Με τα τραγούδια του μεγαλώσαμε, ερωτευθήκαμε, πονέσαμε!
 
Ο μεγάλος συνθέτης Μίμης Πλέσσας με τον εκλεκτό ερμηνευτή Μαυρίκιο Μαυρικίου στον «Ιανό»
 
Πόσες σχολικές εκδρομές, πόσες ελληνικές ταινίες και πόσα καλοκαίρια δεν θυμόμαστε με τα υπέροχα τραγούδια, με την τεράστια αυτή μουσική παρακαταθήκη του μέγιστου συνθέτη Μίμη Πλέσσα;
 
 
«Ξημερώνει Κυριακή», «μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», «σε βλέπω στο ποτήρι μου», «καμαρούλα», «άγαλμα», «αν είναι η αγάπη αμαρτία», «ποιος να συγκριθεί μαζί σου», «γέλαγε η Μαρια», «έπεφτε βαθειά σιωπή», «άμα δείτε το φεγγάρι», «θα πιω απόψε το φεγγάρι», «μην του μιλάτε του παιδιού», «δεν ξέρω πώς να σου το πω», «φεύγουν τα χρόνια», «βρέχει πάλι απόψε», «εδώ τελειώνει ο ουρανός», «η πρώτη μας νύχτα», και άλλα πολλά, ακούγονται σαν «εθνικός ύμνος» και μας «ταξιδεύουν» όμορφα, γιατί έχουν σφραγίσει πολύτιμες στιγμές και αναμνήσεις σε αρκετές γενιές! Τα μυθικά, όσο και διαχρονικά αυτά τραγούδια παίζονται ακόμα και τραγουδιούνται με πολλή αγάπη και πολύ κέφι από ανθρώπους όλων των ηλικιών!
 
 
 
 
 
Όσοι ήταν στον ζεστό και εναλλακτικό χώρο του «Ιανού» την περασμένη εβδομάδα είχαν την ευκαιρία ν απολαύσουν τον κορυφαίο αυτό συνθέτη τον Μίμη Πλέσσα να «χαϊδεύει» το πιάνο με τον δικό του, μοναδικό τρόπο και τον ερμηνευτή Μαυρίκιο Μαυρικίου να επενδύει με την ξεχωριστή του ερμηνεία αγαπημένα τραγούδια που έχουν τραγουδηθεί από μεγάλους τραγουδιστές στο παρελθόν, ταξιδεύοντας τους τυχερούς θεατές στον μουσικό κόσμο του «Λυρικού Μίμη Πλέσσα».
 
 
 
 
 
 
 
 
Η ταλαντούχα δημοσιογράφος, στιχουργός και κειμενογράφος Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα με τον ερμηνευτή Μαυρίκιο Μαυρικίου στον « Ιανό».
 
 
Μίμης Πλέσσας, Μαυρίκιος Μαυρικίου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Φωτογραφίες από τις δοκιμαστικές πρόβες και από την προετοιμασία της βραδιάς
 
 
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ξεσήκωσε τους θεατές ακούστηκαν άριες από τα λυρικά έργα του συνθέτη «Ζευς» (λιμπρέτο Γιάννη Καλαμίτση), «Ορφέας και Ευρυδίκη» (λιμπρέτο Κώστα Κινδύνη), «Κοσμάς ο Αιτωλός» (λιμπρέτο Ιάκωβου Αυλητή), «Λουκιανού Νεκρικοί Διάλογοι» (σε ποίηση Κώστα Βίρβου) καθώς και διαχρονικές μελωδίες του συνθέτη από την δισκογραφία και τον κινηματογράφο.
 
 
 
 
 
Τον σχεδιασμό του ρεπερτορίου είχε η «ψυχή» όλων των παραγωγών του Μίμη Πλέσσα, η σύζυγός του που είναι πάντα δίπλα του δημιουργικά, η Λουκίλα Καρρέρ- Πλέσσα, η οποία έχει γράψει και εξαιρετικούς στίχους σε κάποια από τα τραγούδια που τραγουδήθηκαν.
 
Η «ψυχή» των παραγωγών του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα με τον μέγιστο συνθέτη και τον ταλαντούχο ερμηνευτή Μαυρίκιο Μαυρικίου
 
 
Λιάνα Σκουρλή, Εμυ Λιβανίου, Λουκίλα Πλέσσα Καρρέρ, Μίμης Πλέσσας, Ειρήνη Νταϊφά, Μαυρίκιος Μαυρικίου
 
Ένα φιλί σεβασμού, θαυμασμού και εκτίμησης από την γνωστή δημοσιογράφο Εμυ Λιβανίου στον Μίμη Πλέσσα
 
Λουκίλα Πλέσσα Καρρέρ, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ειρήνη Νταϊφά
 
Λιάνα Σκουρλή, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Εμυ Λιβανίου
 
Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, Μίμης Πλέσσας, Μαυρίκιος Μαυρικίου