Λίγες ημέρες μετά την «παγκόσμια ημέρα των ζώων», το stray action committee του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, (Pierce-Deree)μας προσκαλεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Perro Nero της Νέας Ερυθραίας ( Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφιλίου) για να διασκεδάσουμε σε μια βραδιά με θέμα “adopt a black stray”, η οποία θα περιλαμβάνει υπέροχη μουσική, doggie cocktails για happy tales!

Τιμή πρόσκλησης 15 Ευρώ (Cocktail & bites)

Υποστηρικτής η εταιρία intuizoon, που διαθέτει τα καλύτερα προϊόντα για σκύλους.

Ο Σύλλογος  Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, (Pierce-Deree)ιδρύθηκε το 1928 και δραστηριοποιείται από τότε έως και σήμερα σε διάφορους τομείς κοινωνικής προσφοράς, αξιοποιώντας την εθελοντική δράση και την ετήσια οικονομική συνδρομή των μελών του. Υποτροφίες, οικονομική ενίσχυση μαθητών και σπουδαστών για συνέχιση των σπουδών τους και συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς, networking events, φιλανθρωπική και ανθρωπιστική δράση, αποτελούν δραστηριότητες του Συλλόγου.

Η Αγγέλικα Χέρρα (Επιτροπή ACG Alumni Association Stray Action Committee) είναι η ψυχή της φιλοζωικής εκδήλωσης που γίνεται Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο Perro Nero της Νέας Ερυθραίας, η οποία έχει θέμα “adopt a black stray”

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ξεκίνησε δραστηριότητα , η φιλοζωική επιτροπή του Συλλόγου, ACG Alumni Association Stray Action Committee.

Σκοπός της Επιτροπής, είναι η άντληση πόρων, μέσω εκδηλώσεων, εκθέσεων, μπαζάρ και λαχειοφόρων αγορών, προεκειμένου να διαθέτει τα έσοδα σε στειρώσεις, εμβολιασμούς, σίτιση και άλλες απαιτούμενες θεραπείες σε αδέσποτα ζώα. Η Επιτροπή, ενισχύει επίσης οικονομικά, άλλα φιλοζωικά σωματεία ή περιστατικά, σε επείγουσες εκκλήσεις για θεραπεία κάποιου αδέσποτου ζώου.

Επίσης, γίνεται προσπάθεια για προώθηση υιοθεσιών, όταν δεν είναι εφικτή η επανένταξη του ζώου στο δρόμο (βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας).

Εξίσου σημαντικό στη δράση της Επιτροπής, είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών για την ευζωία, αλλά και την ομαλή συμβίωση κηδεμόνα-κατοικιδίου στις συνθήκες της πόλης.

ΑΓΑΠΗ-ΣΕΒΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η επιτροπή αυτή συνεργάζεται με κτηνιάτρους ανά την Αττική, αλλά αρκετές φορές και εκτός, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αδέσποτα ζώα, όσον αφορά πρωταρχικώς σε στειρώσεις, θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις, όπου αυτό απαιτείται.

Η επιτροπή επίσης βρίσκεται σε επικοινωνία με μόνιμους εθελοντές (ειδικά στα βόρεια προάστια του Νομού), οι οποίοι με την βοήθεια και υποστήριξή τους συμβάλλουν έμπρακτα στο έργο της, αλλά καλοσωρίζει και νέα άτομα που γνωρίζει μέσα από τη δράση της.

Κατά το έτος 2018, η Επιτροπή γνώρισε  εθελόντρια στην περιοχή του Πειραιά κι ετσι έκανετην αρχή για στειρώσεις σε γάτες της περιοχής. Επίσης, ανέλαβε στειρώσεις σκύλων σε περιοχή του Ν.Ηλείας, μέσω κτηνιάτρου στη περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας.

Δεν διαθέτει κάποιο καταφύγιο, αλλά η ανάρρωση των ζώων γίνεται συχνά στα σπίτια εθελοντών, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα διαμονής τους στον κτηνίατρο.