Ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας»  τίμησε τα 100 χρόνια από γέννησή της ντίβας, με μια λαμπερή εκδήλωση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα!


Roberto Alagna Λιάνα Σκουρλή ( Πρόεδρος Ελληνικού Σύλλογου Μαρία Κάλλας ) Aleksandra Kurzak Στέλιος Κωνσταντινίδης

Κριστιάν Χατζημηνάς ( χορηγός της Βραδιάς) Δήμητρα Αλεξανδράκη 

 

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και είχε καλεσμένους τον διεθνούς φήμης τενόρο Roberto Alagna και την διάσημη σοπράνο Aleksandra Kurzaj, με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Nayden Todorov με 70 εξαιρετικούς μουσικούς.


Μίνως Μάτσας Όλγα Κεφαλογιάννη 


Στέλιος Κωνσταντινίδης Αμαλία Βαρδινογιάννη


Πάνος Μανιάς Ηλίας Καντέσα


Aleksandra Kurzak Λιάνα Σκουρλή ( Πρόεδρος Ελληνικού Σύλλογου Μαρία Κάλλας ) Roberto Alagna


Τέσσυ Νοδαρά, Σίσσυ Παπαγεωργίου στη δεξίωση που δόθηκε μετά την συναυλία στο Zonars.


Στο πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς, ο Roberto Alagna και η Alexandra Kurzak παρουσιάσαν αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν τη Μαρία Κάλλας ως την σημαντικότερη υψίφωνο στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας.


Μαρία Παρασκευά Θεοχάρης Φιλιπόπουλος Μαρία Ψωμά


Κριστιάν Χατζημηνάς ( χορηγός της Βραδιάς) Δήμητρα Αλεξανδράκη Ντέπυ Γριμπογιάννη Χρήστος Γριμπογιάννης

Μίνως Μάτσας Όλγα Κεφαλογιάννη Νικόλαος Κοτόπουλος Λιάνα Σκουρλή ( Πρόεδρος Ελληνικού Σύλλογου Μαρία Κάλλας ) Ολιβιέ Ντεκότ

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε λόγω της επίσημης ένταξης του εορτασμού των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023. Σκοπός της συναυλίας η αποπεράτωση του Μουσείου Μαρία Κάλλας που ανοίγει τις πύλες του το Φθινόπωρο του 2023 σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 44, στην «καρδιά» της Αθήνας.


Aleksandra Kurzak Λιάνα Σκουρλή ( Πρόεδρος Ελληνικού Σύλλογου Μαρία Κάλλας ) Roberto Alagna

Αλεξία Κουλούρη Δημήτρης Οικονόμου


Σοφία Γιαννικοπούλου Αμαλία Κούστα Δανάη Κούστα

Λιάνα Σκουρλή, Κριστιάν Χατζημηνάς ( χορηγός της Βραδιάς) 

 

Ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» – “Maria Callas Greek Society”, του οποίου Πρόεδρος είναι η Λιάνα Σκουρλή, ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα μελετητών της ζωής και του έργου της μεγαλύτερης ντίβα του λυρικού θεάτρου του 20ου αιώνα, συλλεκτών, ή και απλών θαυμαστών της, στα πρότυπα των αντίστοιχων φορέων που υφίστανται στο εξωτερικό, εδώ και πολλά χρόνια. Ανάμεσα στους σκοπούς του Σωματείου είναι η προβολή της Ελληνικότητας της Μαρία Κάλλας, η διατήρηση ζωντανής της μνήμης της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο, που θεωρείται αναμφισβήτητα η πλέον αναγνωρίσιμη παγκοσμίως καλλιτέχνης της όπερας, η λειτουργία και ο εμπλουτισμός του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα, η θέσπιση και χορήγηση βραβείων και υποτροφιών στη μνήμη της. Παράλληλα δημιούργησε και παιδικό τμήμα “Junior Maria Callas” με στόχο την γνωριμία των παιδιών με την όπερα και την Μαρία Κάλλας, την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για παιδιά.

Η συναυλία για τα 100 χρόνια Μαρία Κάλλας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ήταν μια μαγική βραδιά στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, φορέων και πολιτιστικών σωματείων, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.
Η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Κάλλας, κυρία Λιάνα Σκουρλή, εκφράζει την ικανοποίηση της για την επιτυχία της προσπάθειας του Συλλόγου!

ΠΗΓΗ: papadakispress