Με δέκα χρόνια ζωής και πολλές δημοφιλείς παραστάσεις στο ενεργητικό της, η «Θεατροπαρέα» ξεκίνησε το 2008, όταν μια συντροφιά φίλων, που αγαπούσαν το θέατρο αλλά δεν είχαν ποτέ επαγγελματική σχέση με το σανίδι, αποφάσισε να ανεβάσει ένα έργο με δικά της έξοδα, προσφέροντας τα έσοδα για σκοπούς φιλανθρωπικούς.
 
 
Εκτοτε οικονομολόγοι, νομικοί, εφοπλιστές, έμποροι, βιομήχανοι, καθηγητές ανεβαίνουν στη σκηνή. Γίνονται για λίγο πρωταγωνιστές σε μια προσπάθεια που ξεκινά από αυτή τη χούφτα ανθρώπων αλλά έχει ευεργετικές συνέπειες –ψυχικές και οικονομικές– για πολλούς άλλους.
 
ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ
 
ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΦΑΝ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΡΑΚΗΣ
 
 
Διότι δεν είναι μόνον το αξιόλογο ποσό που συγκεντρώνουν κάθε φορά όσο το παράδειγμά που δίνουν, το μεράκι και η αφοσίωση. Κυρίως, το γέλιο που προσφέρουν, καθώς τα περισσότερα έργα που ανεβαίνουν είναι κωμωδίες σε στυλ επιθεώρησης. Η παράσταση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στις 10,11,12,13 Μαίου και θα συνεχιστεί στις 14 και 15 Μαίου. 25 μέλη της «Θεατροπαρέας» καλησπερίζουν στο θέατρο του ACS στο Χαλάνδρι, λέγοντας «Bonasera – Bonasera» ή αλλιώς «Ολα του γάμου δύσκολα» της Α. Κασκαρέλη. Τη σκηνοθεσία έχει επωμιστεί ο Γιώργος Οικονόμου, όπως άλλωστε και πέρυσι το καλοκαίρι στην παράσταση του ανέβηκε με τρομερή επιτυχία στο θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης. Το εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ και μετά το πέρας των παραστάσεων δίδεται μια μικρή δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου.
 
 
ΤΙΜΟΣ ΤΖΑΝΝΕΣ
 
ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
 
 
Το πιο συγκινητικό στοιχείο του εγχειρήματος είναι ότι οι αρχικοί συντελεστές είναι παρόντες, αλλά με τα χρόνια «στρατολόγησαν» και νέους υποστηρικτές που γίνονται θεατρίνοι χάριν της φιλανθρωπίας. Και λίγο να ντρέπονται, ο κοσμηματοπώλης Αντώνης Βουράκης –που κερδίζει το χειροκρότημα με το που βγαίνει στη σκηνή– γίνεται ο καλύτερος θιασάρχης που θα τους βάλει στο νόημα. Το έργο μας μεταφέρει σε μια εποχή που μοιάζει με τη δική μας.
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ
 
ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΦΑΝ
 
 
Στο έργο «Ολα του γάμου δύσκολα» οι ήρωες είναι εγκλωβισμένοι σε έναν αγώνα επιβίωσης και δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους. Αδυνατούν να διακρίνουν πως είναι στο χέρι τους να κάνουν μια θετική αλλαγή. Στην εξέλιξη της πλοκής υπάρχουν, βέβαια, ανατροπές, ενώ στο τέλος έρχεται η υπέρβαση.
 
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΜΠΕΚΥ ΒΟΥΡΑΚΗ, ΝΕΛΛΥ ΔΟΞΑ, ΜΑΙΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ
 
ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ
 
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ
 
ΔΡ. ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ, ΛΙΛΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
 
ΖΑΝΕΤ ΚΑΛΑΤΖΑΚΟΥ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ, ΖΕΤΑ ΑΝΤΖΑΚΛΗ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΑΤΖΑΚΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΒΙΚΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
 
 
 
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΟΝΗ, ΑΝΝΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
 
ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΝΤΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
 
ΗΡΩ ΚΟΒΑ
 
ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ, ΡΑΝΑ ΖΕΙΝ
 
ΚΑΝΤΥ ΣΑΛΤΙΕΛ, ΜΑΚΗΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΜΠΕΚΥ ΒΟΥΡΑΚΗ
 
ΜΙΛΕΝΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ, ΜΠΕΚΥ ΒΟΥΡΑΚΗ
 
ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ
 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
 
ΗΡΩ ΣΑΙΑ
 
ΖΕΤΑ ΑΝΤΖΑΚΛΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΒΙΔΑΣ, ΜΕΜΗ ΓΚΕΡΤΣΟΥ
 
ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΜΟΝΗ, ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ, ΦΩΦΗ ΥΦΑΝΤΗ
 
ΝΤΕΠΥ ΤΖΗΜΕΑ, ΟΛΓΑ ΜΠΟΡΝΟΖΗ, ΜΠΕΤΥ ΚΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Η ΚΟΡΙΝΑ ΚΑΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ