Αυτή την κρίσιμη περίοδο «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»! Αυτό το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» εκτός από υποχρεωτικό, μπορεί να αποβεί και ωφέλιμο, ευεργετικό, ευχάριστο, ανάλογα με το πώς θα εκμεταλλευτούμε το διάστημα της καραντίνας μας.

Το ότι «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» δεν σημαίνει πως κατά την έξοδο μας απ αυτό δεν θα μας χωρούν οι πόρτες για να βγούμε….


Η αλήθεια είναι πως τώρα που είμαστε μαζεμένοι σπίτι μαγειρεύουμε για όλη την οικογένεια και η μαγειρική, αλλά κυρίως  το ακατάπαυστο τσιμπολόγημα σπάει την ανία μας και αποτελεί μεγάλο πειρασμό, ελλείψει άλλων ενασχολήσεων.
Ωστόσο πολλές φορές στο παρελθόν παραπονιόμαστε πως λόγω εργασίας τρώγαμε νευρωτικά και  δεν είχαμε τον χρόνο ούτε την νηφαλιότητα για μια ισορροπημένη διατροφή και για μια συστηματική άσκηση.
Και επειδή «ουδέν κακόν αμιγές καλού», αυτή  την περίοδο έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ισορροπημένη διατροφή ενισχυτική του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αλλά και συστηματική  και αποτελεσματική  άσκηση χωρίς όργανα, χωρίς γυμναστήρια, χωρίς κόστος και το κυριότερο: Από το σπίτι! 

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τον άπλετο χρόνο που μας προσφέρεται  με την γνωστή γυμνάστρια Σάντυ Κανίου Αναστασιάδη( τηλέφωνο: 6972364213 ), που γυμνάζει αποτελεσματικά πολλες κυρίες των βορείων-και όχι μόνο- προαστείων.
Η Σάντυ Κανίου θα έχει συμβάλλει, μόλις τελειώσει αυτή η θλιβερή περιπέτεια, στην  «ηρωική μας  έξοδο» από τα σπίτια μας από όπου θα βγούμε  πιο κομψές, πιο γυμνασμένες, πιο γραμμωμένες και σε πιο καλή φυσική κατάσταση από ποτέ!
Σύνθημα της Σάντυς και δικό μας είναι:

STAY HOME

STAY FIT

STAY HEALTHY

Ξεκινάμε από τώρα και το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα μπουκάλι νερό (και ή ένα χοντρό βιβλίο), ένα στρώμα γυμναστικής ή ένα κουβερτάκι για Total body exercises:

ΑΣΚΗΣΗ 1

Στέκομαι όρθια-ος και κρατώ το μπουκάλι στο ένα χέρι ενώ το χέρι βρίσκεται κοντά στα πλευρά μου.

Ξεκινάω να σηκώνω το χέρι μέχρι να φτάσει κοντά στο στήθος.

Φροντίζω να κάνω πλήρη έκταση και πλήρη κάμψη του χεριού.

Επαναλαμβάνω 10-12 φορές σε κάθε χέρι επί 3 σετ.


ΑΣΚΗΣΗ 2

Στέκομαι όρθια-ος και κρατώ το μπουκάλι και στα δυο μου χέρια τα οποία τα τεντώνω στην ευθεία του στήθους και παραμένω στο σημείο,μετρώντας αργά ως το 10.

Επαναλαμβάνω 3 σετ αυξάνοντας κάθε φορά 5”

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι στο έδαφος και στηρίζομαι στα καθιστικά οστά,ενώ τα πόδια μου είναι ελαφρώς λυγισμένα και ανοιχτά στο άνοιγμα ατης λεκάνης.

Φροντίζω να κρατώ την ουδετερότητα της σπονδυλικής μου στήλης( για να επιτευχθεί αυτό πιο σωστά μπορώ να ακουμπάω την πλάτη μου σένα τοίχο.

Κρατάω το μπουκάλι κα στα δυο μου χέρια,που είναι τεντωμένα στην ευθεία του στήθους μου.

Έπειτα, αφήνω το μπουκάλι στο ένα χέρι και το ανοίγω μέχρι να ακουμπήσει στον τοίχο ενώ θα πρέπει να διατηρείται τεντωμένο στην ευθεία του ώμου.

Τέλος,επαναλαμβάνω την ίδια κίνηση προσεχτικά και με το αντίθετο χέρι και καταλήγω στην αρχική θέση

Επαναλαμβάνω 3 σετ επί 6 επαναλήψεις

 

ΑΣΚΗΣΗ 4

Στηρίζομαι  στα καθιστικά οστά ενώ κρατώ το μπουκάλι και στα δυο μου χέρια,τα οποία έχω τεντωμένα στην ευθεία του στήθους.

Έπειτα αρχίζω να ρολλάρω με τη λεκάνη προς τα πίσω μέχρι το σημείο του κόκκυγα και σηκώνω τα πόδια μου 90 μοίρες (τραπεζάκι), ενώνοντας τα πέλματα.

Επιπλέον σηκώνω  μαζί και το μπουκάλι με τα χέρια στο ύψος των ώμων.

Παραμένω με το σώμα μου σταθερά στο σημείο ενώ ανεβοκατεβάζω το μπουκάλι από το ύψος των ώμων και ανάμεσα στα πόδια.

Επαναλαμβάνω 3 σετ επί 8 επαναλήψεις.

 

ΑΣΚΗΣΗ 5:

Σε θέση τετραποδική, (τοποθετώ προαιρετικά τα χέρια πάανω σε ένα χοντρό βιβλίο),εκτείνω το ένα μου μου πόδι,αρχικά,πλαγίως και στη συνέχεια το φέρνω στο κέντρο και  σηκώνω λυγισμένο προς το ταβάνι.(kick)

Έπειτα αλλάζω πόδι.

Επαναλαμβάνω 3 σετ επί 10-12 φορές σε κάθε πόδι

ΑΣΚΗΣΗ 6

Tοποθετώ το ένα πόδι πάνω σε ένα χοντρό βιβλίο(προβάλλοντας το) και το άλλο κάτω και πίσω από αυτό.

Στα δύο μου χέρια κρατώ κάλα το μπουκάλι και κατευθύνω κάθετα το βάρος μου στο έδαφος με κάμψη γόνατος όπως στη φωτό)

Προσέχω να μην περνά το  γόνατο τη μύτη του ποδιού.

Επαναλαμβάνω 3 σετ επί 10 φορές σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 7

Έρχομαι σε θέση σανίδας και τοποθετώ τα χέρια πάνω σε ένα χοντρό βιβλίο.

Παραμένω στο σημείο από 30” – 1′ για τους πιο δυνατούς (1-2 σετ)

ΑΣΚΗΣΗ 8

Ξαπλώνω σε πρυνή θέση (μπρούμυτα).

Κρατώ το μπουκάλι ή το βιβλίο  στα δυο μου χέρια και αυτά ελαφρώς λυγισμένα.

Προσπαθώ να ανασηκωθώ με τον κορμό από το έδαφος μαζί με το μπουκάλι  ή το βιβλίο και να παραμείνω στο σημείο,μετρώντας αργά μέχρι το 10.

Επαναλαμβάνω 3 σετ επί 6-8 φορές.