Με αφορμή τα 96 χρόνια από τη γέννηση της αθάνατης σοπράνο, ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλαςδιοργανώνει συναυλία με τίτλο «Μυστικές μουσικές, υπέροχες γυναίκες» την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019και ώρα 20.00 στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59 Αθήνα.

Το μπαρόκ φωνητικό σύνολο Canto Soave με τις Μάιρα Μηλολιδάκη, Νατάσσα Αγγελοπούλου, σοπράνο, Έφη Μηνακούλη, μετζοσοπράνο, αναγεννησιακό λαούτο, θεόρβη και Κατερίνα Κτώνα, τσέμπαλο, ξετυλίγουν το νήμα της σπουδαίας παράδοσης της ιταλικής όπερας που η Μαρία Κάλλας με την απαράμιλλη εκφραστικότητά της απογείωσε ως ύψιστη μορφή τέχνης, παρουσιάζοντας επιλογές από το ρεπερτόριο των διάσημων τραγουδιστριών στις Ιταλικές Αυλές του 17ου αιώνα αλλά και συνθέσεις από χαρισματικές γυναίκες δημιουργούς, στη μουσική των οποίων συναντάμε τις ρίζες του bel canto, του “όμορφου τραγουδιού”, που μέσα στους επόμενους αιώνες ταξιδεύει για να κατακτήσει την Ευρώπη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αριέτες των Paisiello, Rossini, Donizetti και Bellini, φωτίζοντας τη μουσική και αισθητική συγγένεια ανάμεσα στην περίοδο της Αναγέννησης και τον Ρομαντισμό.

Την εκδήλωση προλογίζει ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης

Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγέ του θεάτρου, όπου βρίσκεται και η μόνιμη συλλογή αντικειμένων της Μαρίας Κάλλας.

 Τιμή πρόσκλησης: 80  Ευρώ / άτομο

Ένδυμα επίσημο

Χορηγοί  εκδήλωσης:

Ενδυματολογική επιμέλεια / Styling: Laskaris Couture

Χορηγοί Επικοινωνίας: Η Δύναμη της Προσφοράς, likewoman. gr, sissysworld.com

Χορηγός Κρασιών: Domaine Porto Carras

 Κρεμ Μπαρ Kalafatis

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του «Ολύμπια Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου Μαρία Κάλλας» και για την αποπεράτωση του Μουσείου Μαρία Κάλλας, στην οδό Μητροπόλεως 44. 

Για πληροφορίες και εισιτήρια επικοινωνήστε στο email: [email protected] ή στα τηλέφωνα 6972 440 669, 6972 102 602, 6981 055 282 ή στο https://www.viva.gr/tickets/music/olympia/afieroma-sinaulia-sti-maria-kallas/?evId=314064

Website: www.mariacallasgreeksociety.com

Για αγορά εισιτηρίων μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματα στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγουκαι σημειώστε το όνομα σας στο καταθετήριο.

Τράπεζα:EUROBANK

Όνομα Λογαριασμού: Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας

IBAN : GR9002603410000140100845190

Λίγα λόγια για τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας:


Ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλαςείναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, με Πρόεδρο τη Λιάνα Σκουρλή, που ιδρύθηκε το 2012 από μία ομάδα μελετητών και θαυμαστών της ζωής και του έργου της Μαρία Κάλλας, με σκοπό να προβάλει την ελληνικότητα της αθάνατης ντίβα, να βοηθήσει τη δημιουργία του πρώτου Μουσείου «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» στον κόσμο, στην Αθήνα. Ένα όραμα που ξεκίνησε υπό τη δημαρχία του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, και υπάρχει το οραμα να ολοκληρωθεί πριν το 2023 που θα γίνει γιορτή για τα 100 απο την γεννηση της αθάνατης ντίβας.

Οι κυριότεροι σκοποί του Σωματείου είναι:

·Η προβολή της Ελληνικότητας της Μαρίας Κάλλας, ηδιατήρηση ζωντανής της μνήμης της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο και η προβολή της μοναδικής προσωπικότητάς της, καθώς και της τεράστιας καλλιτεχνικής της συνεισφοράς στην ανάδειξη του λυρικού θεάτρου.

·Η ολοκλήρωση, η λειτουργία και ο εμπλουτισμός του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην οδό Μητροπόλεως 44, στο κέντρο της Αθήνας, όπου ο Σύλλογος έχει κάνει δωρεά τις μελέτες του κτιρίου (μηχανολογική, στατική μελέτη κλπ.).

·Η ενίσχυση του έργου του Ολύμπια Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου Μαρία Κάλλας, όπου ο Σύλλογος έκανε δωρεά μεγάλο μέρος του κόστους των προθηκών που υπάρχουν στο φουαγέ του θεάτρου και περιλαμβάνουν αντικείμενα της Μαρία Κάλλας, που αργότερα θα τοποθετηθούν στο Μουσείο, καθώς και την παρουσα συναυλια

· Η ενίσχυση του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συναφών φορέων που προβάλλουν την όπερα.

· Η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και η θέσπιση και χορήγηση βραβείων και υποτροφιών στη μνήμη της.