Οι συντελεστές της ταινίας απέσπασαν το θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα των καλεσμένων στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα της Λυρικής Σκηνής – Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ.

MAJD & JOSEPH SAMAAN, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας – ανάμεσά τους και διεθνώς καταξιωμένοι ηθοποιοί – φωτογραφήθηκαν και παρέθεσαν δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΟΤΙΩΝΗΣ

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε και η προβολή του βίντεο, ως φόρο τιμής για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, στον μεγάλο απόντα της βραδιάς, τον θρυλικό ηθοποιό, υποψήφιο για 2 Όσκαρ και πρωταγωνιστή της ταινίας, Max Von Sydow, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο του 2020.


DAVID ANDREWS ΑΤΖΥ ΜΑΡΦΑΡΙΤΗ ANDREWS

Η ταινία “ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943” βγήκε πανελλαδικά στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου από την Tanweer.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΥ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

Λίγα λόγια για την ταινία:

Σε σκηνοθεσία: Νικόλα Δημητρόπουλου και σε σενάριο: Δημήτριου Κατσαντώνη Πρωταγωνιστούν: Max Von Sydow, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer, Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλης Παραγωγή: Foss Productions

Σύνοψη:

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας. Η ταινία “ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943” βγήκε στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 από την Tanweer. Official Trailer

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, MAJD & JOSEPH SAMAAN

ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ASTRID ROSS

ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΣΩ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ

CATHERINE VON SYDOW

ΑΛΙΝΑ ΚΩΤΣΟΒΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, Alice Krige, ASTRID ROSS, Tomas Arana, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΟΤΙΩΝΗΣ

ΠΕΠΗ ΚΡΑΛΙΟΒΙΤΣ

ΔΑΝΑΗ ΣΚΙΑΔΗ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΟΤΙΩΝΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΛΙΑΣ, ΑΡΗΣ ΣΟΙΛΕΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΟΣ, ΚΛΕΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΛΑΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΟΤΙΩΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΛΑΚΙΑΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΟΤΙΩΝΗΣ ΚΛΕΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΛΑΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ

 

πηγη: studio panoulis