Με την εξαιρετικά τιμητική διάκριση Life Achievement Honor Award βραβεύτηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (American Academy of Ophthalmology) ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, και τακτικός καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.


Ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, και τακτικός καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, που βραβεύτηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας


Το Lifetime Achievement Honor Award είναι η μεγαλύτερη διάκριση που απονέμει η Αμερικανική Ακαδημία στους ιατρούς για τη συμβολή τους στην Ακαδημία και στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά της προγράμματα. Οι γιατροί στους οποίους απονέμεται η διάκριση έχουν ενεργό δράση συνήθως 4-5 δεκαετιών στις δραστηριότητες και στα προγράμματα της Ακαδημίας, πραγματοποιώντας πολλαπλές πρωτότυπες ανακοινώσεις, διοργανώνοντας κλινικά φροντιστήρια και κάνοντας αλλεπάλληλες παρουσιάσεις και εισηγήσεις για το καινοτόμο, ερευνητικό έργο τους στο ετήσιο Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο.

Ο Δρ. Κανελλόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που τιμάται με αυτό το βραβείο από την Αμερικανική Ακαδημία για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, και ανάμεσα σε ελάχιστους παγκόσμια σε αυτή την ηλικία.

Ο Δρ. Κανελλόπουλος έχει παρουσιάσει στα ετήσια συνέδρια της ΑΑΟ τα τελευταία 25 έτη περισσότερες από 150 πρωτότυπες ανακοινώσεις, ενώ έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει περισσότερα από 100 κλινικά φροντιστήρια για συμμετέχοντες συναδέλφους, ως διδάσκων ειδικός. Έχει δώσει επίσης περισσότερες από 30 διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής. Επιπλέον, τα έτη 2016 και 2017 διατέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (International Society of Refractive Surgery) η οποία υπάγεται στην Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας.