλη Αλεβίζου, Δάφνη Ζουμπουλάκη, Χριστίνα Καραντάνη

Δημήτρης Χαντζόπουλος, Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Σωτήρης Φέλιος

Πηγή: studio panoulis