Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου με την επιτετραμμένη της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Ιμάν αλ Ζεγιούντι με στόχο την  εξωστρέφεια & τις συνέργειες των μελών του ICC με επιχειρήσεις & φορείς των 7 χωρών των ΗΑΕ.

Η επιτετραμμένη της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Ιμάν αλ Ζεγιούντι, η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου και η πρώην πρέσβης στα ΗΑΕ Κατερίνα Μπούρα 

 «Η δημιουργική οικονομία αποτελεί τη νέα στρατηγική των ΗΑΕ, με στόχο τη διαφοροποίηση της οικονομίας και την αναζήτηση εναλλακτικών, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο», υπογράμμισε η επιτετραμμένη της πρεσβείας των Εμιράτων στην Αθήνα, Ιμάν αλ Ζεγιούντι.
Σε αυτή τη στρατηγική, τα ΗΑΕ εστιάζουν και στην ανάδειξη του ρόλου των γυναικών, τόσο στο επιχειρείν όσο και στα πολιτικά αξιώματα, τόνισε η κ. Ζεγιούντι.

Η επιτετραμμένη της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Ιμάν αλ Ζεγιούντι και η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου

Από την πλευρά της η κα Γιαβρόγλου, αφού παρουσίασε τις δράσεις του ICC WOMEN HELLAS για το διάστημα 2019-2020, απάντησε στην κ. Ζεγιούντι , τονίζοντας: «μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την έμφαση στην δημιουργική οικονομία & είμαστε  έτοιμες για την ανάπτυξη κοινών projects» . 

Η επιτετραμμένη της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Ιμάν αλ Ζεγιούντι με τη Νίκη Γιαβρόγλου

 

Η έμφαση των ΗΑΕ σε τομείς της δημιουργικής οικονομίας όπως η εκπαίδευση, πολιτισμός, αλλά και τουρισμός επιτρέπουν τη διαφοροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας», σημείωσε η κ. Ζεγιούντι.

Η επιτετραμμένη της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Ιμάν αλ Ζεγιούντι, η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου και η πρώην πρέσβης στα ΗΑΕ Κατερίνα Μπούρα

«Είμαστε βέβαιες ότι και στους τρείς τομείς που αναφέρετε θα αναζητήσουμε συνέργειες προς αμοιβαίο όφελος   ενώ είμαστε ανοικτές σε προτάσεις για επενδυτικές πρωτοβουλίες από τα ΗΑΕ, επεσήμανε  η κ. Γιαβρόγλου .


Η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου 

H κ. Ζεγιούντι παρουσίασε και την  έκθεση Expo 2020, της οποίας η ημερομηνία, εξαιτίας του κορωνοϊού , μετατέθηκε  για την 1η Οκτωβρίου 2021. 

Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια έκθεση Expo που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 192 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Θέμα της έκθεσης είναι «Connecting Minds, Creating the Future».

«Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες, δημιουργώντας επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες», υπογράμμισε η κ. Ζεγιούντι.

 Ολοκληρώνοντας  την συνομιλία της με την επιτετραμμένη των ΗΑΕ, η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Γιαβρόγλου,αφού την ευχαρίστησε, δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει με σειρά προτάσεων για να υλοποιηθεί ο στόχος MORE WOMEN, MORE PROSPERITY AND GROWTH.

Η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου  

Στην συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του ICC WOMEN HELLAS Κατερίνα Μπούρα – πρώην πρέσβης στα ΗΑΕ, η Νίκη Γιαβρόγλου, η Μαριλένα Κουτσούκου-Καλλιτσάντση και η υπεύθυνη επικοινωνίας Ειρήνη Νικολοπούλου.  


Ο Πρόεδρος του ICC HELLAS Πέτρος  Δούκας, η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου και ο Κωνσταντίνος Βερνίκος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙCC WOMEN

To  ICC  Women είναι η δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών , διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με την συνδρομή του παγκόσμιου networking του ICC .

Αξίζει να σημειωθεί ότι όραμα του ICC  Women είναι:

-Να συμβάλλει καθοριστικά αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του γυναικείου φύλου στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας

-Να δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις & συνθήκες ώστε οι αυριανές γενιές της Ελλάδας να περάσουν επιτέλους σε μια υγιή ανάπτυξη

-Η συμμαχία του καλού να κτίσει γερές βάσεις & ισχυρά θεμέλια αξιών

-Για τις Ελληνίδες επιχειρηματίες των 5 Ηπείρων να καταστεί σημείο αναφοράς

-Το με κάθε τρόπο διεκδικούμενο όραμα σε παγκόσμια κλίμακα για το empowerment of women να ενσωματωθεί στην στρατηγική του ICC  Women

-Να αλλάξει  η νοοτροπία των Ελλήνων & Ελληνίδων ώστε να επιχειρούν σε ισότιμο περιβάλλον μέχρι το 2030

Η ιδρυτική Πρόεδρος του ICC  Women HELLAS Μαρίνα Γιαβρόγλουη «σιδηρά κυρία» του επιχειρείν, γνωστή και  ως Mrs Soya Mills Group, εκτός από την έντονη φιλανθρωπική δράση, αποτελεί σύμβολο της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας, έχοντας τεράστια εμπειρία-πάνω από 30 χρόνια– στις εξαγωγές, μιας κι ο Όμιλος της εξάγει 100 εκατομ. ευρώ σε 30 χώρες. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) , Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Γυναικών WorldBusinessWomenInitiative (WBW).,κ.α

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι Πρόεδρος του ICC HELLAS είναι ο κ.Πέτρος Δούκας.