Στην ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα σε συζήτηση για την Δημόσια Υγεία με πολίτες και επαγγελματίες του χώρου, παρέστη  πρόσφατα η υποψήφια με την ΝΔ στην Ανατολική Αττική, χειρούργος οδοντίατρος δρ. Βασιλική Τσιντζου, στο πλαίσιο των καθημερινών πολιτικών και κοινωνικών της δράσεων.

Η υποψήφια με την ΝΔ στην Ανατολική Αττική, χειρούργος οδοντίατρος δρ. Βασιλική Τσιντζου με τον Υπουργό Υγείας Θανο Πλεύρη

Η ομιλία  πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών,   όπου ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε  σημαντικά μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας, εκφράζοντας την πεποίθηση όπως είπε «ότι έχει έρθει η ώρα πια να κάνουμε μία πραγματική επανάσταση και να οικοδομήσουμε αυτό το οποίο αποκαλούμε το «νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Η υποψήφια με την ΝΔ στην Ανατολική Αττική, χειρούργος οδοντίατρος δρ. Βασιλική Τσιντζου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη

Η εκδήλωση άνοιξε με εισήγηση της κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ενώ στη συζήτηση  συμμετείχαν η Ζωή Σάκκου, ιδιώτης Παιδίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ανάργυρος Μαριόλης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής και  Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης,η Παγώνα Λάγιου, Ιατρός Παθολόγος, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής – Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο Νίκος Δέδες, Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, η Αναστασία Κοτανίδου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», μέλος του ΚΕΣΥ, ο Γιάννης Τσιαφούτης, επεμβατικός καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ – Β’ Καρδιολογική Κλινική Κοργιαλένειο-Μπενάκειο και Αντιπρόεδρος Ομάδας Εργασίας Επεμβατικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η Αικατερίνη Μανδραβέλη, νοσηλεύτρια, Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», η Έλενα Ροφαέλα, Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ο Απόστολος Δάμκαλης, Υπεύθυνος Τομέα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ και Team Leader στο τμήμα ιατρικής καταστροφών και ο Nίκος Σμυρνής, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Β’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν.

Η υποψήφια με την ΝΔ στην Ανατολική Αττική, χειρούργος οδοντίατρος δρ. Βασιλική Τσιντζου με τον Νικήτα Κακλαμάνη


Η Βασιλική Τσίντζου κατεβαίνει για πρώτη 
φορά ως υποψήφια βουλευτής και θεωρείται προσωπικότητα με πλούσια επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση και εμπειρία και ως μία από τις πιο καλύτερες και επιτυχημένες οδοντιάτρους της Αττικής, που διατηρεί 2 οδοντιατρικές κλινικές!
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην κλινική περιοδοντολογίας. Παράλληλα παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιοδοντολογίας στο πανεπιστήμιο Witten της Γερμανίας. Απέκτησε Master στις εφαρμογές οδοντιατρικών laser από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σεπληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων στη Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα για αρκετά περιοδικά. Διατηρεί ιδωτικό ιατρείο στην Γλυφάδα & στο Αγρίνιο,ασκώντας περιοδοντολογία, εμφυτευματολογιά και αισθητική οδοντιατρική.
Γεννήθηκε  στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας και είναι κάτοικος Βούλας και δημότης του Δήμου Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι  μητέρα δύο παιδιών της Μελίνας 27 ετών Οδοντιάτρου και φοιτήτριας Μεταπτυχιακού προγράμματος στο ΕΚΠΑ  και του Θανάση 24 ετών Οικονομολόγου.
Είναι εκλεγμένο μέλος της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.Από το 2004 και για δύο συνεχόμενες τετραετίες εκλέχθηκε στο Δήμο Αιτωλικού όπου διετέλεσε Αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτισμού και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου για δύο συνεχείς θητείες. Επιπροσθέτως είναι μέλος του ICC WOMAN HELLAS, του συλλόγου Καλλιπάτειρα και του συλλόγου EUROPA DONNA.