Σήμερα 22 Απριλίου είναι η «Παγκόσμια Ημέρα της Γης».

Η ημέρα αυτή δίνει το μήνυμα για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη, έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα και έρχεται να μας θυμίσει πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καταναλωτές και  σώφρονες πολίτες. Να δώσουμε στη φύση χρόνο και χώρο, ώστε να γιατρεύεται και να ανανεώνεται μόνη της. Συνειδητοποιώντας τους περιβαλλοντολογικούς κινδύνους και τις καταστροφές, η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία για ν αφυπνιστούμε και να κινητοποιηθούμε ακόμα περισσότερο, ώστε η γη μας να είναι βιώσιμη για μας και για τις μελλοντικές γενιές.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  , με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, έστειλε με δηλώσεις του το μήνυμα ότι όπως  η ανθρωπότητα ενώθηκε στη μάχη κατά του κοροναϊού, έτσι πρέπει να ενωθούμε κατά της κλιματικής αλλαγής για να σώσουμε ζωές!

Εν όψει του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλεί όσους το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια διαφορετική δράση. 

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με την παραμονή όλων μας στο σπίτι, η πρόσκληση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης  αφορά σε μια προσφιλή σε όλους μας συνήθεια. Να αναρτήσουμε στα social media μια αγαπημένη φωτογραφία από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη. Συνοδεύοντάς τες με τα hashtags: #earthday2020  και #ypen

 Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, εδώ και 50 έτη σε όλον τον κόσμο, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης. Μέχρι σήμερα, ένα δισεκατομμύριο πολίτες εκδηλώνουν την ευαισθητοποίησή τους για το κοινό μας σπίτι, τη Γη. Ειδικά φέτος που καθόμαστε αναγκαστικά στα σπίτια μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, όπως και όλων των συνανθρώπων μας, η εκδήλωση της ευαισθητοποίησής μας για τη Γη, λαμβάνει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Είμαστε ο ένας από τον άλλον μακριά αλλά νοιαζόμαστε το ίδιο πολύ γιατί μένουμε μαζί στο ίδιο σπίτι. Τη Γη. 

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης,  δηλώνει:  


«Φέτος, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης μένοντας στο σπίτι μας. Παρά τα πρωτόγνωρα που ζούμε εξ’ αιτίας του κορωνοϊού, ας μην ξεχάσουμε τις βασικές έννοιες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή μας, το Περιβάλλον, τη Γη μας. Διότι δεν έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε για όλα όσα μας προβληματίζουν. Όσοι το επιθυμείτε, σας καλώ να συμμετάσχετε σε μια διαδικτυακή – λόγω των συγκυριών –  δράση. Με μια φωτογραφία ή με μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη. Σύμμαχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι άλλωστε όλοι οι πολίτες και θέλουμε  από κοινού να δρούμε για τη Γη και το Περιβάλλον, για την Κλιματική Αλλαγή, για το μέλλον του πλανήτη. Είναι κοινή μας υπόθεση κι ευθύνη».