Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η σημαντική εκδήλωση για την ανάδειξη του ιστορικού, πολιτιστικού και αθλητικού αρχείου Πετραλιά, η οποία έλαβε χώρα πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Φάνη Πάλλη Πετραλιά Κατερίνα Σακελλαροπούλου


Κωστής Χατζηδάκης ( Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ) Φάνη Πάλλη Πετραλιά Πόπη Καλαιτζή Μαρία Συρεγγέλα ( Γενική Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής )

Παναγιώτης Πικραμμένος Φάνη Πάλλη Πετραλιά Μάκης Βορίδης Κατερίνα Σακελλαροπούλου Λίνα Μενδώνη Ντόρα Πάλλη Γιάννης Βρούτσης

Φάνη Πάλλη Πετραλιά Κατερίνα Σακελλαροπούλου Αλεξάνδρα Πάλλη

Η Φάνη Πάλλη Πετραλιά Κατερίνα Σακελλαροπούλου Λίνα Μενδώνη και η Ντόρα  Πάλλη Πετραλιά που υπήρξε αρωγός στη διοργάνωση της σημαντικής εκδήλωσης.

Γιώργος Πατούλης, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιάννης Πλακιωτάκης


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά και την τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Κλέλια Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνος Σκορίλας, Ντόρα Πάλλη Πετραλιά

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ντόρα Ψαλτοπούλου Δημοπούλου, Πέγκυ Φιλίππου

Ροζμαρί Χατζηιωάννου, Φάνη Πάλλη Πετραλιά

Ρένα Βασιλάκη, Λίτσα Λάβδα

Αλεξάνδρα Πάλλη

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν οι: 
Τάκης Πικραμένος. τ. Πρωθυπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, 1ος Αντιπρόεδρος της Βουλής, οι Υπουργοί Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Βρούτσης, οι Υφυπουργοί Ζέτα Μακρή, Θάνος Πετραλιάς, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Σπανάκης, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτείων Τζόρτζ Τσούνης, Γενικοί Γραμματείς, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας, Βουλευτές, οι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες Βούλα Ζυγούρη, Στέλιος Μηγιάκης, Εύη Μωραϊτίδου, Χρύσα Μπισκιτζή, Βασίλης Πολύμερος, Κώστα Φιλιππίδης, Γεωργία Ελληνάκη, οι Παραολυμπιονίκες Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Θοδωρής Αλεξάς, Βασίλης Χριστοφόρου, Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Αντιπερειφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ακαδημαϊκοί, πρώην Υπουργοί, επιχειρηματίες, μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Θάλεια Σιούτου, Ντόρα Πάλλη Πετραλιά

Ντόρα Πάλλη Αλεξάνδρα Πάλλη Φάνη Πάλλη Πετραλιά Έλενα Πάλλη Ιάκωβος Πάλλης με τα παιδιά τους

Φάνη Πάλλη Θάλεια Σιούτου Μίλτος Γιαννακόπουλος Αναστασία Χαλαύτη Αλεξία Γιαννακοπούλου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Λίτσα Λάβδα, Ντόρα Πάλλη Πετραλιά, Φάνη Πάλλη Πετραλιά

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Ανδρέας Τσαβλίρης, Πέγκυ Φιλίππου


Κώστας Τσουβελεκάκης Χρήστος Καινούργιος Τζούλια Τσέτη

Παναγιώτης Τσάκος, Σπύρος Καπράλος

Νίκος Χαρλαύτης Έλενα Πάλλη Χαρλαύτη

Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στην μεγίστη αξία της διατήρησης του Αρχείου Πετραλιά σε ψηφιακή μορφή, η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου.


Κλέλια Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνος Σκορίλας


Σίσσυ Παπαγεωργίου, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Μπουμπού Μπαρμπαλιά


Λόλα Νταϊφά, Δήμος Βερύκιος

Φάνη Πάλλη Πετραλιά Μίμης Δομάζος Πόπη Δομάζου


Όλγα Καραβερβέρη

Η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η οποία διατήρησε, μελέτησε και διέσωσε το αρχείο των προγόνων της τόνισε τη σημασία της Ψηφιοποίησης, Τεκμηρίωσης και Ανάδειξης του Ιστορικού Αρχείου της Οικογενείας Πετραλιά και τον αντίκτυπό του τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους ιστορικούς, στην αθλητική και Ολυμπιακή κοινότητα, όσο και στο ευρύτερο κοινό, αφού μέσα από αυτό αποτυπώνονται και αναδεικνύονται ιστορικά γεγονότα του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Φάνη Πάλλη Πετραλιά

 

Το Αρχείο της ιστορικής οικογενείας Πετραλιά περιλαμβάνει έντυπο και φωτογραφικό υλικό, το οποίο αφορά την παρουσία και τη δράση μίας από τις παλαιότερες πολιτικές οικογένειες στη χώρα, με παρουσία στην Βουλή από τις πρώτες εκλογές του 1844 έως την σύγχρονη εποχή. Το Αρχείο Πετραλιά περιλαμβάνει 3117 τεκμήρια ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, στη μεγάλη τους πλειοψηφία μοναδικών και στο σύνολό τους εξαιρετικά σπάνιων.

Εύη Μωραϊτίδου Γεωργία Ελληνάκη Γιώργος Πατούλης

Μάκης Βορίδης Λουκία Κεφαλογιάννη Νάντα Γερουλάνου Στέφανος Γερουλάνος

Νίκος Αναστασόπουλος ( Επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Παν/μιου Ιωαννίνων ) Μαρία Συρεγγέλα ( Γενική Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής ) Κωστής Χατζηδάκης ( Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ) Ελένη Βαρβιτσιώτη Σπύρος Καπράλος ( Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ) Αναστάσιος Μάνος ( Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dotsoft Α.Ε.)

Πέγκυ Βουράκη Αντώνης Βουράκης Έρση Κλή Ηλίας Κλής

 

Μάγδα Τσέγκου Όλγα Καραβερβέρη

Θάνος Πετραλιάς Παναγιώτης Πικραμένος

Μίμης Δομάζος, Νίκος Βερνίκος

Με την Φάνη Πάλλη Πετραλιά

Αντώνης Κύρικος Εύη Μωραϊτίδου Γεωργία Ελληνάκη Ντόρα Πάλλη Βούλα Ζυγούρη Ειρήνη Σπανού

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις με κορυφαίους ομιλητές, όπως ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, η Γενική Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Μαρία Συρεγγέλα, ο Επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Παν/μιου Ιωαννίνων Νίκος Αναστασόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dotsoft Α.Ε. Αναστάσιος Μάνος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Ελένη Βαρβιτσιώτη.

 

πηγή: papadakispress