Η Εταιρεία «ΜΗΤΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ» ανέδειξε πρόσφατα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Πρόεδρος του ΔΣ αναλαμβάνει ο  γνωστός γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς, ενώ Αντιπρόεδροι  εκλέγονται οι δρ.Ευάγγελος Δεδούλης και δρ.Βασίλειος Κελλάρης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βασίλειος Κελλάρης είναι  γιός του ιδρυτή και προέδρου του «ΜΗΤΕΡΑ», Δημήτρη Κελλάρη, «ο οποίος είχε αφήσει το προσωπικό του δείγμα γραφής ως πρόεδρος και στο έργο του οποίου ευελπιστεί  να φανεί αντάξιος συνεχιστής» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δρ. Βασίλειος Κελλάρης, ο οποίος δεσμεύτηκε να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάδειξη του έργου του ‘ΜΗΤΕΡΑ’.

Ο Αντιπρόεδρος του «ΜΗΤΕΡΑ» δρ.Βασίλειος Κελλάρης και ο Πρόεδρος δρ. Στέφανος Χανδακάς


Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΜΗΤΕΡΑ» έχει ως εξής:

1 Στέφανος Χανδακάς Πρόεδρος

2 Ευάγγελος Δεδούλης Α’ Αντιπρόεδρος

3 Βασίλειος Κελλάρης Β’ Αντιπρόεδρος

4 Ανδρέας Καρταπάνης Διευθύνων Σύμβουλος

5 Κωνσταντίνος Πάντος Μέλος

6 Χαρίλαος Χηνιάδης Μέλος

7 Ευαγγελία Λαγκώνα – Στάθη Μέλος

8 Ηλίας Αθανασιάδης Μέλος

9 Στυλιανός Τζέης Μέλος

10 Δημήτριος – Ελευθέριος Μαντζαβίνος Μέλος

11 Δημήτριος Σύρμας Μέλος

12 Σέργιος Σταμπουλούς Μέλος

13 Αθανάσιος Χριστόπουλος Μέλος


Ο δρ.Κωνσταντίνος Πάντος, μέλος του Δ.Σ του «ΜΗΤΕΡΑ» και ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ο δρ.Χαρίλαος Χηνιάδης, μέλος του ΔΣ του «ΜΗΤΕΡΑ»

Ο δρ.Στέφανος Χανδακάς, που εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ «ΜΗΤΕΡΑ» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 . Φοίτησε στην ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου έλαβε και τη διδακτορική του διατριβή με βαθμό «άριστα». Είναι μαιευτήρας – γυναικολόγος, με εκπαίδευση στην Αγγλία και στην Αμερική και εξειδίκευση στην λαπαροσκόπηση, στην ρομποτική χειρουργική και την υπογονιμότητα. Επίσης σπούδασε στο Λονδίνο, στο Imperial College Διοίκηση Ιατρικών Επιχειρήσεων και πήρε τον τίτλο ΜΒΑ το 2002.


Ο δρ. Στέφανος Χανδακάς εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ «ΜΗΤΕΡΑ»

Υπήρξε ένας από τους νεότερους επιμελητές μαιευτικής γυναικολογίας του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας το 2001 ( NHS). Υπήρξε αθλητής της ολυμπιακής ομάδος ιστιοπλοΐας το 1996 αλλά και μέλος της εθνικής ομάδος για 10 έτη.
Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου και του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Μητέρα ,του ομίλου Υγεια ,όπως και μέλος του Ιατρικού επιστημονικού συμβουλίου της Ελληνικής Startup εταιρίας Oramavr , που σχεδιάζει 3D προγράμματα ιατρικής εκπαίδευσης σε χειρουργικές επεμβάσεις με στόχο την αλλαγή στον τρόπο εκπαίδευσης των μελλοντικών ιατρών.
Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση μέσω της ΜΚΟ “Ομάδα Αιγαίου”, από το 2007 έως και σήμερα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας στα ακριτικά νησιά.
Το 2015 ,ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό HOPE GENESIS ,που στόχο έχει να ανατρέψει το κλίμα υπογεννητικότητας της Ελλάδος, παρέχοντας δωρεάν τοκετούς και θεραπείες γονιμότητας σε κατοίκους των ακριτικών νησιωτικών και ηπειρώτικων περιοχών της Ελλάδας.


Ο δρ. Ευάγγελος Δεδούλης εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΔΣ του «ΜΗΤΕΡΑ»

Ο δρ. Ευάγγελος Δεδούλης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1989 και κατόπιν εργάστηκε σε μαιευτικές κλινικές στην Ελλάδα, τη Σκωτία και την Αγγλία σαν ειδικευόμενος και επιμελητής έως το 1999.
Εξειδικεύτηκε στις υποειδικότητες της μαιευτικής – γυναικολογίας : λαπαροσκοπική χειρουργική, ιατρική εμβρύου , παθολογία τραχήλου και εξωσωματική γονιμοποίηση.
Το 1999 ίδρυσε το Ινστιτούτο Γυναικολογίας και Εμβρύου ΓΥΝΗ στο οποίο δραστηριοποιείται έως σήμερα, συνεργαζόμενος με το μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ και με το εργαστήριο ανθρώπινης αναπαραγωγής INSTITUTE OF LIFE του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.

Ο δρ. Βασίλης Κελλάρης εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ «ΜΗΤΕΡΑ»

Ο δρ. Βασίλης Κελλάρης που εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ «ΜΗΤΕΡΑ», είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Παθολογία Εγκυμοσύνης Υψηλού Κινδύνου. Κατέχει επίσης, Δίπλωμα Εξειδίκευσης στη Διοίκηση και Οργάνωση Μονάδων Υγείας από το ΕΚΠΑ.
Ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.Βασίλης Κελλάρης έχει μετεκπαιδευθεί στο πεδίο της Υπογονιμότητας και των Μεθόδων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ενώ τα τελευταία χρόνια κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά σε ένα προσωπικό του όνειρο ζωής, ιδρύοντας τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Be-Live. Η Be-Live δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει προοπτική σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Ο κ. Κελλάρης και οι συνεργάτες τους προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, βοηθώντας εκατοντάδες ζευγάρια που στερούνται των απαραίτητων πόρων και κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές να αποκτήσουν παιδί, με το εγχείρημα να αποκτά υποστηρικτές σε κάθε άκρη της χώρας. O κ. Κελλάρης είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ» και μέλος της Ε.Ε.Α.Ι. (Ελληνική Εταιρία Αναπαραγωγικής Ιατρικής), καθώς και της Ε.Λ.Ε.Ι.Υ.Α. (Ελληνική Εταιρία Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής). Επιπλέον, αποτελεί μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΕΚ για την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή.