Σε μια μοναδική βραδιά γεμάτη εκλεκτούς καλεσμένους, ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός, Νίκος Μεταξωτός M.D., Ph.D., παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “FROM CYCLES TO THEORIES” στο κατάμεστο Juju Bar Restaurant στο Divani Caravel Hotel.

ΕΛΕΝΗ ΜΕΤΑΞΩΤΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΩΤΟΣ-ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Τα κείμενα του βιβλίου, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πλαισιώνονται αρμονικά από τα έργα της τελευταίας δουλειάς της Ξένιας Γκούμα- Λεκανίδη, “Further”.


ΠΕΓΚΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΜΠΟΥΜΠΟΥ & ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ -ΑΝΝΕ & ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΑΚΗ

ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΜΟΥ, ΦΑΝΗ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ-ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΗΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΩΤΟΥ - ΞΕΝΙΑ ΓΚΟΥΜΑ ΛΕΚΑΝΙΔΗ

 

«ΚΕΙΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΓΩΝΙΕΣ» είναι ο ελληνικός τίτλος του δίγλωσσου βιβλίου, σε μορφή coffee table, που αποτελεί μια προσωπική σύλληψη του Νίκου Μεταξωτού. Μέσα από αυτό προσφέρει μια μοναδική ματιά σε λέξεις που δάνεισε η χώρα μας στο εξωτερικό, ερμηνευόμενες μέσα από το προσωπικό του πρίσμα. Ένα βιβλίο που ξεπερνά τα όρια της λεξικής ερμηνείας και ανοίγει παράθυρα στην ανθρώπινη ψυχή. Σε κάθε σελίδα, ο αναγνώστης βυθίζεται σ’ ένα κόσμο λέξεων που ζωντανεύουν και αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΜΝΗΝΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΩΤΗΡΑΚΟΥ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΙΒΑΝΗ, ΑΛΕΞΙΑ ΔΙΒΑΝΗ

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό υποστήριξης ανθρώπων με καρκίνο και χρόνια νοσήματα, I LIVE FOR ME, που λειτουργεί από το 2010 με την αρωγή εθελοντών από το χώρο της υγείας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΝΕΤΑΣ-ΑΛΙΝΑ ΜΙΝΕΤΑ-ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΕΡΟΣ

ΕΛΕΝΑ ΛΥΜΠΕΡΗ -ΕΛΕΝΑ ΞΥΛΑ -ΜΑΡΙΖΑ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ

ΤΖΕΝΗ ΜΠΟΤΣΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ

Ο Δρ. Νίκος Μεταξωτός, MD, Ph.D, δήλωσε: «Ένα παιχνίδι 88 λέξεων και εικόνων, που γεννήθηκε από μια προσωπική ανάγκη έκφρασης. Λέξεις ελληνικές, που δωρίσαμε σε άλλες γλώσσες. Εμπνεύστηκα από την ιστορική ομιλία του Ξενοφώντα Ζολώτα ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το 1957». Και συνεχίζει: «Κάθε έργο και μια λέξη, μια ερμηνεία μέσα από την ψυχή μου. Βιωματική. Την αποτύπωσα στο χαρτί, ακριβώς όπως μου ερχόταν στο μυαλό. Έγραψα τα κείμενα μόνο για μένα. Άλλοτε αφαιρετικά και άλλοτε φλύαρα. Με ή χωρίς ρήματα, κόμματα και αντωνυμίες. Δεν έχω κάνει διορθώσεις. Αποφάσισα να τα κρατήσω αυθεντικά, με όσα λάθη και αν είχαν. Τα λάθη είναι η ιστορία μας, είναι αυτά που μας μαθαίνουν να προχωράμε μπροστά. Κάποια κείμενα αντέχουν στο χρόνο και συνεχίζουν να έχουν την ίδια αξία. Κάποια έχουν ξεθωριάσει. Αισθάνθηκα ότι ήρθε η στιγμή να τα μοιραστώ. Έτσι γεννήθηκε ένα βιβλίο».

ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΣΑΡΑΚΑΚΗ - ΤΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ

ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΗΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΩΤΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ

 

Παράλληλα, η Ξένια Λεκανίδη συμπλήρωσε: «Διαβάζοντας τα κείμενα του Νίκου, ανακάλυψα πόσο πολύ ταίριαζαν με τα έργα που δημιούργησα για τη συλλογή “Further”. Η γεωμετρία του κύκλου και η συμμετρία αντανακλάται μέσα από την επανάληψη του φτερού δημιουργώντας έντονα συναισθήματα».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ & ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΜΝΗΝΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑ - ΝΑΝΤΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ-ΑΝΝΑ ΚΟΥΜΠΑ

ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΤΖΕΝΗ ΜΠΟΤΣΗ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

ΗΡΩ ΒΑΧΑΡΗ

Το Ι LIVE FOR ME ευχαριστεί τους μεγάλους υποστηρικτές ALASSIA, SAFEBULKERS, SYMMETRIA, RIAD & RANA ZEIN, καθώς και τους υποστηρικτές DIVANI COLLECTION HOTELS, KATRAMOPOULOS, KESSARIS, MY CROWN COLLECTION & ZELA JET.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΝΕΤΑΣ-ΑΛΙΝΑ ΜΙΝΕΤΑ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ - ΕΛΕΝΑ ΞΥΛΑ - ΜΑΡΙΖΑ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ

Το βιβλίο είναι άμεσα διαθέσιμο online και σε επιλεγμένα φυσικά σημεία διάθεσης, στην τιμή των 88€ ενώ, για την προώθησή του, προγραμματίζονται μια σειρά από εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΝΑΤΑΛΙ ΘΑΝΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΚΑΝΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΩΤΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΓΩΝΙΕΣ / FROM CYCLES TO THEORIES Online αγορά:https://www.symmetria.store/products/from-cycles-to-theories-by-dr-nikos-metaxotos/from-cycles-to-theories-by-dr-nikos-metaxotos/

 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΗ, ΣΤΑΛΩ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

 

ΕΛΕΝΑ ΞΥΛΑ, ΜΑΡΙΖΑ ΜΑΤΖΑΒΙΝΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό I LIVE FOR ME, για την υποστήριξη ατόμων με καρκίνο και χρόνιες ασθένειες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ -ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ-ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

ΣΟΦΙΑ & ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΩΑΝΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ-ΜΑΝΙΑ ΣΙΜΑΤΟΥ-ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ

Εστερίνα Μπορμπόλη Έφη Χατζηωάννου Μαρίνα Χατζηωάννου Στάλω Χατζηωάννου

I LIVE FOR ME:

Μάθετε περισσότερα για το σωματείο και τη δράση του στο ακόλουθο link:

https://www.iliveforme.org/

ΠΗΓΗ: papadakispress, studio panoulis