Αφού πλήρωσε 2 χρονιές σημαντικά ποσά για να ξεχρεώσει τον ΕΝΦΙΑ του «Χαμόγελου του Παιδιού», η Κλέλια Χατζηιωάννου συνεχίζει την φιλανθρωπική της δράση μέσω του Ιδρύματος Κλέλια Χατζηιωάννου, που σκοπό έχει την χορήγηση υποτροφιών.

Τον ίδιο σκοπό είχε και η φιλανθρωπική δράση του πατέρα της Λουκά Χατζηιωάννου, όπως και του αδερφού της sir Στέλιου Χατζηιωάννου του οποίου το «Stelios Philanthropic Foundation», σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήριά Δούκα, προσφέρει κάθε χρόνο 3 πλήρεις Υποτροφίες. Χθες δημοσιεύθηκε στα «ΝΕΑ» πρόσκληση για τις 4 υποτροφίες που αφορούν μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία που θα χορηγήσει το Ίδρυμα Κλελια Χατζηϊωάννου για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Πρόκειται για μια υποτροφία για master στη νομική, μία στα οικονομικά και δυο στην ιατρική κι ειδικότερα στο τομέα της Καρδιολογίας ή στο τομέα της Χειρουργικής, αξίας της καθεμιάς 12.000 Ευρώ περίπου.

Η προκήρυξη αφορά αποφοίτους των Ελληνικών πανεπιστημίων ηλικίας 22 έως 30 ετών με βαθμό πτυχίου Λίαν καλώς η Άριστα και ανώτατο ετήσιο εισόδημα των 40000, οι οποίοι πρέπει να κάνουν αίτηση στα γραφεία του Ιδρύματος που βρίσκονται στο προηγούμενο σπίτι της Κλέλιας, στη Κηφισσιά, Εμμανουηλ Μπενάκη 13.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κλέλια Χατζηιωάννου ίδρυσε το 2006 το Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» ,στο οποίο προεδρεύει η ίδια και το οποίο στοχεύει στη χορήγηση υποτροφιών σε αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κύπρου, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική και Ιστορία της Τέχνης, σε αντίστοιχες Σχολές/Πανεπιστήμια/Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015

 
Το Ίδρυμα στεγάζεται στο περίφημο νεοκλασικό κτίριο, οπου παλιά έμενε ο Χαριλαοs Τρικουπηs ,το οποίο βρίσκεται στην Κηφισιά και το οποίο σχεδιάστηκε από τον σπουδαίο κλασσικό αρχιτέκτονα στις αρχές του 20ου αιώνα Ερνέστο Τσίλλερ. 

 
 
Οποιος μπαινει στην επαυλη διασχιζει πρωτα τον τεραστιο και πολυ φροντισμενο κηπο της. Στο ισογειο που ειναι κατασκευασμενο απο πανακριβο μαρμαρο , δεξιά βρίσκεται το σαλονι και αριστερα η τραπεζαρια, ενα εργο τεχνηs που εχει ολο τον ζωδιακο κυκλο ,φιλοτεχνημενη απο τον γνωστο καλλιτεχνη Παναγιωτη Τανιμανιδη ,ενω το ματι θαμπωνεται απο τα τεραστια πορτραιτα τηs πριγκιπισσασs Γκρεηs Κελλυ και τηs ιδιοκτητριαs ,που εχει ζωγραφισει ο γνωστοs ζωγραφοs Χαρηs Λαμπερτ, απο ενα πανακριβο πινακα του Πικασο , απο τουs πινακεs του Φασιανου, του Τσαρουχη ,του Εγγονόπουλου και του Μυταρα και απο τα ανεκτιμητα γλυπτά πάνω στο τζάκι του Νταλι και του Ροντε

Έτσι το σπίτι στη Κηφισσιά μοιάζει με μουσείο σύγχρονης τέχνης γιατί η Κλέλια Χατζηιωάννου έχει αφήσει μέσα ωραία έπιπλα και πολλούς πίνακες και γλυπτά Ελλήνων αλλά και κορυφαίων ξένων Ζωγράφων.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νεοκλασικό αυτό σπίτι- Πύργο δεν μπορεί να παει οποίος θέλει, ούτε δίνεται εισιτήριο. Το σπίτι ανοίγει μια με δυο φορές το χρόνο στα πλαίσια του Οpen house που διοργανώνει ο Δήμος της Αθήνας κι ο Δήμος Κηφισσιάς.