Ο Χάρης Θεοχάρης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο πρώην Υπουργός  Τουρισμού που «αναστήλωσε» με σύστημα και όραμα τον ελληνικό τουρισμό και βοήθησε την χώρα μας σε μια δύσκολη λόγω πανδημίας εποχή να είναι τρίτη χώρα στον τουρισμό παγκοσμίως, ο γραμματέας προγράμματος του κόμματος που συγκρότησε το πιο αναλυτικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο άνθρωπος που δεν αποστασιοποιήθηκε  και δεν κοίταξε ποτέ αφ υψηλού από τον υπουργικό του θώκο,  αλλά ήταν πάντα δίπλα μας όποια στιγμή τον χρειαστήκαμε, ξεδιπλώνει την προσωπικότητά του στο δεκάλογο που ακολουθεί:

1. Γιατί γίνατε πολιτικός;

Πρέπει να πω πως δεν ήταν κάτι που είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου. Όμως οι συνθήκες το έφεραν ώστε όταν μού έγινε πρόταση να κατέβω στις εκλογές το 2015,  το θεώρησα χρέος μου να ανταποκριθώ.

2. Πώς επηρεάζει η πολιτική την προσωπική, οικογενειακή  και επαγγελματική σας ζωή κ πώς τα συνδυάζετε;

Δεν τη διευκολύνει, αυτό είναι σίγουρο! Χωρίς ισχυρό στήριγμα από τον άνθρωπό σου δεν είναι δυνατόν να πετύχεις στον πολιτικό στίβο. Η σύζυγός μου, η Δήμητρα έχει αναλάβει μεγαλύτερο βάρος στην οικογένεια από όσο φυσιολογικά θα της αναλογούσε, ενώ έχει και ενεργό ρόλο και παρουσία, ειδικά την προεκλογική περίοδο.

3. Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα;

Ελπίζω να έχω αφήσει πίσω μου ένα σημαντικό έργο, όπως το έχω κάνει ήδη όπου βρέθηκα σε θέσεις ευθύνης. Και παράλληλα να έχω περισσότερο χρόνο για την οικογένειά  μου και για όσους αγαπώ.

4. Για ποιά αποτελέσματα του έργου σας είστε περήφανος και τι οραματίζεστε να πραγματοποιήσετε;

Για πάρα πολλά. Στην ΓΓΠΣ θέσαμε τις βάσεις για την ψηφιακή επανάσταση που βιώνουμε. Στην ΓΓΔΕ αναμορφώσαμε τον τρόπο λειτουργίας των εφοριών. Στον Τουρισμό κατακτήσαμε την παγκόσμια κορυφή μέσα σε δυο χρόνια.

5. Πείτε μου 5 λέξεις που να σας χαρακτηρίζουν;

Εργατικός, αποτελεσματικός, άνθρωπος των λύσεων, έντιμος, προσιτός.

6. Ποιός είναι ο αυστηρότερος κριτής σας;

Η Δήμητρά μου. Καθημερινά.

7. Ποιά είναι τα αγαπημένα σας χόμπυ και γιατί;

Η ιστιοπλοΐα. Η θάλασσα είναι τρόπος ζωής και όποιον τον κερδίζει, τον κερδίζει για πάντα.

8. Ποιό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα σας και ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο προσόν;

Είμαι ανυπόμονος και τείνω να πιέζω τα πράγματα να ολοκληρωθούν γρήγορα. Όσο για πλεονέκτημα: βρίσκω εναλλακτικές γρήγορα όταν κάτι κολλάει ή πάει στραβά.

9. Ποιόν πολιτικό θαυμάζετε περισσότερο κ γιατί;

Θα πω έναν Γερμανό φιλελεύθερο πολιτικό. Τον Χάνς-Ντίτριχ Γκένσερ. Ένας άνθρωπος που με μαεστρία στις συνεργασίες, έδινε σταθερότητα στο γερμανικό πολιτικό συστημα επι δεκαετίες.

10. Πείτε μου 2 ανθρώπους που σας επηρέασαν στη ζωή σας για την διαμόρφωση της σημερινής σας προσωπικότητας;

Ο πατέρας μου μού έδωσε πολλά στον τρόπο σκέψης μου και στην οργανωτικότητά μου. Το πρώτο μου αφεντικό ο Νίκος Καραμολέγκος ένας άνθρωπος θρύλλος στα τραπεζικά πληροφοριακά συστήματα της χώρας, μού έμαθε να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους στον επαγγελματικό χώρο.