Μια βραδιά τέχνης, πολιτισμού και αλληλεγγύης διοργάνωσε πρόσφατα το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», με τίτλο «Τα παιδιά είναι η ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον», στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών.
Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη, Richard Jackson, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Νίκος Τσαβλίρης, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη

Στην μοναδική συναυλία, η College Symphony Orchestra, μαζί με την Χορωδία Γυμνασίων – Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού και το Quinteto TANGartO ένωσαν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας μια υπέροχη παράσταση που ενθουσίασε το κοινό, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο.

Μάιρα Τσαβλίρη, Νίκος Τσαβλίρης, Ζέττα Αντσακλή

Eia Jackson, Ελένη Δρακοπούλου

Τζωρτζίνα Έλληνα

Νίκος Τσαβλίρης, Ελένη Σαμαρά

Συγκινημένη η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη από τη στήριξη της νέας γενιάς, στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση αλλά και τους μαθητές και καθηγητές του Κολλεγίου για τη διαρκή συμπαράστασή τους στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ»: «Μοιραζόμαστε την υπερηφάνεια να βλέπουμε τη νέα γενιά της χώρας μας να γίνεται μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Υπερηφάνεια για τους μαθητές που συμμετέχουν απόψε στην εκδήλωση και που αφιέρωσαν τον τόσο πολύτιμο και λιγοστό ελεύθερο χρόνο από το διάβασμά τους, για τις πρόβες και τις προετοιμασίες. Για να καταφέρουν το Άριστο! Να μας παρουσιάσουν απόψε μια εξαίρετη συναυλία. Τον καλύτερό τους εαυτό. Και δεν είναι μόνο αυτή η εκδήλωση. Είναι πλήθος πρωτοβουλιών που ξεκινούν από την σχολική αυτή κοινότητα με σκοπό να κάνουν την καθημερινότητα των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» καλύτερη. Η στήριξη του Κολλεγίου είναι ανεκτίμητη για εμάς».

Ρίτα Μωραιτάκη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αγγελική Κουτίβα, Αλέξανδρος Μωραιτάκης

 

Μάλιστα σε ένδειξη αναγνώρισης της διαρκούς και διαχρονικής στήριξης του Κολλεγίου στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η κα Βαρδινογιάννη απένειμε στον Πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ) κ. Νίκο Τσαβλίρη την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου.


Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη απονέμει στον Νίκο Τσαβλίρη την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου

 

Ο κ. Τσαβλίρης ευχαρίστησε την κα Βαρδινογιάννη για την μεγάλη τιμή και της προσέφερε από την πλευρά του μια εικόνα της Παναγίας λέγοντας: «Είναι σημαντική αυτή η εκδήλωση, που οργανώνεται για τρίτη φορά στο Κολλέγιο, γιατί εκπέμπει ένα ιδιαίτερο μήνυμα, καθώς συνταιριάζει την τέχνη με την κοινωνική προσφορά. Στο Κολλέγιο, αυτό το συνταίριασμα αποτελεί μακροχρόνια παράδοση». Απευθυνόμενος στην κα Βαρδινογιάννη, ως μέλος του Σωματείου του ΕΕΙ και της ευρύτερης Κολλεγιακής οικογένειας, ο κ. Τσαβλίρης τόνισε πως το Κολλέγιο είναι ιδιαίτερα υπερήφανο για εκείνη και το σπουδαίο έργο που επιτελεί τόσα χρόνια με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ.


Νίκος Τσαβλίρης

Σύντομο χαιρετισμό στο πλαίσιο της εκδήλωσης απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. Μιλώντας ως ιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τόνισε: «Δεν έχει η χώρα μας να ζηλέψει τίποτα από κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα του εξωτερικού. Πλέον τα παιδιά μας μπορούν να σωθούν στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την επιμονή και υπομονή της». Παράλληλα, συνεχάρη τα παιδιά του Κολλεγίου που συμμετείχαν στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας ότι αυτά αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον.


Γιώργος Πατούλης

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που μαθήτριες του Κολλεγίου Αθηνών προσέφεραν στην κα Βαρδινογιάννη ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο, για να της θυμίζει πάντοτε τη συμπαράσταση της νέας γενιάς.

Μαθήτριες του Κολλεγίου προσφέρουν στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αναμνηστικό συμβολικό δώρο

Στο μουσικό μέρος, το κοινό απόλαυσε έργα των Carlos Gardel, Astor Piazzola, Rosito Melo, Jacob Gade και Μάνου Χατζηδάκη. Τη Μουσική Διεύθυνση είχε ο Δημήτρης Παπαγιαννάκης, ενώ τις Χορωδίες Γυμνασίων-Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού δίδαξαν οι Ελευθερία Βορριά, Μαρία Κομισοπούλου και Στέφανος Τσοκάκης. Τραγούδησε η Ναταλία Κάντζια και τις ενορχηστρώσεις έκανε ο  Θωμάς Κοντογεώργης.

Μάιρα Τσαβλίρη, Νίκος Τσαβλίρης


Eia Jackson, Μπέκη Στραβελάκη, Άσπα Γυφτοπούλου 

Στέλιος Γραφάκος 

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος του STAR κα Ράνια Τραγόμαλλου.
Τα έσοδα από την συναυλία θα διατεθούν για τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».