Νέο εορταστικό 3ήμερο πολιτιστικών δρώμενων θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 & 10 Μαίου 2018 στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, στον 4ο οροφο. Το εορταστικό αυτό 3ήμερο θα τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και την στήριξη του προέδρου αυτής ακαδημαικού Ευάγγελου Μουτσόπουλου.
 
 
Την Τρίτη 8 Μαίου στις 8 μ.μ.θα γίνουν τα εγκαίνια εικαστικής έκθεσης ζωγραφικής & γλυπτικής αξιόλογων δημιουργών με θεμα. “Θ α λ α σ σ ι ν ε ς Δ ι α δ ρ ο μ ε ς “…. μ έ σ ω τ ο υ ήχ ο υ & τ ο υ λ ό γ ο υ …… Στό πιάνο θα είναι ο μουσικός Αναστάσης Γεωργιάδης.
 
 
Η διοργανώτρια της έκθεσης εικαστικός Αργυρούλα Pappas Τσιώτα αναφέρει όσον αφορά το σκεπτικό της έκθεσης μεταξύ άλλων και τα εξής: .”…….Θάλασσα…..πολύπλευρη, γοητευτική & απρόβλεπτη…..η ομορφιά μέσω των διαδρομών της δεν είναι μονόδρομος- η αναζήτηση της μέσω της τέχνης φτάνει στην ουσία με την μορφή όχι μόνο του φυσικού αλλα και του υπερβατικού στοιχείου. Αρκεί μια στιγμή εμπνευσης για να βρεθεί η αλήθεια. Ισως ένα κοχύλι μας γυρίσει στην αθωότητα η σε μια άλλη πραγματικότητα…..Ετσι λοιπόν η τέχνη ας είναι συνοδοιπόρος μας στις θαλασσινές διαδρομές της έκφρασης μέσω του ήχου και του λόγου που η στιγμή προσδίδει αναλλοίωτα. Πάντα θα ρέει ακατάπαυστα περιμένοντας την αλήθεια μας….αυτή που θα αποκαλύψουμε……..”. Συμμετέχουν οι καλλιτεχνες Θεοφανώ Ασλανίδου, Sugar Bongard, Tέτη Γιαννάκου, Μάνος Γρηγοριάδης Νίνα Διακοβασίλη, Κλαίρη Δικαίου, Μπότης Θαλασσινός, Ρένα Κουρπά, Ευδοκία Μάθιου, Μαρια Μανουσιάδου Dani Marjoka,Κέλι Μέλα, Αννα Μοσχονίδου, Μπάμπης Μουργινάκης, Χαρά Μπογιατζή,Δημήτρης Οικονόμου,Αργυρούλα Pappas Τσιώτα, Περσεφόνη Παύλη, Πάνος Ρόκκας, Κατερίνα Σακελλαρίδη, Λένα Σακκά, Αντιγόνη Σαντοριναίου, Ευαγγελία Τασούλα, Εξηκίας Τριβουλίδης, Μάρθα Τσινιβίδη , Vali.
 
 
 
 
Τη Τετάρτη 9 Μαίου στις 8 μ.μ.θα πραγματοποιηθεί Σ υ ν α υ λ ι α Π ι α ν ο υ . Η Μαργαρίτα Κολάση-Βούρτση , Ο Μιχάλης Κορμαλής και ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης θα παίξουν εργα γνωστών κλασσικών συνθετών. Την επιμέλεια έχει η Βικτώρια Βούρτση, καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου. Τη Πέμπτη 10 Μαίου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Π ο ι η τ ι κ ή Β ρ α δ ι ά, με την παρουσίαση της δίγλωσσης ποιητικής συλλογής & πανεπιστημιακού συγράμματος του Ιονίου Πανεπιστημίου της φιλολόγου ποιήτριας και δημοσιογράφου Εμυ Τζωάννου, ” Π α ν δ α ι σ ί α Ι ρ ι δ ι σ μ ώ ν ” σε μετάφραση Παρασκευής Μόλαρη,εκπαιδευτικού-ερευνήτριας Στο πιάνο θα είναι ο μουσικός Αναστάσης Γεωργιάδης και ομιλητές η Σοφία Στρεζου,ποιήτρια-λογοτέχνης, ο Δημήτρης Καραμβάλης, δοκιμιογράφος, η Μαριάννα Βλάχου Καραμβάλη, ποιήτρια, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο Δημήτρης Φιλιας, Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου. Στην Κήξη του εορταστικού 3ημερου θα γίνει απονομήαναμνηστικών διπλωμάτων απο το Ελληνογαλλικο Σύνδεσμο Την Διοργάνωση και τον συντονισμό του εορταστικού 3ημερου Πολιτιστικών Δρώμενων έχει αναλάβει η εικαστικός Αrgy Pappas Tsiota